Līdzās Sarkanajām klintīm pie Gaujas tiks atklāta personālizstāde «Mežs»

Jāņa Dukāta personālizstāde „Mežs” Gaujas Nacionālajā parkā pie Cēsīm

7.septembrī plkst. 14.00 Gaujas Nacionālā parka teritorijā pie Cēsīm, līdzās Sarkanajām klintīm pie Gaujas, tiks atklāta mākslinieka Jāņa Dukāta personālizstāde „Mežs”.

Izstādē aplūkojamas mākslinieka Jāņa Dukāta desmit lielformāta gleznas ar vienojošu nosaukumu „Mežs”. Mākslinieks, izejot ārpus darbnīcas un tradicionālās izstāžu galerijas robežām, darbus radījis izstādīšanas vietā - mežā. Mākslinieks pirms ierašanās mežā prognozēja, ar ko būs jārēķinās: „Mans galvenais uzdevums, gleznojot mežā, būs transformēt vēsmas, ko rada tā mistiskā vide, kas saistās ar tumsu, ar pirmatnējām bailēm no nezināmā, slēpšanu, dīgšanu, pasīvo, atpūtu, mieru, sapņiem un atjaunotni.” Tomēr izrādās, ka gleznošana meža vidē un tajā gūtie iespaidi veikuši savas korekcijas. J.Dukāts, saglabājot to tēlu valodu, kas viņa darbos skatāma iepriekš, „Meža” gleznas papildinājis ar jauniem tēliem.

Izstādes savdabība ir līdz šim glezniecībā plaši neeksponēts fakts - gleznas dabiskajā meža vidē varēs aplūkot līdz 2012. gada rudenim, tādejādi izbaudot visu gadalaiku, laika apstākļu un noskaņu izstādītajos mākslas darbos. Katrā gadalaikā glezna stāstīs savu stāstu.

Jānis Dukāts ir Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūras students, un viņa pētījuma lauks saistīts ar mūzikas ietekmi stājglezniecībā. Māksliniekam līdz šim bijušas četras personālizstādes. J. Dukāta darbi izstādīti grupu izstādēs Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Francijā, Japānā, Slovākijā un citur. Mākslinieka darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Izstādi rīko „ Art Cēsis” ,atbalsta A/S „ Latvijas Finieris” , „ Gaujas Nacionālais parks” , Vidzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Sīkāka informācija: Inese Ciekure, tel.29225402

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16532397sec.