Cēsīs Latvijā lielākajā bērnu zinātnes centrā Z(in)oo notiks Ģimeņu diena

2011.gada 24.septembrī (sestdien) tiek organizēta Ģimeņu Dienu uz kuru īpaši aicināti preses pārstāvji ar saviem bērniem un ģimenes locekļiem.

Pl.14:00 tiks organizēta preses konference, kurā piedalīsies Zinātnes Centra un Cēsu Novada Pašvaldības vadītāji. Žurnālistiem būs iespēja uzdot jautājumus par Zinātnes Centra tapšanu un nākotnes plāniem.

Latvijā lielākais bērnu zinātnes centrs "Z(in)oo" apmeklētājiem durvis vēra 2011. gada 1. septembrī. Līdzīgi kā citur pasaulē, centrs ir veidots ar mērķi veicināt bērnu zinātkāri un interesi par tehniskām zinātnēm. Pasaules prakse ir pierādījusi, ka bērnu zinātnes centri ir nozīmīga izglītības procesa sastāvdaļa, kas rosina vēlmi mācīties un pilnveidoties mūža garumā.


Kāpēc? Z(in)oo veidotāji tic, ka katram cilvēkam piemīt unikāls un neatkārtojams potenciāls, kuru ir jāpalīdz atklāt, rosinot cilvēkā dabisko zinātkāri par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām. Šādi centri ir teju katrā Eiropas valstī un to loma ir būtiska ne tikai šodienas perspektīvā, bet nozīmīga arī valsts attīstībai nākotnē - spējai radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Mēs esam pārliecināti, ka aizraujošs izzināšanas process ir sākums attīstībai ilgtermiņā.
Kā?Z(in)oo piedāvās interaktīvas ekspozīcijas lai apmeklētāji varētu paši izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus: mācīties matemātiku lēkājot, izbaudīt gravitāciju šūpolēs, izprast berzi, braucot ar speciāli aprīkotiem kartingiem, redzēt skaņu, veidot zobratu pārnesumus, saprast katapultas darbības principus, būvēt un vadīt robotus, redzēt zibeni, kustināt priekšmetus ar domu spēku. Kopā Z(in)oo piedāvā vairāk par 30 dažādām ekspozīcijām. Lūk dažas no tām:
Kam? Z(in)oo būs atvērts ikvienam interesentam, īpaši gaidīsim skolēnu klases un ģimenes ar bērniem. Centra organizētāji tic, ka Z(in)oo būs iedvesmojošs partneris un centrā esošās ekspozīcijas palīdzēs raisīt interesi meklēt atbildes, izprast tās un baudīt izziņas prieku.
Vēl? Bez zinātniskām ekspozīcijām Z(in)oo piedāvās arī dažādas tematiskās ārpusskola nodarbības:
Kas mēs? Z(in)oo veido un attīsta biedrība "Vidzemes Inovāciju un uzņēmējdarbības centrs". Tās biedri ir Cēsu, Pārgaujas, Amatas, Priekuļu un Vecpiebalgas novadu pašvaldības. Zinātnes Centrs un Biedrība izveidota pateicoties Norvēģijas valdības finansētam projektam "Vidzemes Inovāciju un Uzņēmējdarbības centrs", ko organizēja Cēsu novada pašvaldība, Rīgas Tehniskā Universitāte un Ostfoldas pašvaldība no Norvēģijas. Norvēģijas valdības finansētais projekts noslēdzās šā gada aprīlī.

Kur? Cēsis, Poruka iela 8 (iebraukšana no Lapsu ielas, zilpelēka divstāvu ēka). Piebraukšanas karte un papildus informācija mājas lapā www.zinoo.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55686712sec.