Starptautiskajā Tūrisma dienā Cēsīs būs izklaides, atlaides un lekcijas

Lai atgādinātu sabiedrībai par tūrisma ievērojamo ekonomisko, sociālo, politisko un kulturālo nozīmi, 27.septembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Tūrisma diena. Šī gada tēma - linking cultures (kultūras un tūrisma mijiedarbība).

Starptautiskās Tūrisma dienas ietvaros un noslēdzot vasaras tūrisma sezonu no 24. līdz 27.septembrim Cēsīs un apkārtnē būs daudzveidīgas aktivitātes. Paredzēti tūrisma uzņēmēju piedāvājumi ar atlaidēm naktsmītnēs, pārsteigumiem ēdienkartēs, koncerti, kino, viduslaiku veiklības spēles un izglītojošās lekcijas skolēniem. Tūrisma dienu programmā ir gan atsevišķas aktivitātes pa dienām, gan arī tādas, kuras ir spēkā sākot no nedēļas nogales un turpinās četras dienas.

Ikviens aicināts ieskatīties tehnoloģiju un zinātnes pasaulē un apmeklēt Bērnu Zinātnes Centra „Z(in)oo” Ģimenes dienu 24.septembrī. Divas dienas, no 24.līdz 25.septembrim, Pils dārzā varēs izspēlēt viduslaiku veiklības spēles, cienāties ar siltu tēju un baudīt tikko ceptu siltu maizi. Pēc ilgiem laikiem būs atkal atvērts Jaunās pils Lademahera tornis, no kura paveras panorāma uz pilsētu. Ceļotāji un piedzīvojumu meklētāji 27.septembra vakarā aicināti uz romantiskā kino vakaru Cēsu pilī ar priekšvārdu par ceļojumu uz eksotisko Āfrikas pērli – Gambiju.

Cēsu Pilsētas pamatskolā un Cēsu Valsts ģimnāzijā 27.septembrī skolēniem notiks izglītojošas lekcijas par tūrisma nozīmi ekonomikā, mini konkursi un viktorīnas.

Arī Cēsu un tuvākās apkārtnes uzņēmēji parūpējušies par īpašām atlaidēm un piedāvājumiem, kas būtu saistoši ne tikai cēsniekiem, bet arī tūristiem, kuri vēlēsies pavadīt laiku Cēsīs no 24. līdz 27.septembrim. Viesnīcas „Katrīna” un „Kolonna Hotel” piedāvā atlaides naktsmītnēm. Kafejnīca „Kārumlāde”, cepumu cienītājiem piedāvās baudīt vai iegādāties izsmalcinātos Kārumlādes cepumus ar atlaidēm.

Aktīvās atpūtas parks „Ozolkalns” aicina apmeklēt piedāvātās aktivitātes un programmas ar 50% atlaidi. Tāda pati atlaide būs arī Cēsu pils kompleksa apmeklējumam, savukārt Āraišu muzejrezervātā iepriekš pieteikta gida pakalpojumi 24.septebmrī būs bez maksas.

Līdzās Sarkanajām klintīm pie Gaujas, apmeklētājus gaidīs Jāņa Dukāta personālizstāde „Mežs”, kurai lielformāta darbus mākslinieks radījis to izstādīšanas vietā, un tie būs apskatāmi visu cauru gadu.

Ar precīzu pasākumu programmu var iepazīties www.cesis.lv vai www.turisms.cesis.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86321592sec.