Cēsīs atzīmēs Latvijas valsts svētkus

Atzīmējot 11.novembrī Lāčplēša dienu un 18.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu, Cēsu novadā norisināsies piedzīvoju un izaicinājuma spēlē jauniešiem, ikviens varēs pievienoties svinīgajā Lāpu gājienā. Pils parkā būs mirdzošās Latvijas kontūras izveide un iespēja noskatīties unikālu gaismas un skaņas priekšnesumu, kas projicēts būs uz Viduslaiku pils torņa. Skanēs svētku koncerti, notiks izglītojošas lekcijas un atvērtas būs jaunas izstādes.

Lāčplēša dienā, 11. novembrī

Cēsu pils parkā un apkārtnē no pulksten 10.00 līdz pulksten 17.00 patriotiska piedzīvojumu un izaicinājuma spēle jauniešiem ''Jaunie Rīgas sargi: Latvijas hronikas'' fināla misija ''Nosargā Cēsis!'' Lai svētku dienu ikviens sagaidītu svinīgā noskaņojumā, Pils parkā kā patriotisma simbols tiks locīta un dāvinātas sarkanbaltsarkanās lentītes, kas atgādinās par izšķirošo kauju Latvijas brīvības cīņām tieši šajā datumā-1919.gada 11.novembrī,kad Latvijas armija atbrīvoja Rīgu no Bermonta karaspēka.

Sekojot jau iedibinātai tradīcijai, pulksten 17.30 notiks pulcēšanās pie Skolnieku rotas pieminekļa, lai dotos svinīgā lāpu gājiena uz Lejas kapiem. Lāpu gājiena pasākums ir ieguvis īpašu atsaucību un popularitāti, jo katru gadu pulcina kopā aizvien lielāku dalībnieku skaitu. Tajā piedalās Cēsu NBS Instruktoru skola, Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu vienība, skolu jaunieši, ģimenes ar bērniem un viesi no tuvākajiem novadiem.

Uzņēmējs un mirdzošās Latvijas kontūras idejas autors Renārs Sproģis ar Cēsu Domes atbalstu rīko īpašu pasākumu. Sadarbojoties ar Latvijas līderiem 3D multimediālo priekšnesumu izveidē – filmu kompāniju Kalvestudija un tehnisko nodrošinātāju PB, tiks radīts unikāls gaismas un skaņas priekšnesums, kas skatītāju iztēli emocionāli iznesīs cauri Latvijas liktenīgajiem ceļiem. Cēsu Pils parka estrādē no pulksten 18.30 ikviens laipni aicināts iedegt gaišu sveces liesmiņu par savu Latviju un noskatīties šīs gaismas projekcijas, kas redzamas būs uz pils torņa.

Vakarā, no pulksten 20.00 jauniešus uz koncertu ''Palikt?..Izvēlies!...'' aicina Fonoklubs.

Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītie pasākumi iesāksies jau 16. novembrī, kad Vaives tautas namā notiks svētku sarīkojums ar Vaives pagasta kustības ''Labo darbu krātuvīte'' nominantu apbalvošanu, koncertu un balli.

17. novembrī koris ''Wenden'' Cēsu meža skolā sniegs koncertu ''Ai, zemīte, Tēvu zeme''. Vēl šajās dienās patīkamu pārsteigumu ir sagatavojis Cēsu Vēstures un mākslas muzejs, piedāvājot skolu jauniešiem izglītojošas un interesantas lekcijas, muzejpedagoģiskās programmas, ceļojošās izstādes.

18. novembra svētku norises ievadīs dievkalpojums Cēsu Svētā Jāņa baznīcā, būs ziedu nolikšana pie Uzvaras pieminekļa, bet pēcpusdienā pulksten 16.00 Cēsu 2.pamatskolā svinīgais sarīkojums ar koncertuzvedumu ''No zobena saule lēca'', kurā godinās Cēsu novada pašvaldības iestāžu izvirzītos darbiniekus nominācijā ''Gada darbinieks''. Būs arī konkursa ''Būve 2012'' godalgoto uzvarētāju sveikšana un paziņoti konkursa ''Par skaistāko Cēsu novada dārzu un sakoptāko teritoriju''  rezultāti un laureāti. Šogad valsts svētkos būs arī Latvijas III olimpiādes godalgoto vietu Cēsu novada sportistu godināšana.

Patriotiskas izstādes par godu valsts svētkiem ir sagatavojis Cēsu Vēstures un mākslas muzejs un Cēsu Centrālās bibliotēka. Jauna fotoizstāde būs apskatāma arī Cēsu Tūrisma informācijas centrā.

Cēsu novada svētku programmu skatīt šeit.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.cesis.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38164496sec.