Liepājas pludmalē varēs baudīt bezmaksas filmu seansus un Senās uguns nakts akciju

Festivālā "Via Baltica" gaidāmi trīs brīnišķīgi bezmaksas notikumi – spēlfilma "Paradīze ‘89", dokumentālā filma "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS" un festivāla noslēgumā Senās uguns nakts Liepājas pludmalē ar burvīgo džeza dziedātāju Artu Jēkabsoni.

Festivāls "Via Baltica" notiek jau devīto gadu un šogad norisinās Liepājā un Kuldīgā, apvienojot labākos Baltijas valstu mūziķus un māksliniekus koncertos, teātra izrādēs, izstādēs un filmu seansos, laikā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija "Baltijas ceļš", kas šogad atzīmēja savu 30. gadadienu. Jau vairākus gadus festivāla noslēguma koncerts notiek augusta pēdējā sestdienā ar koncertu jūras krastā, kad apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek atzīmēta Senās uguns nakts. Tā ir akcija, kurā tiek aizdegtas lāpas un ugunskuri, godinot jūru, kas mūs visus vieno un mums visiem ir sargājama. Vairāk par Senās uguns nakts akciju šeit.

Liepājā koncerts notiks 2019. gada 31. augustā plkst. 21.00 pludmalē, Kūrmājas prospekta galā pie pieminekļa bojāgājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem jeb liepājniekiem pazīstamās "Vēja mātes". Uz skatuves kāps Ņujorkas Jaunās džeza un laikmetīgās mūzikas skolas absolvente, Ellas Ficdžeraldas džeza izpildītāju balvas laureāte Arta Jēkabsone, izpildot sava debijas albuma "Gaisma" skaņdarbus.

Arta Jēkabsone ir latviešu džeza dziedātāja, komponiste un aranžētāja, kas nupat ir absolvējusi Ņujorkas Jauno džeza un laikmetīgās mūzikas skolu un ieguvusi III vietu Starptautiskajā Ellas Ficdžeraldas džeza dziedātāju konkursā. Samtainās balss īpašniece studējusi vijoļspēli, absolvējusi Rīgas Doma kora skolu un 2015. gadā ieguva stipendiju studijām Ņujorkā. Šobrīd viņa aktīvi koncertē Latvijā, ASV un citur pasaulē. Grand Prix nozīmīgajā Montrē džeza izpildītāju konkursā 2016. gadā sniedza iespēju Montrē studijā ierakstīt debijas albumu Light ("Gaisma"), kura programmu dzirdēsim arī Liepājas koncertā. Tajā atspoguļots divu gadu pārdomu un iedvesmas laiks. Mūzikas galvenais mērķis ir atrast katram savu gaismu, un, klausoties mūzikas vieglumā un stāstā, izbaudīt mirkli ar sevi.

Līdzās Artai Jēkabsonei uz skatuves kāps talantīgie džeza mūziķi Rihards Goba (ģitāra), Jānis Rubiks (bass), Kaspars Kurdeko (bungas) un Edgars Cīrulis (klavieres).

Ceturtdien, 29. augustā, plkst. 17.00 Liepājas "Jauniešu mājā" turpināsies festivāla bezmaksas filmu programma ar skatītāju iemīļoto spēlfilmu visai ģimenei "Paradīze '89" (2018) par rīdziniecēm Paulu un Laurēnu, kuras vasaras brīvlaiku pavada mazpilsētā pie māsīcām Maijas un Lindas, un, savā vaļā atstātas, meitenes bauda brīvību, iztēlojas pieaugušo dzīvi un iekuļas satraucošos piedzīvojumos. Savukārt plkst. 19.00 režisores Ināras Kolmanes dokumentālā filma "Dubultā dzīve. Sekss un PSRS" – par antiseksuālu eksperimentu, kurš par spīti savai varenībai un plašumam, kam tika pakļauta viena piektdaļa visas pasaules sauszemes teritorijas, cieta krahu, tādējādi pierādot, ka neviena diktatūra, neviena politiskā iekārta nespēj aizliegt mīlēt jeb ironiski, traģikas un humora pilni stāsti par dzīvi Padomju savienībā un cilvēkiem, kuru dzīvē nebija vietas seksam, tikai mīlestībai pret plašo Padomiju, vadoni un partiju.

Ieeja uz filmu seansiem ir bez maksas, bet ierobežotā vietu skaita dēļ, lūdzam izņemt bezmaksas ieejas kartes Liepājas "Jauniešu mājā", Kungu ielā 24 (ieeja no Bāriņu ielas). Liepājas "Jauniešu māja" ir atvērta katru darbadienu un sestdienās no plkst. 14.00 līdz 20.00.

Festivāla "Via Baltica" rīkotājs ir nodibinājums "Via Cultura". Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas kultūras pārvaldes un Kuldīgas pilsētas domes atbalstu. Jaunumiem var sekot līdzi interneta vietnē viacultura.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44643807sec.