Vairāki simti liepājnieku vienojas dziesmā «Liedagā»

Sestdien, 7. martā, koncertuzveduma ''Es esmu Liepāja'' organizatori rīkoja zibakciju ''Ciemos pie Pētertirgus''. Liepājas Pētertirgus ir viens no koncertuzveduma varoņiem, kurš stāstīs savu stāstu. Tāpēc rīkotāji nolēma apciemot šo Liepājas omulīgo un dzīvības pilno vietu, lai kopā ar tirgotājiem, pircējiem un citiem liepājniekiem tam dāvātu vienu no Liepājas himnām – Imanta Kalniņa un Jēkaba Rūsiņa dziesmu ''Liedagā''.

Iepriekš nosūtītam aicinājumam piedalīties zibakcijā atsaucās aptuveni četri simti lielu un mazu liepājnieku. Sakām mīļu paldies ikvienam, kurš piedalījās kopējā priekā un dziesmā – Liepājas PopRok skolas ģitāristiem, skolēniem un skolotājiem no Liepājas 7. vidusskolas, Liepājas 8. vidusskolas, Liepājas pilsētas 12. vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas, studentiem no Liepājas Universitātes un jauniešiem no Liepājas Valsts tehnikuma deju kolektīva ''Odziņa''. Īpašs paldies arī mazajiem dziedātājiem no bērnu vokālās studijas ''Pērlītes'' un dejotājiem no bērnu deju kolektīva ''Krustiņi''.

Kā mums gāja Pētertirgū, iespējams noskatīties video materiālā. Video materiālu kopā ar kolēģiem veidoja koncertuzveduma video mākslinieks Mikus Austers (Sense Media).

''...Es skanu, es notieku. Es virpuļoju kā dulls, reibstu pats no savas laimes. Tas ir vareni – būt tirgum. Dažreiz man patiesi šķiet, ka esmu pasaules naba! Ja jums tā neliekas, paši vainīgi! Vai es esmu iedomīgs? Nē! Vien lepns. Būt tirgum. Es esmu Pētertirgus, Es esmu Liepāja,'' tā par sevi koncertuzvedumā stāstīs Pētertirgus.

Biļetes joprojām iespējams iegādāties visās ''Biļešu paradīze'' kasēs: www.bilesuparadize.lv/events/perf/8532

Koncertuzvedums ''Es esmu Liepāja'' uz vienas skatuves pulcēs vairāk nekā 100 dalībnieku. Teju četru stundu garumā skanēs pavisam jaunas un īpaši šim notikumam radītas dziesmas, kā arī klausītājiem zināmas un iemīļotas dziesmas. Uz vienas skatuves kāps ievērojams skaits Liepājas mūziķu – Austra Pumpure, Jēkabs Ozoliņš, Igo, Uldis Marhilēvičs, Guntars Račs, Zigfrīds Muktupāvels, Emīls Balceris, Ieva Akuratere, Aivars Hermanis, Ainars Virga, Elviss Grodums, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, Juris Pavītols, Andris Ērglis, Tomass Kleins, Mārtiņš Vilsons, Normunds Kalniņš, Jānis Strazds, Roberts Dinters, Edijs Šnipke, Emīls Dreiblats, Edgars Silacērps, Vilnis Krieviņš, Māris Kupčs, Aivars Meijers, Ivars Kalniņš, Juris Kristons, Ieva Dreimane, Laura Bluķe, TDA ''Rucavietis'', koris ''Laiks'', postfolkgrupa ''Zari'', Liepājas ģitāristu lielansamblis un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 26.05.2024 Pilsētas svētku laikā–Tornis gaida ciemos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 24. līdz 26. maijam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē digitāla izstāde“Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas stāsts cauri 5 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 26.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 31.05.2024 Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46304798sec.