Liepājas muzejā atklās Paulas Zariņas personālizstādi «Epizodes»

2015. gada 12. jūnijā plkst. 17 Liepājas muzeja mazajā zālē ikviens interesents aicināts uz mākslinieces Paulas Zariņas personālizstādes "Epizodes" atklāšanu.

Paula Zariņa par sev tuvāko izteiksmes veidu uzskata glezniecību un konsekventi glezno ar eļļas krāsām uz audekla. Māksliniecei piemīt smalka krāsu izjūta un prasme panākt niansētu krāsu dziļumu, viņas darbiem raksturīga sievišķīgi noslēpumaina noskaņa, kas nereti slēpjas kompozīciju lakonismā, atstājot brīvu vietu iztēlei.

Māksliniece par izstādi stāsta: "Vizualizējot savas sajūtas par šo izstādi, redzu vecu kinofilmu ar tai raksturīgo pavadošo dūkšanas skaņu. Katra glezna kā viens stopkadrs, ko nomaina pilnīgi cits. Tie ir gan senāki, gan pavisam jauni manis piefiksētie novērojumi, notikumu apjausmas, iespaidi – stopkadri, kas atļauj ielūkoties manas būtības dažādajās epizodēs."

Māksliniece Paula Zariņa (1988) dzimusi uz augusi Rīgā, mākslinieku Vijas un Kaspara Zariņu ģimenē. Mācījusies Rīgas Franču licejā. Studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecības katedrā. 2009. gadā zināšanas papildinājusi Francijā. 2013. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu glezniecībā. 2011. gadā jaunā māksliniece saņēmusi Ludolfa Liberta stipendiju. 2014. gadā piedalījusies mākslinieku rezidencē Parīzē.

Māksliniece dažādās grupu izstādēs piedalās jau no 2008. gada gan Latvijā, gan ārzemēs – Anglijā, Igaunijā, Krievijā, Ukrainā, Nīderlandē, Vācijā. Pirmā personālizstāde "Laimes hormons" bija 2013. gadā galerijā "Māksla XO". Daugavpils Marka Rotko centrā šogad bija skatāms Zariņu ģimenes mākslas projekts "Četras izstādes", kurā Paula Zariņa piedalījās ar izstādi "Apziņa".

Paula Zariņa veidojusi arī 11 gleznojumus grupas "The Soun Poets" albuma "Tavs stāsts" vizuālajam noformējumam, kā arī radījusi ilustrācijas Benno Popļanska dzejas grāmatai "Traka dzīve".

Izstāde Liepājas muzejā skatāma līdz 26. jūlijam. Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.01904392sec.