Nedēļas nogalē Kungu kvartālā notiks Zivju svētki ar jestru dejošanu

2015. gada 15. augustā plkst. 10.00-15.00 Kungu ielas radošajā kvartālā (Liepājā, Kungu ielā 24) tiks svinēti Zivju svētki. Būs ierastais Zaļais tirdziņš, zivju cepšana un zupas vārīšana, radošās darbnīcas bērniem, kā arī latviešu danču meistarklase, kopā ar Rīgas danču kluba dejotājiem un muzikantiem.

Zaļajā tirdziņā, kas svētku apmeklētājiem būs pieejams visas dienas garumā, varēs iegādāties visdažādākos zivju produktus, mājas vīnus, ko baudīt kopā ar zivīm un citiem ēdieniem, maizi, sierus, medu, kā arī garšvielas, kas ikviena ēdiena garšu padarīs izteiksmīgāku un baudāmāku.

Plkst. 11.00 saimniecības “Līga G” vadītājs Aivars Ceļdoma no Pāvilostas novada, kurš ir zvejnieks ar lielu pieredzi, stāstīs par zvejniecību jūrā un kurinās lielo pannu, uz kuras cepsies iepriekšējā dienā nozvejotās zivis. Bet no plkst. 12.00 Kungu ielas kvartālā, saimnieces Dzintras Betleres vadībā, uz pavarda vārīsies īstā kurzemnieku gaumē gatavota bagātīga zivju zupa. Ikviens varēs gan nobaudīt šo gastronomiskajā meistarklasē tapušo zupu, gan arī iegūt Kungu kvartāla zivju zupas recepti, lai pēc tam pagatavotu šādu zupu pats un ar to cienātu savus tuviniekus.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 darbosies radošās darbnīcas, kurās bērni varēs veidot krāšņus darbiņus par jūras un zivju tematiku. Viena no aktivitātēm ir paredzēta oļu apgleznošana, kas bērniem dos iespēju izpaust savu kreativitāti un izkustināt mazos pirkstiņus.

Zivju svētki būs ne tikai svētki, lai pieēstos, bet arī, lai kārtīgi izdejotos, tādēļ plkst. 12.30 un 13.30 būs jautra latviešu danču meistarklase kopā ar Rīgas danču kluba dejotājiem un muzikantiem. Meistarklasi vadīs Valdis Putniņš kopā ar trīs muzikantiem un trīs deju pāriem, kuri demonstrēs deju soļus. Klubā, galvenokārt, dejo neapdarinātas, etnogrāfiskās jeb tradicionālās latviešu, un citu tautu dejas, kas nākušas no 19. gs. vidus – 20. gs. sākumam. Dančus spēlē labākie tautas deju muzikanti no folkloras kopām un tautas mūzikas kapelām, izmantojot tradicionālos tautas instrumentus.

Ikviens liepājnieks un pilsētas viesis ir aicināts pavadīt brīnišķīgu laiku Kungu ielas radošā kvartāla Zivju svētkos.

Pasākums tapis, pateicoties Liepājas pilsētas domes, Liepājas Kultūras pārvaldes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam.   

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75120497sec.