Skaistā Liepāja jau pavisam drīz saņems savu ilgi gaidīto koncertzāli

Skaistā Liepāja – pilsēta pie jūras, vēju pilsēta, mūzikas pilsēta, kā mēs to Latvijā dēvējam – jau pavisam drīz saņems savu ilgi gaidīto koncertzāli. 

Koncertzāle "Lielais Dzintars" būs gan jauns, spilgts akcents Liepājas arhitektoniskajā veidolā, gan lieliska iespēja izcilas akustikas zālēs pulcināt klausītājus uz spožu mākslinieku koncertiem, gan līdz tam nebijušas iespējas rīkot konferences un korporatīvus pasākumus.

Jaunās koncertzāles "Lielais Dzintars" projekta autors ir godalgotais austriešu arhitekts un profesors Folkers Gīnke (Volker Giencke), kura projekts uzvarēja koncertzāles starptautiskajā konkursā. Ēkas veidols rada asociācijas ar dzintarā sastingušu mūziku.  Koncertzāles akustiku ir radījis viens no pasaules izcilākajiem akustiķiem prof. Karlheincs Millers (Vācija). Par apgaismojumu  gādājuši  pasaulē vadošie speciālisti šajā jomā - kompānija "Bartenbach" (Austrija) tās dibinātāja prof. Kristiāna Bartenbaha vadībā.

Folkers Gīnke saka: "Vēlamies dot pilsētai jaunu identitāti – kultūras identitāti, un koncertzāle tam būs liels atbalsta punkts. Esmu pārliecināts, ka pilsētas un cilvēces attīstība ir iespējama, tikai pateicoties kultūrai."

Koncertzāle "Lielais Dzintars" ir daudzfunkcionāls centrs, kas piedāvā telpas, aprīkojumu, kvalificētu personālu un pakalpojumus dažādu pasākumu organizēšanai. Tajā ir piecas dažādas kvadratūras telpas, kas ir funkcionāli piemērojamas gan daudzveidīgiem kultūras un mākslas sarīkojumiem, gan korporatīviem pasākumiem, banketiem, konferencēm, lekcijām u. c.

Plašākā telpa ir Lielā zāle (1169,5 m²), kas paredzēta 350 līdz 1010 skatītāju vietām (1138 – kopā ar kora vietām). Zāle ir pielāgojama gan dažāda žanra mūzikas koncertiem, teātra un dejas izrādēm, gan kongresu, konferenču, pieņemšanu organizēšanai un pat pasākumiem bez sēdvietām.

Kamerzālē ir 200 vietu, bet Eksperimentālās skatuves zāle piedāvā 150 vietu. Daudzfunkcionālajā centrā ir kafejnīca un restorāns, kas nodrošina ēdināšanas pakalpojumus ikdienā un īpašos pasākumos.

Divos gados (2013. g. - 2015.g.) uzceltās koncertzāles ēka ir astoņus stāvus augsta, tās kopplatība ir vairāk nekā 14 600 kvadrātmetru. Ēkas celtniecībā izmantots dzelzsbetons, metāls un stikls. Koncertzāles fasādes saulainais tonis rada vizuālas asociācijas ar dzintara gabaliem, kādus Liepājas pludmalē dažkārt pēc vētras izmet Baltijas jūra, vai medu, kuru Latvijas tīrajā dabā čakli vāc bites.   

"Lielais Dzintars" savas durvis apmeklētājiem vērs oktobrī. Atklāšanas svētku programmā pusotra mēneša garumā apmeklētāji varēs baudīt dažādu žanru skaņdarbus – akadēmisko mūziku, džezu, kompozīcijas teātrim un citus skaņdarbus izcilu Latvijas un ārvalstu mūziķu izpildījumā.

Vairāk informācijas pieejams www.greatamber.lv un www.facebook.com/greatamber

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39942312sec.