Izbaudi Siguldas dabas ainavas ceļojot ar velosipēdu

Siguldā un tās apkārtnē pieejami pieci riteņbraukšanas maršruti, kas vedīs uz Siguldas ievērojamākajām apskates vietām, kā arī ļaus izbaudīt skaisto dabu Gaujas senlejā.  

Maršruti ved pa skaistākajām Gaujas Nacionālā parka takām, iekļaujot apskatei arī interesantas pieturvietas un tūrisma apskates objektus.

Siguldas klasika  - 11 km garais maršruts ved pa Siguldas pilsētas veloceliņiem uz ievērojamākajiem apskates objektiem, iekļaujot apskatei Bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda", Siguldas pils kvartālu, Siguldas suvenīra Spieķa parku un citus tūrisma objektus.  Augstuma starpība 10m, nepieciešamais laiks 1-1,5h.

Siguldas klasika Gaujas Nacionālajā parkā – 12 km garais maršruts ved pa Gaujas nogāzēm Siguldā, augstuma starpība 83m, nepieciešamais laiks 1-1,5h. Maršruts ved gar Gūtmaņalu, Krimuldas muižu, Velnalas klintīm, kā arī pa Siguldas pilsētas daļu.

Sigulda – Līgatne – Sigulda – 46,4 km garais maršruts ved gar Gauju līdz Līgatnei pa interesantu meža taku. Maršrutā redzēsiet arī Līgatnes pilsētu ar tās apskates objektiem, piemēram, Līgatnes pārceltuvi, pagrabu alas un papīrfabrikas ciematu. Augstuma starpība 104m, nepieciešamais laiks 3,5-4h.

Sigulda – Murjāņi – Sigulda – 30,2 km garais maršruts ved gar abām Gaujas upes pusēm līdz Murjāņiem. Augstuma starpība 75m, nepieciešamais laiks 2-3h. Šis maršruts ir ar izteiktu reljefu un burvīgiem skatiem tieši uz Gaujas līkumiem. Viens no iespaidīgākajiem pieturas punktiem ir Katlapu iezis, no kura paveras ainavisks skats.

Sigulda – Allaži – Sigulda – 25,8 km garais maršruts ved līdz Allažiem, augstuma starpība 63m, nepieciešamais laiks 1,5h. Maršrutā redzēsiet interesantus objektus, kas ievērojami Allažu pusē, piemēram, Černausku dižozolu un Černausku kultakmeni, kā arī Kaļkugravas avotus.

Informācija par velo nomām pieejama šeit.

Visas velo maršrutu kartes iespējams atrast tourism.sigulda.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87848306sec.