Sigulda aicina doties pastaigās pa mazāk zināmiem maršrutiem

Laikā, kad vīrusa Covid-19 izplatība turpinās, Sigulda aizsāk sociālu akciju ar motīvu "Satiec sevi", kuras laikā iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti būt atbildīgiem un publiskās vietās uzturēties tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams.

Savukārt, saprotot, ka pastaigas svaigā gaisā ir nepieciešamas vienmēr, ikviens tiks iepazīstināts ar mazāk zināmiem un jauniem apskates objektiem un maršrutiem, lai mazinātu liela tūristu skaita koncentrēšanos vienuviet.

Princešu avots, Aunapieres ala, Raganu katls – vietas ar šādiem skanīgiem nosaukumiem ir tikai dažas no tām, par kurām, iespējams, daudzi ceļotāji nav pat dzirdējuši. Tāpēc #satiecsevi akcijas laikā sākotnēji izvēlēti tie objekti, kas atrodas vai nu nostāk no populārajām tūrisma takām, vai arī ir mazāk zināmi pilsētas viesiem un varbūt pat siguldiešiem. Ar šiem objektiem var iepazīties, apmeklējot tīmekļa vietni skaistvietas.sigulda.lv un sociālo tīklu vietnēs sekojot mirkļbirkai #satiecsevi.

"Sigulda vienmēr būs viena no pirmajām izvēlēm, kurp cilvēki dosies, kad vēlēsies būt pie dabas. To mēs novērojām arī pagājušajās brīvdienās, kad populārākajos apskates objektos cilvēku skaits bija visai liels. Taču šajās dienās, kad svaigs gaiss ir nepieciešams visiem, tomēr jābūt ļoti uzmanīgam, atrodoties ļaužu pilnās vietās. Mēs sapratām, ka nepieciešams uzsvērt mazāk zināmos apskates objektus un vietas piedzīvojumiem dabā Siguldas novada teritorijā," stāsta PA "Siguldas Attīstības aģentūras" direktore Dace Preisa.

Aktīvā dzīvesveida piekritēji un lēnu pastaigu cienītāji, kas meklē brīvdienu pavadīšanu maršrutus, skaistvietas.sigulda.lv atradīs apkopotu informāciju par apskates vietām un maršrutiem gan ar velosipēdu, gan ar auto, gan tiem, kas gatavi brist pa neceļiem, lai ieraudzītu vienu no interesantākajiem objektiem Siguldas tuvumā, piemēram, Daudas ūdenskritumu.

Jau tuvākajā laikā pilsētas viesus un iedzīvotājus gaida arī jauni galamērķi, par kuriem līdz šim zinājis vien retais, kā arī taps jauni maršruti, piemēroti pastaigām svaigā gaisā. Arī par tiem šī pavasara laikā vēstīs Siguldas tūrisma tīmekļa vietne un sociālo tīklu vietnes, sekojot mirkļbirkai #satiecsevi.

Tāpat arī Siguldas kultūras un sporta eksperti, vides aktīvisti un uzņēmēji akcijas laikā jau piedāvā iniciatīvas, fitnesa nodarbības veicot tiešsaistē kopā ar Siguldas Sporta centra treneriem, kultūras pakalpojumus saņemt attālināti, savukārt ēdināšanas sektora pārstāvji strauji pārorientējušies uz ēdiena piegādi mājās. Siguldieši turpinās nākt klajā ar savām idejām, kā pavadīt šo laiku jēgpilni un atbildīgi. Dace Preisa piebilst: "Šis ir laiks, kad mums visiem jāsasniedz izcili rezultāti jaunajā "distancēšanās" disciplīnā. Jo visa pamatā šodien ir atbildība par kāda dzīvību un veselību. Tāpēc mēs aicinām šo laiku izmantot, lai apstātos uz, iespējams, sen nenotikušu tikšanos ar sevi. Caur grāmatu, mūziku, pastaigu vai klusuma brīdi, kas ļaus mums iznākt no sarežģītā posma labākiem un stiprākiem, solidārākiem un iecietīgākiem."

Maršruti:

#satiecsevi leģendās un stāstos Siguldas dabā

Pa pēdām pavasarim #satiecsevi uz velosipēda

Dodies dabā, izaicini, pārvari un #satiecsevi

#satiecsevi meklējot neredzēto ar auto

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60076213sec.