Latvijā lielākā ziedošā zaķa atklāšana un tradicionālais Zaķu olimpiskais skrējiens dos startu 7. Šūpoļu festivālam

Lieldienu brīvdienās, no 8. līdz 10. aprīlim, Siguldā jau septīto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls. Tas sāksies ar Latvijā lielākā ziedošā zaķa atklāšanu un tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu, kuram starts tiks dots plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Teju kilometru garajā Zaķu skrējienā no dzelzceļa stacijas līdz Siguldas Svētku laukumam skrējiena dalībniekiem uzturēt sportisko garu palīdzēs novada olimpieši – Andris Šics, Inārs Kivlenieks, Gints Bērziņš un Mārtiņš Bots. Jāņem vērā, lai piedalītos skrējienā, ir nepieciešams ērts apģērbs un zaķa ausis, pašu darinātas vai pirktas, līmētas, krāsotas vai grieztas. Skrējiena un vienlaicīgi arī festivāla starta signāls būs atraktīvā Valtera Krauzes pārziņā.

Sasniedzot finišu, Zaķu skrējiena dalībnieki varēs kārtīgi izvingroties, iesildīties Šūpoļu festivāla baudīšanai kopā ar Siguldas novada olimpiešiem, izcīnīt uzvaras olimpiskās olu kaujās un uzgrauzt pa sulīgam olimpiskā spēka burkānam!

Zaķa gadā zaķim īpašs gods! Sadarbībā ar SIA “Yes We Can” komandu Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā būs atcilpojis īpašs Lieldienu pārsteigums – Latvijā lielākais ziedošais Zaķis, kurš priecēs ikvienu festivāla apmeklētāju, ļaujot iemūžinot atmiņas kopā ar košo garausi.

Jau ziņots, ka no 8. līdz 10. aprīlim Siguldā norisināsies Lieldienu tradīcijām bagātais Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā būs izvietotas turpat 100 šūpoles un vides objekti, ko aplūkot pastaigu maršrutā Siguldas dzelzceļa stacijas laukums–Maija parks–kultūras centrs “Siguldas devons”–Svētku laukums. Atsevišķi objekti un šūpoles atradīsies arī citās Siguldas novada teritorijās un iecienītākajās Gaujas Nacionālā parka skatu vietās. Visus festivāla objektus atrast palīdzēs Siguldas novada mobilajā lietotnē un sociālo tīklu vietnēs ievietotā digitālā festivāla karte. Festivāla apmeklētāji divu dienu garumā varēs apmeklēt arī Lieldienu tirdziņu, kas, kā ierasts, organizēts sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus”. Arī šogad visi kopā sniegsim atbalstu ukraiņu kopienai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40488005sec.