Aicina uz Teātra svētkiem Morē

29. jūnijā pulksten 10.15 ar izstādes atklāšanu Morē notiks Teātra svētki par godu Mores amatierteātra "Oga" 15 gadu jubilejai, kad pie mums sabrauks draugi un visas dienas garumā dažādos spēles laukumos tiks rādītas izrādes.

Kā pirmie, pulksten 10.30, svētkus atklās Nītaures lauku teātris (rež. J.Feldmanis) ar H.Paukša izrādīti bērniem "Spiedze". Tālāk par ģimenes aktuālajiem jautājumiem Ē.Kestnera izrādē "Divas Lotiņas" runās Siguldas Tautas teātris (rež. Ā.Liepiņa-Stūrniece). I.Ziedoni varēsim pieminēt, skatoties Jērcēnu Dzejas teātra (rež. G.Gailīte) poēmu par maizi "Viddivvārpa". Par savas zemes mīlestību varēsim pārdomāt, skatoties P.Putniņa lugu "Miljonāra ugunsvieta" Inčukalna amatierteātra izpildījumā (rež. Z.Ezeriņa). Nītaures lauku teātra (rež. J.Feldmanis) izpildījumā varēsim iepazīties ar B.Jukņevičas lugu "Pavasara neprāts". Skatītājus ar A.Čehova lugas "Lācis" iestudējumu priecēs Blomes pagasta amatierteātris "Nenolaid rumpi" (rež. G.Skadiņa). Svētku noslēgumā svinēsim R.Blaumaņa 150.gadadienu ar divām izrādēm: "Īsa pamācība mīlēšanā", ko rādīs Krimuldas novada Raganas amatierteātris (rež. Z.Zīle) un "Trīnes grēki", ko redzēsim Mālpils kultūras centra amatierteātra (rež. L.Cimža) izpildījumā.

Teātra svētku noslēgumā ap pulksten 21.00 sāksies svētku balle. Visas dienas garumā darbosies bufete. Ieeja - bez maksas.

Uz svētkiem varēs nokļūt ar bezmaksas autobusu plkst.10.30 no laukuma pie viesnīcas "Sigulda", bet atpakaļ varēs nokļūt pēc pēdējās izrādes, ap pulksten 20.30. Autobusa maršruts: laukums pie viesnīcas "Sigulda" – TC "Šokolāde" – pietura "Raibais suns" – Siguldas 1.pamatskola – Siguldas pagasta Kultūras nams – Jūdaži – More.

Vēsture

1998. gada rudenī, pateicoties ilgadējās Mores amatierteātra aktrises Rutas Teterovskas ierosinājumam, Morē sāka darboties amatierteātris. Par pirmo režisoru bija uzaicināts nu jau mūžībā aizgājušais Arturs Bērziņš.

Pirmo teātra sezonu ar Annas Brigaderes lugas "Čaukstenes" iestudējumu uzsāka ilgadējā Mores teātra režisore Liene Cimža. Vēlākos gados teātra režisori bijuši arī Juris Feldmanis un Kadrija Mičule. Šobrīd Mores amatierteātra "Oga" režisore ir Ingūna Millere.

Šo gadu laikā teātrī ir iestudētas pamatā latviešu autoru lugas. Teātris ir piedalījies dažādos festivālos un priecējis skatītājus dažādās Latvijas vietās. 2012.gadā vien teātris pabijis festivālos Skrundā, Ludzā, Lubānā. Vislielākos panākumus teātris ir guvis ar Valentīnas Ozolas lugu "Trīs, bet ne māsa" (rež.Liene Cimža), piedaloties "Gada izrāde 2007" finālā. Ar šo izrādi un arī ar Ārijas Elksnes dzejas kompozīciju "Visu mūžu es ceļu māju" (rež.Liene Cimža) teātris ir visvairāk reizes priecējis skatītājus dažādās Latvijas vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61964202sec.