Siguldas gaisa trošu vagoniņa pārstāvji sniedz komentāru par vagoniņa sasvēršanos [1]

Negadījums notika sestdienā (06.09.2014) pie Siguldas gaisa vagoniņa iekāpšanas platformas Krimuldas stacijā, kur operators nefiksēja gaisā brīvi stāvošā vagoniņa aizsarggumijas aizķeršanos aiz iekāpšanas platformas. Uzsākot kustību, vagoniņš lēni sasvērās, pavirzoties par 1 metru. Vagoniņš nekavējoties tika apturēts, paliekot Krimuldas stacijā.

Pasažieru un personāla dzīvībai draudi nebija. Visi pasažieri un pavadone patstāvīgi izkļuva no vagoniņa, negūstot traumas.

15 minūšu laikā pēc notikuma ieradās tehniskais personāls un veica situācijas izpēti un tehnisko apsekošanu. Pēc problēmas novēršanas tehniskā komanda pārliecinājās par visu mezglu tehnisko stāvokli. Pārliecinoties, ka nav draudi pasažieriem un personālam, darbība tika atsākta pēc vienas stundas, nodrošinot papildus tehnisko uzraudzību.

Konstatētais tehniskais iemesls bija nepilnības vadības programmatūrā, vagoniņu paceļot 20 centimetrus augstāk, kas radīja varbūtību vagoniņa aizsarggumijai aizķerties aiz iekāpšanas platformas. Kļūda procedūrā tika novērsta.

Gaisa trošu ceļam tiek nodrošinātas regulāras pārbaudes, ko veic pēc starptautiskajiem TUV standartiem un pēdējā pārbaude tika veikta šī gada 22. augustā.

Pēc incidenta pasažieriem tika atgriezta nauda par braucienu. Pārējos šī reisa pasažierus lūdzam vērsties uzņēmumā pēc kompensācijas.

Adrese: J. Poruka iela 14, Sigulda, Siguldas nov., LV-2150

Tāpat tiks veiktas papildus instruktāžas vagoniņa pavadonēm un tehniskajiem darbiniekiem, lai uzlabotu klientu apkalpošanu, un šādas situācijas neatkārtotos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 spārīte 09/08/2014 15:26 Ak tad neguva traumas? Un nenormāls pārbīlis neskaitās, vai ne?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45176482sec.