Idejas: Kā bērna istabas interjers var veicināt bērna ceļotprieku

Lai arī ikdienā - dabā un ārpus mājas vadītās rotaļas un piedzīvojumi liek bērniem iepazīt apkārt esošo vidi, iepazīta tiek tikai neliela pasaules daļa. Viens no vecāku uzdevumiem ir paplašināt bērna redzesloku un radīt patīkamu vidi, kurā bērnam atrasties un pilnveidoties. Bērna redzesloku var paplašināt vairākos veidos, sākot ar kopīgu grāmatu lasīšanu par pasaules vulkāniem, un beidzot ar akvārija iegādi.

Viens no veidiem, kā veicināt bērnā izzināšanas un pasaules iepazīšanas prieku ir izveidot interaktīvu un interesantu bērna istabas interjeru, kas ļautu bērnam vienam pašam netraucēti radīt iespaidus par plašo pasauli.


Dzīvnieku iesaiste interjerā. Mācīties, saprast un iepazīt dzīvniekus var ne tikai apmeklējot zoodārzu vai sastopot tos dabā, kā piemēram, Latvijas dzīvniekus. Visinteresantāk bērnam radīt priekšstatu par dažādajiem dzīvniekiem ir sagādājot tiem taustāmas mīkstās mantiņas vai, piemēram, paklājus, segas dzīvnieku rakstos ar tiem atbilstoši mīkstajām spalvām. Informācija, kas uztverta ar tausti ir viena no paliekošākajām. Ir veikti arī zinātniski pētījumi, kuros atklāts, ka taustei ir cieša saikne ar cilvēka fizisko veselību un psiholoģisko labsajūtu. Pētījumi arī apstiprinājuši, ka pasaules uztvere caur taustes maņu, sekmē bērnu augšanu.


Krāsu spēle uz istabas sienām. Iekārtojot istabu, vislielākā uzmanība ir jāvērš sienu krāsu toņiem, jo tieši šis ir noteicošais faktors tam, kā bērns jutīsies atrodoties savā istabā.

  • Sarkanā ir enerģijas, darbības, ambīciju un apņēmības krāsa. Šī krāsa arī var stimulēt dusmas un uzbudinājumu, taču uz bērniem pamatā iedarbosies kā vēlme aktīvi darboties un raisīs nerimstošu zinātkāri.
  • Oranžie toņi raisa optimismu un stimulē vēlmi pēc socializācijas. Ar oranžo krāsu kopā labi saderētu dažādi uzraksti uz sienām svešvalodās. Uzraksti būtu ne tikai interesants interjera elements, bet arī veids, kā radīt bērnam interesi par pasaules tautu valodām.
  • Dzeltenā ir prāta un intelekta, prieka un optimisma krāsa, taču šis tonis var stimulēt arī nepacietību, kritiku un gļēvulību. Dzeltenie toņi būtu vispiemērotākie istabā, ja vēlamais efekts ir radīt bērnā lasītprieku un vēlmi izzināt.
  • Violetie toņi raisa iztēli. Šo krāsu ir ieteicams izvēlēties mākslinieciskiem bērniem. Šis krāsu tonis ir īpaši labvēlīgs bērniem, kuri labprāt aizraujas ar pasakām un aizjūru leģendām.                                                            

Pasaules valodas bērna ikdienā. Lai paplašinātu bērna zinību loku un stimulētu viņu apgūt jaunas valodas, interesēties par citām kultūrām, bērna istabā ir derīgi iekļaut sienas gleznojumus dažādās valodās. Izveidot sienas gleznojumus ir pavisam vienkāršs process, ja tiek izmantoti trafareti. Laba ideja ir, piemēram, kādu sienas daļu apgleznot ar vārdu “paldies” dažādās valodās.


Gleznu, foto tapešu izmantošana. Foto tapetes ir lielisks veids, kā bērnam uzburt pavisam citu pasauli. Mūsdienās foto tapetes ir tik dažādas, ka istabu var iekārtot gan ar Amazones lietus mežu skatu, gan fjordu ārēm, gan iespaidīgām metropoles ainām, kas ierauj neskaitāmos ielu labirintos.


Pasaules kartes iekļaušana interjerā. Karšu izmantošana bērna istabā noteikti ietekmēs tā dabisko zinātkāri par apkārt esošo pasauli. Turklāt, kartes var būt ne tikai noderīgas, bet arī vizuāli pievilcīgas un ar interesantiem dizainiem.


Pieaugušam cilvēkam sava personīgā istaba ir vieta, kur pēc garas dienas meklēt mieru, atpūtu, taču bērna istaba ir ne tikai rūme, kur vadīt naktsmieru un pildīt mājasdarbus, tā ir vieta, kur netraucēti rotaļāties, sapņot, zīmēt, lasīt un attīstīt iespaidus par pasauli.

Veikalu tīkls K–rauta specializējas būvniecības, dārza, saimniecības preču, darba rīku un iekārtu tirdzniecībā. Uzņēmuma speciālisti sniedz arī dažādus pakalpojumus kā krāsu tonēšana, interjera dizaina projektu izstrāde, kokmateriālu zāģēšana, tāmēšana un citi. Papildu informācijai: www.k-rauta.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44710612sec.