Latvijā atklāj unikālu, virs upes levitējošu spoguļnamiņu

Dažus metrus virs Amatas upes levitē nekur citur pasaulē neatrodams unikāls namiņš no spoguļiem, kuros atspīd apkārtnes ainava.

Lai varētu vairāk izbaudīt Amatas upes skaistumu, klausīties upes čalošanu un putnu vīterošanu, tam ir atveramas sānu malas, savukārt grīdā izbūvētais logs ļauj ne tikai raudzīties uz  Amatas upes krācēm, bet naktī vērot zvaigžņotu debess jumu.  No 1. jūlija eksperimentālais projekts "Piedzīvojums Spoguļnamiņā" ir atvērts apmeklētājiem.

Unikālo projektu radījuši radošās apvienības Skudras metropole vadītāja Gundega Skudriņa un dizaina risinājumu uzņēmuma Don't Panic dizainers Mārcis Ziemiņš. "Pasaule mainījās, un mēs tai līdzi. Nav jādodas pasaulē brīnumus meklēt, ja tie ir degungalā. Latvijā ir bezgalīgas dabas bagātības, unikālas ainavas un neatkārtojama vasara. Mēs vēlējāmies radīt projektu, kurā apvienojas Daba un Cilvēks cieņpilnā mijiedarbībā. Projekts radīts cilvēkiem, kuri meklē dabas klātbūtni, ir gatavi jaunai pieredzei. Visiem, kuri vēlas gūt iedvesmu, prieku, izbaudīt ko nebijušu. Cilvēkiem, kuri nemeklē komfortu, bet gan vēlas baudīt putnu dziesmas, upes čalošanu, meža burvību. Relaksēties no ikdienas steigas, urbāniem pilsētas džungļiem un kņadas. Namiņā piedāvāsim baudīt neparastu kafijas rituālu dienas stundās, bet drosmīgie varēs izbaudīt nestandarta nakts mieru," stāsta Gundega Skudriņa.

Dizainers Mārcis Ziemiņš, atklāj, ka unikālais namiņš veidots no spoguļiem, kuros atspīd apkārtnes ainava. Tas atrodas dažus metrus virs Amatas upes, kurai ir gan dolomīta, gan smilšakmens krasti, un namiņš ir vadāms ar pults palīdzību. Labos laika apstākļos namiņa sānu malas var atvērt un baudīt apkārtnes ainavas mieru, raudzīties uz upes plūdumu, mežu bagātībām, klausīties upes čalošanu un putnu vīterošanu. "Šāds namiņš no spoguļiem virs upes nav atrodams nekur citur pasaulē. Lepojamies, ka to izdevies īstenot pašu spēkiem, apvienojot dizainera, arboristu, un alpīnistu iemaņas.

Spoguļnamiņš Amatas novadā apmeklētājiem pieejams no 1. jūlija līdz 31.augustam. Tajā vienlaicīgi drīkst atrasties četras personas. Dienas laikā Spoguļnamiņā var baudīt Kafijas rituālu, kura laikā, pēc speciālas instruktāžas, apmeklētāji pagatavo Paulig kafiju, kā arī piedalās prāta spēlē par Amatas upi, lai atslēgtu lādi, kurā paslēpti ēdami  akmeņi. Savukārt vakaros namiņš pārvēršas unikālā naktsmītnē. Tajā neierastu naktsmieru var baudīt divas personas. No spilveniem skan  apmeklētāju mīļākā dziesma, bet nakts saldmi iekrāso erotiska spēle diviem.

Biļetes var iegādāties mājas lapā www.spogulnamins.lv

Eksperimentālo projektu atbalsta, Paulig Coffee Latvia SIA un Amatas novada pašvaldība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45809889sec.