Jau piecpadsmito reizi Latvijā norisināsies Vīnziņu čempionāts

Jau ceturtdien, 24. septembrī, 15. reizi Rīgā norisināsies Vīnziņu jeb Someljē čempionāts. Tā ietvaros, tiks noteikts 2020. gada labākais vīna viesmīlis Latvijā, kā arī izvirzīti trīs labākie vīnziņi dalībai Baltijas čempionātā Vana Tallinn Grand Prix. Labākos vīnziņus vērtēs žūrija: Latvijas Vīnziņu asociācijas biedri un viesmīlības biznesa profesionāļi.  

Čempionāts norisināsies viesnīcā ''Wellton Riverside SPA Hotel" (11. novembra krastmala 33), pusfināls no plkst. 9.30 līdz 14.30, savukārt, fināls no 16.00 līdz 20.00. Dalībnieku reģistrācija norisināsies no rīta no 9.00 līdz 9.30. Pasākums organizēts saskaņā ar visiem pašreiz valstī noteiktajiem piesardzības pasākumiem. Pasākumā piedalīsies Latvijas labākie vīnziņi, lai noskaidrotu šī gada laureātu. “Latvijā mīl dažādu vīnu, un nebaidās arī pamēģināt kaut ko jaunu – pēdējo gadu laikā līdz ar jau iecīnītajām Itālijas, Francijas un Spānijas garšām, lielāku popularitāti guvuši gan vīni no Vācijas, Čīles un Jaunzēlandes, tāpat arī Gruzijas. Vīna izplatītājiem Latvija nereti ir ceļš uz Baltiju vai Eiropu kopumā, turklāt mums vienlīdz iemīļoti gan ''baltie'', gan ''sarkanie'', īpaši gada siltajā periodā arī ''rozātie''. 

Latvijas someljē tas nozīmē, ka jāapgūst nianses par jaunām vīnogu šķirnēm un vīniem, kas piepilda restorānu un veikalu plauktus. Līdz ar globalizācijas tempu palielināšanos, arī sabiedrība Latvijā kļūst arvien informētāka par vīna pasauli un iespējamajām garšu buķetēm. Vērtēšanas kritēriji čempionātā ir maksimāli pietuvināti Eiropas un pasaules vīna viesmīļu konkursu standartiem. Tāpēc, ir būtiski, ka turpinām šo tradīciju, un šonedēļ, tiksimies, lai noskaidrotu Latvijas labāko vīna viesmīli 2020. gadā,” stāsta Latvijas vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis.

Šis būs pirmais gads, kad Latvijas Vīnziņu čempionāta norisi atbalstīs “Georgian National Wine Agency”, kas ir viena no vadošajām aģentūrām, kas nodarbojas ar vīnu kultūras izpēti un tradīciju saglabāšanu. Pēdējo gadu laikā, arvien lielāku popularitāti arī Latvijā ieņem Gruzijas vīni, kas ļauj izbaudīt dažādas garšu variācijas. Latvija ir kļuvusi par pirmo no Baltijas valstīm, kurā tiek realizēta Gruzijas Zemkopības ministrijas atbalstītā informatīvā kampaņa, ar mērķi – iepazīstināt ar Gruzijas senāko tradīciju - vīnu darīšanu. Viena no balvām, ko savā rīcībā iegūs uzvarētājs – ceļojums uz Gruziju.

Pasākuma veiksmīgai norisei, ilggadējais partneris “Riedel” nodrošinās glāzes, savukārt  “Liviko” - minerālūdens zīmolu “Haage”, bet alkoholisko dzērienu paraugus: “Rskorpions”, “Altia Latvia” un “Prike Latvija”.

Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija dibināta 2002. gada 3.oktobrī. Tā ir brīvprātīga sabiedriska bezpeļņas organizācija, kas apvieno tās fiziskās un juridiskās personas, kas ikdienā profesionāli saistītas ar vīnu un citu dzērienu izvēli, pirkšanu, pārdošanu un svēršanu. Asociācijas mērķis ir attīstīt vīna kultūru Latvijā, organizējot vīna viesmīļu profesionālo apmācību un atestāciju. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50484395sec.