Četru zvaigžņu Vecrīgas viesnīca «Hotel Justus» slēdz savas durvis viesiem

Latvijas Tūrisma nozare 22.09.2020 sociālajā tīklā Facebook.com saņēma ziņu no četru zvaigžņu Vecrīgas viesnīcas «Hotel Justus» pārdošanas nodaļas vadītāja Vladimira Bessmertnova:

''Draugi un paziņas. Esam vēruši ciet viesnīcas Hotel Justus durvis, jo ar esošajiem ierobežojumiem tas jebkurā gadījumā ir laika jautājums mūsu viesmīlības nozarei.

Bet stāsts nav par vīrusu, ierobežojumiem, nodokļiem vai birokrātu attieksmi pret mazo un vidējo biznesu kopumā. Stāsts ir par cilvēkiem. Esmu drošs, ka mēs atgriezīsimies agrāk vai vēlāk, taču šobrīd cilvēki ir palikuši bez darba un šiem cilvēkiem ir nepieciešams darbs vismaz uz rudens/ziemas periodu.

Būšu pateicīgs, ja neskartajās nozarēs strādājošie padalītos ar jebkādām darba iespējām. Varu ieteikt Jums vairākus kolēģus, kas zin 3 valodas, ir atbildīgi un nebaidās no problēmu risināšanas, un ir ar lielu pieredzi viesmīlībā. Ja ir iespējas, lūgums rakstīt PM.''

Viesnīca atrodas Rīgas vecpilsētas sirdī, pavisam netālu no Domu baznīcas, arhitektūras zonā, kas ir atzīta par kultūrvēsturisko mantojumu un ir UNESCO uzraudzībā.

Viesnīcas senlaicīgā ēkas restaurācija tika pabeigta 2009. gada aprīlī. Aiz šīs fasādes Jūs atradīsiet 45 modernus numurus. Viesnīcas interjers, sevī savieno veclaicīgo būvniecību ar pārsteidzošiem dekoratīviem risinājumiem, kuros ir izmantots gan antikvariāts, gan modernā māksla. Rezultātā ir tapusi neatkārtojama viesnīcas atmosfēra. Pievienojot iejūtīgumu un pievilcīgu cenu politiku viesnīca kļuvusi pieejama plašam klientu lokam.

Viesnīcas teritorija būs interesanta gan vēstures, gan kino mīļotājiem. Senā pagātnē tieši šo vietu Bīskaps Alberts izvēlējas par savas Baltijas rezidences vietu Daugavas upes labajā krastā, kur tobrīd atradās zvejnieku ciematiņš. XVII gadsimta ugunsgrēks iznīcināja Rīgas koka arhitektūras daļu. Pašlaik gar Jaunielas ielu slejas ēkas, kuras tika celtas XVIII. Viesnīcas fasāde ir saglabājusies no pēdējās pārbūves 1874 gadā. Ēka atceras laikus kad XIX gadsimta sākumā šeit bija traktieris ar biljardu, vēlāk tipogrāfija un litogrāfija, XX gadsimtā amatnieku darbnīca, farmācijas laboratorija, kinoteātris un biroju telpas.

Pievilcīgā arhitektūra un vēsturiskā atmosfēra šo vietu ir dažreiz pārveidojusi arī par kinofilmu uzņemšanas laukumu. Šeit ir uzņemtas tādas PSRS kulta filmas kā: „ 17 pavasara mirkļi”, un „Šerloks Holms un doktors Vatsons”. Patreizējā viesnīcas ēka spiega Isajeva-Štirlica cienītājiem ir palikusi atmiņā kā satikšanās vieta Blūmenštrāses ielā, kur traģiski gāja bojā profesors Pleišners.

Ēkas īpašnieku izrādītā uzmanība pret gandrīz nebūtībā aizgājušo kultūrvēsturisko pieminekli, ir pilnībā izmainījusi ēkas likteni – tagad tā ir piepildīta ar dzīvīgumu un radošu enerģiju.

Viesnīcas vietne - www.hoteljustus.lv 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38796401sec.