LIDO nodrošina un apmaksā brīvprātīgo ēdināšanu Dziesmu un deju svētku laikā

Lai uzturētu brīvprātīgo apņēmību, darba sparu un entuziasmu, XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku atbalstītājs LIDO nodrošina viņiem 8000 bezmaksas ēdienreizes, kas palīdzēs atgūt spēkus un uzlādēt enerģiju efektīvai uzdevumu veikšanai. Brīvprātīgo ēdināšana ir LIDO ieguldījums un atbalsts svētku norisē.

Brīvprātīgo darbs ir aktīvs un dinamisks, enerģija ir jāatjauno un to vislabāk var izdarīt ar pareizi sabalansētu un pilnvērtīgu maltīti. Ēdiena nodrošināšanas process ir veidots tā, lai notiktu pēc iespējas tuvāk brīvprātīgo atrašanās vietām un mazinātu drūzmēšanos. Ēdienreižu skaits tiek plānots atbilstoši brīvprātīgā darbinieka noslodzei un ikdienas darba ilgumam. Rīgas centrā strādājošajiem brīvprātīgajiem LIDO nodrošina kuponus ēdienreizei jebkurā no LIDO restorāniem, taču attālākās norises vietās kā Mežaparks, stadions Daugava un Arēna Rīga, pusdienu komplekti brīvprātīgajiem tiek piegādāti. LIDO komanda plāno, ka Svētku laikā piegādās brīvprātīgajiem norises vietās vairāk kā 1120 litrus zupas, 160 kg maizes, kā arī kartupeļus, gaļu un citas augstvērtīgas maltītes sastāvdaļas.

“Dziesmu un deju svētki ir vieni no visskaistākajiem un interesantākajiem pasākumiem Latvijas kultūras kalendārā. Tas ir Latvijas nacionālās identitātes simbols, kas caur mūziku, vārdiem un kustībām rāda mūsu tautas gara spēku. LIDO vienmēr ir iestājies par latviešu tradīciju un kultūras saglabāšanu. Tāpēc esam gandarīti, ka varam būt daļa no svētkiem, rūpējoties par brīvprātīgo ēdināšanu. Viņu darbs brīžiem nav tik acīmredzams, bet bez tā raita svētku norise nav iespējama. Brīdī, kad dziesmas un dejas piepildīs cilvēku sirdis, mūsu uzdevums ir uzturēt brīvprātīgo enerģiju, piedāvājot pilnvērtīgu maltīti. Mūsu speciālisti rūpīgi plāno, lai katru dienu piedāvājums mainītos un nodrošinātu visas nepieciešamās uzturvielas un maltītes daudzveidību. Ar uzturvielām bagātas, sātīgas LIDO maltītes nodrošinās nepieciešamos ogļhidrātus, olbaltumvielas un vitamīnus, sniedzot organismam enerģiju, spēku un uzlabojot vispārējo veiktspēju, lai brīvprātīgie spētu komfortabli un netraucēti darboties,” uzsver Rita Auziņa, LIDO valdes priekšsēdētāja.

Brīvprātīgie ir cilvēki, kuri ir gatavi veltīt savu laiku, enerģiju, spēku un izdomu, lai svētku laikā strādātu bez atlīdzības un ļautu svētkiem tapt un izdoties. XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku brīvprātīgos varēsim sastapt informācijas centros, viņi palīdzēs ierādīt vietas, dalīs ūdeni darbiniekiem, palīdzēs aiz-skatuves darbos un veiks vēl virkni citu svarīgu darbu. Brīvprātīgie ir ļoti dažādi cilvēki ar atšķirīgu darba un Dziesmu un deju svētku pieredzi. Viņu vidū ir seniori, kuriem ir vairāk brīvā laika, arī enerģijas un darboties vēlmes tikpat daudz, brīvprātīgie ir arī koru un deju kolektīvu dalībnieki, kuri paši nepiedalās svētkos, tomēr vēlas sajust īpašo gaisotni, daudz ir arī jauniešu un citu vecuma grupu cilvēki, kuri vienkārši vēlas piedzīvot un izzināt svētku norisi no rīkotāju skatu punkta.

“Brīvprātīgo darbs ir nenovērtējams pienesums Dziesmu un deju svētku laikā – gan apmeklētāji, gan dalībnieki, gan rīkotāji sajūt un augstu vērtē katra brīvprātīgā pienesumu. Teju tūkstotis brīvprātīgo palīdz darbos sākot no dalībnieku somas pakošanas līdz publikas apkalpošanai norises vietās. Brīvprātīgo darbs palīdz visur – redzamajā un neredzamajā Svētku rīkošanā. Esam no sirds pateicīgi visiem, kas piekrituši būt un ziedot savu brīvo laiku Svētku tapšanai,” uzsver XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektore Daina Markova.

Dalīšanās maltītē ir sena tradīcija, kas veicina piederības, uzticēšanās un draudzības sajūtu. Tā atgādina, ka brīvprātīgie savās darba rūpēs un izpalīdzībā nav vieni, bet sabiedrība viņu darbu pamana un ļoti novērtē. Šīs maltītes var kļūt par saskarsmes un komunikācijas brīžiem, kuros cilvēki dalās ar stāstiem, pieredzi, nostiprina komandas garu un stiprina svētku garu. LIDO novēl, lai XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki kļūtu par iedvesmas un lepnuma avotu nākamajiem pieciem gadiem, atspoguļojot latviešu tautas degsmi un radošumu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


SIXT Latvija
,


airBaltic
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51311207sec.