Arī šogad notiks Rīgas restorānu nedēļas

Turpinot Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) sadarbībā ar Pavāru klubu aizsākto projektu "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga", arī šogad restorāni saviem apmeklētājiem piedāvās maltītes no katrai sezonai raksturīgiem produktiem. Tāpat projekta ietvaros tiks rīkotas divas Rīgas restorānu nedēļas – pavasarī un rudenī.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 5.-11.maijam, kad daba mostas pēc aizvadītās ziemas, savukārt Rudens Rīgas restorānu nedēļa būs no 13.-19.oktobrim – laikā, kad izbaudīt bagātīgo rudens ražu. Šajās nedēļās restorānu šefpavāri piedāvā nobaudīt īpaši izstrādātas trīs ēdienu maltītes – uzkoda, pamtēdiens un deserts - par pievilcīgu cenu.

"Pagājušajā gadā Rīga kā Baltijas gastranomijas galvaspilsēta sevi pilnībā attaisnoja – restorānu nedēļās tika pasniegtas varāk nekā 10 tūkstoši īpašo piedāvājumu. Tas liecina, ka ne vien tūristi, bet arī vietējie iedzīvotāji iepazīst restorānu kultūru. Pozitīvi, ka Rīgas restorānu nedēļa, kas tiek organizēta projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" ietvaros iedvesmo ne vien galvaspilsētas šefpavārus – par līdzīgiem projektiem sāk runāt arī citās Latvijas pilsētās. Tāpat šogad sadarbībā ar restorāniem un kafejnīcām turpināsim piedāvāt pilsētas iedzīvotājiem un viesiem katrā sezonā atklāt un nobaudīt īpašus Latvijas virtuves ēdienus, ko šefpavāri pagatavos no katram gadalaikam raksturīgiem vietējiem produktiem, kas izvēlēti konsultējoties ar Pavāru klubu," skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Pavasara mēnešos (marts – maijs) tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no kazas siera, zaķskābenēm un bisītēm. Vasaras ēdienkartēs (jūnijs – augusts) atradīsiet zirņus, vēžus un ērkšķogas. Rudens mēnešos (septembris – novembris) restorānu ēdienkartēs atradīsiet aronijas, medu un Baltijas buti, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no pākšaugiem, pētersīļa saknes un teļa aknām.

 Projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga" mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā. Tāpat kā 2013.gadā, arī šogad, uzņemot Rīgā ārvalstu žurnālistus, īpašs akcents tiks likts uz Latvijas galvaspilsētas gastranomisko piedāvājumu.

Kopumā projektā 2013.gadā piedalījās vairāk nēkā 30 restorāni un kafejnīcas.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

Vairāk informācijas interneta vietnē www.LiveRiga.com


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78863311sec.