Uzsāk darbību Lido Uztura skola ar mērķi izglītot bērnus par kvalitatīvu ēdienu

Ceturtdien, 27. februārī, AS LIDO atklāj LIDO Uztura skolu ar mērķi jau no mazotnes veicināt bērnu izpratni par kvalitatīvas pārtikas nozīmi cilvēka dzīvē, piedāvājot gan teorētisku, gan praktisku zināšanu apguvi kopā ar LIDO pavāru, kā arī apmeklējot īpašu ekskursiju LIDO teritorijā. LIDO Uztura skola paredzēta 3. līdz 8. klašu skolēniem, pirmie apmeklētāji tiks pieņemti jau no 3. marta, grupās no 20 līdz 32 bērniem, LIDO Atpūtas centrā, Krasta ielā 76, Rīgā.

"Cilvēka uztura paradumi veidojas jau bērnībā. Un tieši bērnībā nereti rodas neizpratne – kāpēc nedrīkst ēst saldumus, čipsus un citus produktus, kas ir tik garšīgi, vai arī kā lai plašajā veikalu piedāvājumā izvēlas, kuru produktu pirkt? Tādēļ mēs kā ēdināšanas uzņēmums uzskatām par savu pienākumu rūpēties, lai jaunākā paaudze sāktu domāt par pārtiku un tās ietekmi uz organismu, jo arī mēs, LIDO, savos bistro piedāvājam ļoti plašu ēdienu izvēli – treknākus, mazāk treknus, gaļas, zivju, veģetāros ēdienus, norādot detalizētu sastāvu, un tikai katra paša pienākums ir izvērtēt, cik daudz un ko viņš var atļauties ēst," stāsta Gunārs Ķirsons, AS LIDO īpašnieks.

LIDO Uztura skolas mērķis ir bērniem interesantā un atraktīvā veidā likt aizdomāties par pārtiku, kuru gan bērni paši, gan vecāki ēd ikdienā, un saņemt līdzi īpašu recepšu grāmatiņu vienkāršu maltīšu pagatavošanai mājās. Pusotru stundu ilgajā LIDO Uztura skolas nodarbībā ietverta animācija par kvalitatīva uztura nepieciešamību ikdienā, skolēnus iesaistoša diskusiju spēle par vērtīgāko produktu izvēli, garšīgas maltītes pagatavošana kopā ar LIDO pavāru, kā arī izglītojoša ekskursija LIDO atvērtajā virtuvē un parkā.

"Šobrīd aizvien lielāka uzmanība tiek veltīta jautājumiem par sabiedrības un bērnu izglītošanu par kvalitatīvu un veselīgu pārtiku. Zemkopības ministrija šajā virzienā strādā jau vairākus gadus, tostarp arī īstenojot Eiropas Savienības programmas "Skolas auglis" un "Skolas piens" ar valsts līdzfinansējumu, kuru mērķis ir veicināt šo produktu patēriņu skolēnu vidū un sekmēt skolēnu izpratni par veselīgu uzturu. Svarīgi, ka arī privātajā sektorā ir uzņēmumi, kuri iesaistās aktuālas problēmas risināšanā un skolēnu izglītošanā, veicinot kopējo izpratni par pārtikas izvēli un iekļaušanu savā uzturā," skaidro Dace Freimane, Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja.

LIDO Uztura skolas programma un materiāli ir izstrādāti sadarbībā ar uztura speciālistiem, kā arī programma ir vairākas reizes izmēģināta ar dažāda vecuma skolēnu piedalīšanos, saņemot un ieviešot arī ieteikumus no bērniem un skolotājiem. LIDO Uztura skolas programma paredzēta bērniem no 3. līdz 8. klasei, bet to iespējams apmeklēt arī ģimenēm un citiem interesentiem.

"Par spīti tam, ka mācību priekšmetu standartos ir ietverti temati par veselīgu dzīvesveidu un uztura paradumiem, visbiežāk "pieklibo" tieši to ievērošana ikdienas dzīvē. Pēc pieredzes - labāku rezultātu palīdz sasniegt teorijas izmēģināšana praksē, piemēram, formā, kā to piedāvā LIDO Uztura skola. Papildu vērtību tam piešķir fakts, ka šādu iniciatīvu īsteno lielākais ēdināšanas uzņēmums Latvijā, jo ikdienā tas var novērot pašreizējos ēšanas paradumus sabiedrībā, sekojot to izmaiņām laika gaitā," komentē Inese Siksna, Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas uztura speciāliste.

LIDO Uztura skola pieņems apmeklētājus no 3. marta, katru darba dienu no pulksten 11.00 līdz pulksten 12.30, LIDO Atpūtas centrā, Krasta ielā 76, Rīgā, pagrabstāvā, ar iepriekšēju pieteikšanos grupās no 20 līdz 32 cilvēkiem. Lai nosegtu skolas uzturēšanas izmaksas, maksa par nodarbību ir 5 EUR no personas un šajā cenā papildus izglītojošai programmai iekļauti arī ēdināšanas atlaižu kuponi katram dalībniekam LIDO Atpūtas centrā. Pieteikšanās LIDO Uztura skolai iespējama rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni (+371) 67700000. Plašāka informācija par LIDO Uztura skolu: http://www.lido.lv/lat/pakalpojumi/lido_uztura_skola.

Par AS LIDO

Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. AS LIDO struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši deviņi bistro (LIDO Alus sēta, LIDO Dzirnavas, LIDO Vērmanītis, LIDO Ģertrūde, LIDO Krievu sēta, LIDO Spice, LIDO Lidosta, LIDO Domina un LIDO Atpūtas centrs Krasta ielā un tā restorāns), LIDO bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 850 darbiniekus. Plašāk: www.lido.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77761698sec.