Bibliotēka No 1 Restorāns šefpavārs Māris Jansons radījis inovatīvu 9 kārtu ēdienkarti

''Bibliotēka No 1 Restorāns'' (www.restoransbiblioteka.lv)inovatīvais šefpavārs Māris Jansons radījis 9 kārtu ēdienkarti, kas pirmo reizi Latvijas augstās gastronomijas vēsturē sniedz ne vien izsmalcinātas maltītes pieredzi, bet arī nodrošina multi-maņu (multi – sensory) baudījumu, kas darbojas ne tikai garšas kārpiņu, bet arī acu, deguna un emociju līmenī, ko panāk īpaša pieeja ēdienu arhitektūrā.

9 kārtu ēdienkarti raksturo dažādu garšu, faktūru un smaržu savienojumi, kas sākotnēji pat var šķist nesaderīgi, taču rūpīgi sabalansētais sastāvdaļu un līdz ar to garšu kopums nodrošina īpašu kulināro pieredzi. Ēdienkartē iekļauta gan gaļa, kā, piemēram, strausgaļa un Īslandes jērs, gan zivis. Turpinot mūsdienu Latvijas virtuves labākās tradīcijas, tajā atrodama arī ''BIBLIOTĒKA No 1 Restorāns'' klasika – Māra Jansona pēc īpašas receptes pagatavotas viegli marinētas Baltijas reņģes, kas papildinātas ar līdz šim neierastām sastāvdaļām. Garšu daudzveidība un daudzslāņainība panākta savienojot dažādu pretrunīgu garšu sastāvdaļas kā, piemēram, ābolu ar zaļo lociņu eļļu vai zaļo tēju ar melnajiem ikriem, kā arī specifiski apstrādājot produktus – apsvilinot, pārvēršot tos putās, fritējot, pārstrādājot gelā vai želejā. Savukārt šefsomeljē Ivo Orlovs ēdienkartei piemeklējis vīnus, kas bagātina garšu kontrastus un ar ko iespējams papildināt ceļojumu garšu pasaulē pēc restorāna viesu pieprasījuma.

Lai ļautu ieskatīties degustācijas ēdienkartē, ''BIBLIOTĒKA No 1 Restorāns'' radījis īpašu video, kas ataino ēdiena pagatavošanas procesu kā smalku māksliniecisku procesu, tādējādi aicinot ne tikai nogaršot 9 kārtu ēdienkarti, bet arī veicinot izpratni par kulināriju un restorānu kultūru Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16556382sec.