Rīgas vecākās viesnīcas "SemaraH Hotel Metropole" restorāns aicina uz vasaras terasi

Rīgas vecākās viesnīcas "SemaraH Hotel Metropole" restorānā "De Commerce Gastro Pub 1871" tiek atvērta vasaras terase un piedāvāta jauna restorāna koncepcija – "Latvijas modernā virtuve" ar izteiktu akcentu uz mūsu valstī sastopamām ezeru un upju zivīm, ar mērķi popularizēt Latvijas tradīcijas un produktus mūsu pilsētas viesiem un iedzīvotājiem.

Oficiālajā, "De Commerce Gastro Pub 1871" vasaras terases atklāšanā, kas notiks 2015. gada 06. maijā, būs prezentēta jaunā restorāna koncepcija "Latvijas modernā virtuve", ko būs sarūpējis restorāna šefpavārs Jānis Melnalksnis. Iedvesmu saviem ēdieniem viņš ir smēlies no senajām latviešu recepšu grāmatām, kuras izdotas 20.gadsmita pirmajā pusē.

"De Commerce Gastro Pub 1871" ir atguvis ne tikai savu vēsturisko nosaukumu, bet arī ēdienkarti, kuras veidošanu ir ietekmējis Rīgas centrāltirgus tuvums, ar savu bagātīgo produktu klāstu no Latvijas laukiem un citām zemēm. Vēsture un jaunie laiki savijas tieši "De Commerce Gastro Pub 1871" restorānā – tradīcijas un mūsdienas vienuviet.

Jānis ir liels profesionālis savā jomā. Viņa "jājamzirdziņš" ir Latvijas ezeru un upju zivju pagatavošana, ko ir praktizējis savas, gandrīz 25 gadus ilgās, karjeras laikā. Šīs arī ir jaunās vēsmas restorāna ēdienkartē – svaigi Latvijas produkti, kas ir pagatavoti pēc senajām receptēm, ietērptas modernajā interpretējumā.

Jaunajā ēdienkartē ir bagātīgi apspēlēta Latvijas "sardīne", kas mūsdienās ir nepamatoti uzskatīta par prastu produktu – tās ir reņģes, kuras restorānā "De Commerce Gastro Pub 1871" būs pasniegtas daudzos veidos, aizmirstos jau kopš 20. gadsimta pirmās puses. Ēdienkarti papildinās maltītes no līņa, reņģēm, līdakas un citām mūsu valstī sastopamām zivīm.

Sakarā ar to, ka veselīgs dzīvesveids un pareizs uzturs paliek arvien aktuālāks sabiedrības vidū arī Jānim tas nav svešs jēdziens, un tā pamatprincipus viņš pielieto ne tikai veidojot savus kulinārijas šedevrus, bet arī stāstot un mācot pareizu ēšanu citiem. Jānis Melnalksnis kopā ar "Zemnieku Saeimu" ir viesojies vairākās Latvijas pilsētu skolās, izglītojot bērnus par veselīgā uztura nepieciešamību un kopā ar skolēniem izmēģinot dažādu ēdienu pagatavošanu no Latvijā audzētiem produktiem.

Jaunumus "De Commerce Gastro Pub 1871" varēs nobaudīt jau no maija sākuma, savukārt iepazīties ar restorāna ēdienkarti un īpašajiem piedāvājumiem var mājas lapā www.decommerce.lv. Restorāns atrodas Rīgā, Aspazijas bulvārī 36/38.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60777617sec.