Brīnišķīgā rudens velte - cidonija

Tradicionālā, taču bieži vien nepietiekami novērtētā rudens oga ir brīnišķīga piedeva dažādām receptēm. Bļoda cidoniju uz galda izskatās patiesi rudenīgi, un to vilinošais aromāts piepildīs istabu ar šķipsniņu rožu, pastaigām mežā, apelsīnu ziediem un safrānu.

Cidonijas nekad nav bijušas tik populāras kā to tuvākie brālēni āboli un bumbieri, kas visdrīzāk ir tāpēc, ka šos augļus nevar ēst svaigus. Noplūcot cidonijas no koka un iekožoties, tās ir cietas, skābas un sīvas, nevis patīkami veldzējošas, taču vārot vai cepot kopā ar cukuru, to maigais aromāts pārvēršas saldā un patīkamā garšas dārgakmenī. Pievienojot kādu cidoniju āboliem un bumbieriem vai aprikozēm un žāvētām plūmēm, lēni gatavotais ēdiens iegūs pavisam citu garšas dimensiju.

Iespaidojoties no vairāku gadsimtu senām receptēm, iespējams pagatavot, piemēram, maz pazīstamo Anglijas saldo ēdienu – iereibušo cidoniju kūciņu. Tā ir gandrīz kā pārmaiņas piedzīvojusi trifele ar kūkas elementiem un piesūcināta ar brendiju.

Cidonijas ļoti labi sader arī ar cūkgaļu, sevišķi kādu treknu gabalu (pleca vai vēdera), kura garšas bagātība līdz ar cidoniju skābumu tiks īpaši izcelta. Spānijā ļoti izplatīta ir cidoniju pastēte, kas labi sader ar dažādiem izteiktas garšas sieriem (piemēram, Čedaras). Garda kombinācija izdodas, arī savienojot cidonijas ar saldējumu.

Cidonija ir ļoti daudzpusīgs auglis, un tiklīdz tiek apjausta tās pagatavošanas specifika, tās var sākt pievienot itin visam – ar jogurtu no rīta, kopā ar siera gabaliņu pusdienās un gaļu vakarā. Protams – cidonijas ir ne tikai garšīgas, bet arī ārkārtīgi veselīgas – C vitamīna tajās ir aptuveni 4 reizes vairāk nekā ābolos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 09.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 13.05.2024 Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā jūs gaida lieliska iespēja piedalīties meistarklasē un pieredzes apmaiņā ar Latvijas elites sportisti orientēšanās - Sandru Grosbergu! | Skatīt vairāk
2 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60663199sec.