Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Nākamās nedēļas nogalē, 10. novembrī, tiks atzīmēta Mārtiņdiena. Trūkst idejas, ko celt galdā? Rīgas restorāna Burkāns šefpavārs Andris Rūmītis iesaka latvisku un apetīti rosinošu recepti.
Zoss konfits ar Hercogienes kartupeļiem, sarkano sīpolu marmelādi, cukurzirņu biezeni un ķiršu mērci (4 porcijas)
Reklāma
Zoss konfitam
Zoss kājas 4gb, eļļa 1l, sīpols 0,1kg, burkāns 0,2kg, ķiploks 0,03kg, zvaigžņu anīs 1zvaigzne, sāls, pipari, timiāns
Hercogienes kartupeļi
Kartupeļi 0,4kg, ābols 0,1kg, salds krējums 0,1l, sviests 0,05kg, ķiploks 1 daiviņa
Sarkano sīpolu marmelāde
Sarkanie sīpoli 0,2kg, cukurs 0,05kg, rīsu etiķis 0,05l, sarkanvīns 0,2l, sviests 0,05kg
Cukurzirņu biezenis
Cukurzirņi saldēti 0,2kg, dārzeņu buljons 0,1l, sāls, pipari
Ķiršu mērce
Sarkanvīna mērce 0,2l, ķiršu ievārījums 0,1kg
PAGATAVOŠANA
Zoss konfits
Zoss kājai izņem kaulu, apsāla un appiparo, tad apcep uz pannas. Eļļai pievieno dārzeņus, zvaigžņu anīsu un uzkarsē, tad eļļā liek zoss kājas un lēnām sautē 2,5h.
Hercogienes kartupeļi
Ar sviestu izsmērē formiņu, tad tajā kārto sakapātus ķiplokus un kartupeļu, ābolu šķēles. Pārlej ar saldo krējumu un liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī, cep 1h.
Sarkano sīpolu marmelāde
Sīpolus sagriež puslokos un apcep sviestā, tad pievieno cukuru, etiķi un sarkanvīnu. Sautē uz lēnas uguns ~ 1h
Cukurzirņu biezenis
Zirnīšus nedaudz uzkarsē buljonā, tad sablenderē un izberž caur sietu, pievieno sāli un piparus
Ķiršu mērce
Brūno pamatmērci atjauc ar ķiršu ievārījumu un uzkarsē
Savukārt, Arnis Bikšus Cuba Cafe vārdā zoss ēdienam pieskaņojis atbilstošus dzērienus
Hendrick’s HOT Curant Hendrick’s džins, upeņu ievārījums, plūškoka sīrups
Ziemas sildītājs Piparmētras, cidoniju sīrups, medus, Rīgas Melnais balzāms
Aperol Fizz Aperols, Havanna Club 7 YO, citrona sula, cukura sīrups, gāzēts ūdens
Alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.