Pasažieru tiesības attiecas arī uz lidojumiem ar pārsēšanos

Izvēloties lētākus lidojumus vai dodoties uz tālākām zemēm, ceļotājiem nepieciešams veikt lidojumus ar pārsēšanos. Tāpat kā uz jebkuru tiešo reisu, arī ar savienojumu lidojumiem spēkā esoša ir regula (EK) 261/400, kas paredz, ka par lidojuma kavēšanos ilgāk par trīs stundām, atcelšanu vai virspārdošanu, pasažieriem pienākas kompensācija līdz pat 600 EUR apmērā. Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums Skycop vērš ceļotāju uzmanību kompensācijas pieprasīšanas noteikumiem pārsēšanās gadījumā.

Skycop pieejamā informācija liecina, ka tikai aptuveni 30% ceļotāju apzinās savas tiesības uz kompensāciju lidojuma kavēšanās (ilgāk par trim stundām), atcelšanas vai virspārdošanas dēļ. Vēl mazāk cilvēku ir informēti par nosacījumiem iegūt kompensāciju, ja lidojums uz galamērķi ir ar pārsēšanos kādā citā valstī.

Saskaņā ar CAA lēmumu lidojumam vai nu jāizlido no kādas Eiropas Savienības (ES) lidostas vai jānosēžas kādā ES lidostā un jābūt ES reģistrētas aviokompānijas kontrolē, tai skaitā, no Islandes, Lihtenšteinas, Norvēģijas vai Šveices. CAA vadlīnijas nosaka – ja ceļojumā iesaistīti lidojumi ar aviolīnijām no citām valstīm, šīs valsts likumi nosaka, kādas ir pasažiera tiesības. Piemēram, ja pirmā lidojuma aizkavēšanās dēļ nokavēts nākamais lidojums, aviokompānija, kas bija atbildīga par pirmo lidojumu, ir atbildīga arī par aizkavēšanos.

Tomēr jāņem vērā, ka kompensāciju ir iespējams saņemt, ja pasažierim ir tā sauktā "caurbraukšanas biļete" – viena biļete ar vienu rezervāciju visam ceļojumam. Tādēļ, ja jūs, piemēram, lidojat no Rīgas uz Bali, pārliecinieties, ka jūsu pārsēšanās ir daļa no šīs pašas rezervācijas.

Ņemiet vērā, ka gadījumā, ja nokavēts lidojums citu apstākļu dēļ, kas nav aviokompānijas kontrolē, piemēram, sliktu laikapstākļu, streiku, gaisa telpas slēgšanas vai terorisma draudu dēļ, kompensāciju pieprasīt nav iespējams.

Ceļotājiem ir jāņem vērā arī laika intervāls starp lidojumiem - nereti lidojumi ar ļoti īsu pārsēšanās laiku, piemērām, 1h, maksās lētāk, taču tas arī palielinās risku nokavēt nākamo reisu. Vienas rezervācijas jeb "caurbraukšanas biļetes" gadījumā risks ir mazāks, taču īpaši svarīgi tas ir dažādu rezervāciju lidojumiem. Ieteicams tomēr ir izvēlēties pārsēšanās lidojumus ar vairāku stundu intervālu.

Ja aizkavēšanās notikusi lidsabiedrības dēļ, tās pienākums ir reģistrēt jūs nākamajam lidojumam, nodrošināt jums viesnīcu un ēdināšanu. Papildus visam pasažierim ir tiesības pieprasīt kompensāciju par radītajiem sarežģījumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14888501sec.