Arī «airBaltic» atsaka iekāpšanu pasažieriem, kuru Covid-19 testi neatbilst prasībām

Dažādās tīmekļa vietās aizvien biežāk parādās diskusijas no ceļotājiem, kuri norāda uz problēmām ar PCR testiem, bez kuriem nu vairs nevar ne izceļot, ne ieceļot Latvijā. Arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” ir saskārusies ar gadījumiem, kad nepieciešamie testi nav derīgi, un atteikta iekāpšana lidmašīnā.

Spēkā esošie noteikumi nosaka, ka ikvienam, kas ieceļo Latvijā, izmantojot starptautisko pasažieru pārvadājumu pakalpojumus, ir jāuzrāda Covid-19 infekcijas molekulāri bioloģiskais PCR testa (ko veic no iztriepēm, kas ņemtas no deguna un mutes dobuma) negatīvs rezultāts. Apliecinājums nedrīkst būt senāks par 72  stundām. Savukārt personām, kas pēdējo 3 mēnešu laikā ir pārslimojušas Covid-19, ir jāuzrāda ārsta izziņa vai medicīnisks dokuments, kas apliecina, ka persona nav infekcioza. Zīmīgi, ka testa rezultātam un ārsta apliecinājumam ir jābūt angļu, franču, vācu vai krievu valodās.

Apjukums rodas situācija, kad ceļotājs, pirms došanās ceļā, ir veicis testu, taču tā negatīvais rezultāts ir latviešu valodā. Kā norāda diskutētāji interneta vietnēs, šādi gadījumi mēdz notikt, lai arī klients iepriekš ir pieteicis un samaksājis naudu par angļu valodu. Un šādās situācijās dārgais tests ceļošanai nav derīgs.

“2021. gada februārī “airBaltic” ir atteikusi iekāpšanu lidmašīnās no Rīgas 20 pasažieriem, jo testu apliecinājumi neatbilda prasībām un bija sagatavoti tikai latviešu valodā. Kopš jauno noteikumu ieviešanas “airBaltic” pieredzē ir tikai viens gadījums ārvalstu lidostā, kur nācies atteikt iekāpšanu pasažierim, kura apliecinājums par pārslimotu Covid-19 infekciju nav bijis atbilstošs, jo nebija norādīts, ka konkrētā persona vairs nav infekcioza,” Travelnews.lv norādīja “airBaltic” Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Kā rīkoties, ja testa rezultāti neatbilst prasībām? “Gadījumā, ja pasažierim tiek atteikta iekāpšana lidmašīnā, lidojumu iespējams pārcel saskaņā ar iegādātās biļetes veida noteikumiem. Vairāk par tiem iespējams uzzināt šeit: https://www.airbaltic.com/lv/airbaltic-bilesu-veidi,” norāda Alise Birede.

“airBaltic” aicina visus pasažierus, kuri gatavojas lidojumam, savlaicīgi iepazīties ar visu aktuālo informāciju lidsabiedrības mājaslapā – https://www.airbaltic.com/lv/celosanas-ierobezojumi –, kā arī sazināties ar airBaltic, ja ir radušies papildu jautājumus vai neskaidrības. airBaltic cenšas maksimāli atbalstīt pasažierus, izskaidrojot visus ceļošanas ierobežojumus, ja ir radušās neskaidrības, tostarp par nepieciešamo dokumentu sagatavošanās procesu savlaicīgi pirms plānotā lidojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 27.02.2024 Bezmaksas ekskursijas pa Liepāju Liepājas reģiona TIB
Nepalaid garām iespēju doties bezmaksas pastaigu ekskursijā pa izgaismoto Liepāju kopā ar lielisku gidu! | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61776805sec.