Kas notiek, ja telefonos lidojuma laikā netiek ieslēgts lidojuma režīms? [1]

Ikreiz, kad dodamies ceļojumā ar lidmašīnu, pasažieriem vienmēr tiek lūgts izslēgt savu telefonu vai ieslēgt to lidojuma režīmā. Vai esi uzdevis jautājumu, kas notiek, ja šīs darbības neizdari?

Daudzi uzskata, ka tālruņa signāls spēj traucēt svarīgu telekomunikāciju sistēmu, kas darbojas pilotu kabīnē, bet vai telefonu aktīva lietošana lidojuma laikā var veicināt lidmašīnas iekļūšanu avārijas situācijā. Tomēr, kā izrādās, nav pierādījumu tam, ka signāli no pasažieru elektroniskajām ierīcēm, jebkad būtu kalpojuši kā iemesls lidmašīnas katastrofai vai ietekmējuši to pareizu virzību uz galamērķi. Eksperti teic, ka mūsdienu tehnoloģija ir droša un uzticama. Neizslēgtu tālruņu lielākais mīnuss ir tas, ka tie mēdz traucēt pilotiem un gaisa satiksmes apkalpes locekļiem, raidot liekus skaņas signālus. Piloti atzīst, ka teju vai katru reizi atrodas kāds, kurš iekrīt melnajā sarakstā, neizslēdzot savas mobilās ierīces.

Vairums komerciālo lidojumu laikā pasažieriem ir liegts izmantot savus mobilos tālruņus, lai veiktu zvanus vai sūtītu īsziņas, jo lidsabiedrības rūpējas par drošību un komfortu lidojuma laikā.

Aizliegums sākotnēji tika ierosināts, jo pastāvēja bažas, ka pasažieru mobilo radiofrekvenču izstarošana radītu traucējumus apkalpes lidmašīnas elektroniskās sistēmas darbam.

Jaunajiem viedtālruņiem un gaisa kuģu sistēmai "picocells" šī problēma vairs nav aktuāla, tomēr lielākoties visās lidsabiedrībās lidojumu laikā telefons joprojām jāpārslēdz lidojuma režīmā. "Picolls" ir neliela telekomunikācijas bāzes stacija A4 izmērā. Tā darbojas kā miniatūrs mobilā telefona tornis, kas neiejaucas gaisa kuģa aprīkojuma sistēmas darbībā.

Protams, ir atļauts izmantot elektroniskās ierīces – gan viedtālruņus, gan planšetes un portatīvos datorus, vien apliecinot, ka tajos darbojas lidojuma režīms.

Tomēr noteikumi dažādās lidsabiedrībās atšķiras:

  • Vairākas starptautiskās lidsabiedrības ļauj veikt zvanus un sūtīt ziņas lidojuma laikā

  • ASV Federālā komunikāciju komisija ir aizliegusi veikt zvanus no mobilajām ierīcēm kopš 1991. gada, saistībā ar bažām, ka šādā veidā var sabojāt torņus, kas raida signālus zvanu veikšanas laikā. Daudzi mēģinājuši iebilst šim aizliegumam, tomēr tas nav atcelts, ar mērķi nodrošināt pasažieru komfortu.

  • Tie, kas ceļo privātās lidmašīnās, lielākoties vienmēr izmanto savas mobilās ierīces, lai sazinātos ar ārpasauli.

  • Daži pasažieri joprojām uzskata, ka, lidojuma laikā izmantojot elektroniskās ierīces – mobilie telefoni un planšetes -  jāizslēdz, jo pretējā gadījumā var tikt piedzīvota lidmašīnas avārija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Laurijs 04/18/2016 10:15 ta ari nesapratu, kapec.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13826609sec.