Singapūras lidostā ieviests jauns skeneris, kuram cauri varēs iziet ar visām elektroierīcēm (video)

Dodoties ceļojumā, daļai cilvēku nepatiku rada nepieciešamās pārbaudes, kas jāveic pirms iekāpšanas lidmašīnā. Jo īpaši nepatīkams šis process ir brīdī, kad esat ieradies lidostā vēlāk nekā bija paredzēts, kas rada papildus stresu. Lieku satraukumu rada arī mirkļi, kad elektroniskās ierīces atrodas bagāžas apakšā, bet pārbaudes laikā ir jāizskata viss somas saturs.

Lai lidostās pārbaudes vairs neradītu diskomfortu un tās tiktu veiktas operatīvāk, ir ieviesti jauni skeneri, kuriem cauri var iziet ar visām elektroniskajām ierīcēm. Jaunie skeneri tika atklāti 2016. gada 22. aprīlī Singapūras "Changi" lidostā. Iekārta pašlaik tiek pārbaudīta divos iekāpšanas vārtos, un, ja sistēma darbosies veiksmīgi, tad to varētu ieviest arī citviet. L3 nodrošina divus skenerus, kas tiek izmantoti mikroviļņu krāsnīs, lai atklātu priekšmetus, kas atrodas ķermeņa tuvumā, padarot procesu precīzāku un ātrāku.

Tehnoloģija ir līdzīga īpašiem rentgenstarojumiem, kas pašlaik tiek izmantoti vēža skrīningam, tādējādi rada detalizētākus attēlus. Agrāk skeneris bija spējīgs ražot divdimensiju versijas, taču tagad jaunais skeneris ražo 3D attēlus.

Ar skenera palīdzību ir iespējams pārbaudīt divus pasažierus vienlaikus, ietaupot laiku, kas ir nepieciešams, lai tiktu veiktas pārējās pārbaudes. Lidosta cer, ka jaunā sistēma būtiski paātrinās drošības pārbaudes procesu.

Pasažieriem skenerī ir jāpastāv pāris sekundes, kuru laikā tiek saņemts attēls, kas dod detalizētāku informāciju par personu. Jebkuri aizdomīgi objekti un to izvietojums tiks izcelti uz ekrāna. Pasažieriem joprojām būs jāiztukšo kabatas saskaņā ar ziņojumu. Pat tad, ja tajās nekā nav, tas ir jāuzrāda. Ja nekas aizdomīgs netiks konstatēts, tad ekrānā parādīsies vārds "OK".

Līdzīga ķermeņa skenēšanas tehnoloģija tiek izmantota jau citās pasaules lidostās, piemēram, Londonas Hītrovas lidostā (Heathrow).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60197401sec.