Ko darīt, ja kruīza kuģis no ostas aizbrauc bez Tevis [1]

Kuģa izklaides un kultūras programmas vadītāji pasākumos mēdz pajokot, sakot – nesatraucaties, ja nepagūstat uz ostu laikā – mēs jums aizsūtīsim skaistus attēlus, kad māsiet ar roku mums krastā. Joks pa jokam, bet lieta nopietna – kā rīkoties, ja šādi gadās, dodoties kruīza braucienā.

Mirklis, kad atgriežaties ostā no pilsētas apskates un redzat, kā milzīgais kuģis ar visu jūsu ceļojuma iedzīvi ir sācis kustību ūdeņos, varētu būt visai nepatīkams. Un jāatzīst, ka vienīgā iespēja, kā tikt atpakaļ uz klaja, visticamāk, ir nokļūšana nākamajā kruīza kuģa piestātnes vietā, ceļa izdevumus sedzot no sava maciņa!

Kruīza kuģu maršruti tiek plānoti vismaz divus gadus pirms noteiktā brauciena datuma. Maršruta plānos vienmēr tiek norādīti laiku, cikos kuģi piestāj un pamet ostu. Pasažieriem visbiežāk tiek lūgts uz kuģa atgriezties pusstundu pirms došanās tālāk, šādi gūstot pārliecību, ka pasažieri rēķinās ar laiku un pagūs uz kuģa nokļūt tad, kad paredzēts.

Tomēr ne viss vienmēr norit pēc plāna. Un teju katru mēnesi notiek kāds neparedzēts gadījums, kad pasažieri nepagūst atgriezties uz kuģa laikā. Kad pasažieriem jautā, kā tas gadījies, saprotams, ka saslēgusies vesela notikumu virkne, kā ietekmē nokavēta kuģa atiešana. Kāds pāris – Prata kungs un kundze (Mr & Mrs Pratt) bija devušies ceļojumā ar "The River Cruise Line" un kuģis piestāja Melkā, Austrijā. Laiski pastaigājoties pa pilsētu, pāris neviena mirklī neaizdomājās, ka viņu rokas pulksteņi joprojām rāda Apvienotās Karalistes laiku, nevis Austrijā esošo, tādēļ laika atšķirības dēļ viņu pusdienlaiks, kurā bija jāatgriežas uz klaja, pienāca krietni vēlāk, nekā Austrijā. Kuģis bija pacēlis enkuru un devies atklātajos ūdeņos. Vietējais Melkas gids spēja pārim palīdzēt atrisināt nepatīkamo situāciju un aizveda viņus uz Vīni, kur bija paredzēta nākamā kruīza kuģa pieturas vieta.

Lai no šādām situācijām izvairītos, kuģa apkalpes darbinieki iesaka iegādāties Kruīza kuģu kompānijas organizētās ekskursijas, kas droši paredz atgriešanos laikā un nerada nekādus riskus.

Cita opcija ir sodu ieviešana, gadījumā, ja pasažieri saprot, ka radusies situācija, kuras dēļ tie kavēsies. Tomēr gaidīšanas laiks nav neierobežots, tādēļ ir jābūt atbildīgiem, lai neriskētu ar savu ceļojuma mieru.

Iepriekš minētajam pārim paveicās, jo nokavētais kuģis nedevās tālu ceļu līdz nākamajai pieturvietai, tomēr – ja nākamā osta atrodas ļoti tālu, visticamāk izmaksas nokļūšanai uz to būs diezgan dārgas. Kuģa apkalpe allaž cenšas darīt visu, lai palīdzētu tiem pasažieriem, kas nokļuvuši iepriekš neparedzamā situācijā, tomēr svarīgākais uzdevums ir maršruta aizsargāšana un kvalitāte pret tiem pasažieriem, kas ievēro kuģa noteiktumus.

Ja tomēr gribat savam kruīza braucienam piešķirt asumiņu un pamēģināt, kā tas ir – pamāt kuģim no krasta, kad tas dodas prom, ieteicams to darīt Eiropā, jo ostas vairāk vai mazāk ir viegli sasniedzamas. Tomēr neieteiktu palaist garām savu kruīza kuģi Dienvidamerikā, Āzijā, Austrālijā vai Karību jūras reģionā – tad piedzīvojums var izrādīties neprognozējams – vēl jo vairāk, ja pase palikusi uz klaja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 tāuntā 01/11/2020 05:19 "un aizveda viņus uz Vīni, kur bija paredzēta nākamā kruīza kuģa pieturas vieta."

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14801192sec.