Ceļotāji varēs doties īpašā kruīza maršrutā Rīga-Visbija

Kompānija Tallink Grupp 2019. gada 30. oktobrī ir izziņojusi tās īpašos kruīzus 2020. gadā. Papildu galamērķiem – Rīgu, Visbiju un Mariehamnu – pilsētām, uz kurām īpašie kruīzi organizēti pēdējo gadu laikā vairākkārt, šoreiz ceļotājiem tiek piedāvāti arī speciāli kruīzi uz Krievijas tūrisma meku Sanktpēterburgu. Jaunums nākamajā gadā ir arī īpašs tiešais kruīzs no Rīgas uz Visbiju, jo aizvadīto gadu laikā kruīzi uz Visbiju notika tikai no Helsinkiem un Tallinas.

Kompānija Tallink Grupp 2020. gadā rīkos šādus īpašos kruīzus:

Rīga - Visbija (tiešais reiss)

Viens reiss ar atiešanu 2020. gada 2. jūnijā.

Helsinki - Rīga (tiešais reiss)

Divi reisi ar atiešanu 2020. gada 28. jūnijā un 11. augustā.

Helsinki - Visbija (caur Tallinu)

Četri reisi ar atiešanu 2020. gada 5. jūlijā, 12. jūlijā, 26. jūlijā un 2. augustā.

Helsinki - Sanktpēterburga (caur Tallinu)

Divi reisi ar atiešanu  2020. gada 29. aprīlī un1. jūnijā.

Helsinki - Mariehamna (caur Tallinu)

Viens reiss ar atiešanu 2020. gada 19. jūlijā.

Šos īpašos kruīzus nodrošinās kompānijas Tallink Grupp kuģis Silja Europa, izņemot Rīga – Visbija kruīzu, ko veiks Rīga – Stokholma maršrutā kursējošais kompānijas kuģis Isabelle.

Biļešu pārdošana 2020. gada īpašajiem kruīziem sāksies tuvākā laikā, un informācija tiks publicēta uzņēmuma mājaslapās un uzņēmuma sociālo mediju kanālos.

Īpašie kruīzi sniedz ceļotājiem unikālu iespēju apmeklēt galamērķus, uz kuriem nav regulāra satiksme no viņu atrašanās vietas. Kompānija Tallink Grupp speciālos kruīzus piedāvā no 2011. gada.

Par Visbiju:

Unikāli, skaisti un iedvesmojoši. Tallink jūnija sākumā – ar izbraukšanu no Rīgas 02.06.2020. – visiem ceļotājiem piedāvā lielisku iespēju doties ekskluzīvā kruīzā uz Visbiju ar kuģi Isabelle. Tā ir lieliska iespēja sasniegt Gotlandes salu ērti, patīkami un interesanti arī tādēļ, ka šobrīd no Latvijas nav tiešā satiksme, tai skaitā, nav tiešo lidojumu uz šo tūrisma galamērķi.

Kā sevi raksturo Gotlande – tā ir vieta iespējām, vieta, kuru atklāt, vieta, kur atpūsties. Tā ir vieta aizraujošiem atklājumiem starp jūru un zemi, starp pagātni un tagadni un arī starp cilvēkiem, baudot kopā būšanu. Iespējas ir bezgalīgas, izvēle ir Jūsu.

Visbija atrodas uz Zviedrijai piederošās Gotlandes salas Baltijas jūrā, tajā dzīvo aptuveni 25 000 iedzīvotāji. Pilsēta celta 13. gadsimta vidū un ir vislabāk saglabājusies viduslaiku tipa pilsēta visā Skandināvijā. No 1995. gada Visbija ir iekļauta UNESCO kultūras mantojuma sarakstā. To īpaši izceļ 3,6 km garais un iespaidīgais viduslaiku nocietinājuma mūris. Zīmīgi, ka no tā 29 torņiem joprojām ir saglabājušies 27.

Visbija ir ļoti iecienīts tūrisma galamērķis Skandināvijā, to ik gadu apmeklē tūkstošiem tūristu. Jāatzīmē, ka Visbija ir vienīgā Zviedrijai piederošā apdzīvotā teritorija, kuru var sasniegt tikai pa jūras vai gaisa ceļiem. Šeit atrodas devītā lielākā lidosta Zviedrijā, un 2018. gadā tā apkalpoja 467 857 pasažierus.

Visbijā katru gadu notiek Almedalen Week, kas ir viens no lielākajiem ikgadējiem Zviedrijas politiķu forumiem, tāpat ik gadu šeit norisinās Viduslaiku nedēļa, ceļot godā Gotlandes salas vēsturisko mantojumu. Mazā pilsētiņa lepojas arī ar tās universitāti, kura kopš 2013. gada ir iekļauta slavenās Upsālas universitātes sastāvā.

Visbijas vecpilsētā apskatāmas 12 viduslaiku baznīcu drupas un vairākas vēsturiskas ēkas – Hansa Burmeistara māja, Vecās aptiekas ēka, tradicionālais Klintenas kvartāls, Svētās Marijas katedrāle un citas. Gotlandes muzejs ir vienots salas muzeju centrs, kurā iespējams apskatīt simtiem arheoloģisko atradumu no vikingu ēras, akmens laikmeta un viduslaikiem.

Skaistā Sv. Marijas katedrāle ir vienīgā saglabājusies viduslaiku katedrāle Visbijā un visā Gotlandē. Tā ir trešā vecākā būve Visbijā. Ar laiku baznīca tika vairākas reizes paplašināta, tika uzbūvētas galerijas un divi torņi. Savukārt botāniskais dārzs jau vairāk nekā 150 gadus atrodas blakus Visbijas pludmalei, un no vētrām un Baltijas jūras sāļajiem ūdeņiem to sargā pilsētas mūris. Dārza saistību ar viduslaiku Visbiju atklāj Sv. Ūlava baznīcas drupas dārza dienvidu daļā, kuras pārklāj skaistā Zviedrijas efeja.

Tikmēr Adelsgatan ir galvenā tirdzniecības iela un vispopulārākā tūristu vidū. Šeit ir mājīgas kafejnīcas un arī daudz interesantu veikalu, kuri piedāvā suvenīrus un vietējo amatnieku darinātas preces.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14581299sec.