Rīgā pirmajā reisā ierodas greznais kuģis «Silja Serenade»

2020. gada 27. jūnijā Tallink Grupas kuģis Silja Serenade ieradās savā pirmajā šīs vasaras reisā Rīgā.

Greznais kuģis, kas parasti kursē maršrutā Helsinki–Stokholma, šovasar – jūlijā un augusta pirmajā pusē – apkalpos pagaidu maršrutu Helsinki–Rīga. Kuģis aties no Helsinkiem un Rīgas katru otro dienu, piedāvājot atpūtniekiem plašas iespējas, lai šovasar plānotu gan īsākus vienas dienas kruīzus, gan garākus ceļojumus uz Somiju un Latviju.

Silja Serenade ir viens no Baltijas jūras greznākajiem kuģiem, kas ir būvēts 1990. gadā. Tas ir 202 metrus garš, 35 metrus plats, un tam ir 14 klāji. Uz kuģa ir 986 pasažieru kajītes, un tas spēj pārvadāt līdz pat 2800 pasažieriem.

Savā pirmajā reisā pa jauno pagaidu maršrutu no Helsinkiem kuģis devās vakar, 26. jūnijā, uzņemot aptuveni 1500 pasažierus, no kuriem 1200 ieradās Rīgā uz vienu dienu, lai jau šovakar dotos atpakaļ uz Helsinkiem, bet aptuveni 300 izvēlējās palikt Latvijā, lai pavadītu šeit ilgākas brīvdienas un atgrieztos vēlāk. Šorīt Rīgas ostā kuģi sveica Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Arī Tallink Grupas valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene (Paavo Nõgene) devās no Helsinkiem uz Rīgu ar pirmo kuģa reisu un pavadīs šeit vienu dienu.

"Esmu ļoti priecīgs, ka mums operatīvi izdevās atklāt jauno pagaidu maršrutu, lai šovasar cilvēkiem mūsu reģionā būtu lielākas iespējas droši ceļot atvaļinājumu laikā. Šis bija izaicinājumu pilns laiks visiem, un jau maijā klienti aicināja mūs šovasar piedāvāt plašākas iespējas ceļot uz kaimiņvalstīm, lai varētu tur pavadīt brīvdienas ar ģimenēm un draugiem. Mēs uzklausījām savus klientus, izskatījām daudzas iespējas, un ideja savienot šovasar Helsinkus un Rīgu guva plašu atbalstu gan Somijā, gan Latvijā. Maršruts jau ir iemantojis lielu popularitāti, taču joprojām paver daudz plašu iespēju ikvienam, kas nākamā pusotra mēneša laikā vēlēsies doties ar šo brīnišķīgo kuģi ceļojumā pa skaisto Baltijas jūru," jaunā pagaidu maršruta atklāšanu komentē P. Negene.

Uz kuģa ir veikti stingri drošības pasākumi, un no visiem pasažieriem tiek prasīts, lai pirms ceļojuma tie apliecinātu, ka ir veseli. Cilvēkiem ar jebkādiem slimības simptomiem ceļot ar kuģi ir aizliegts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28481007sec.