Tallink Grupp kuģis Baltic Queen ierodas Rīgā

Tallink Grupp kuģis Baltic Queen, kas pirms COVID-19 pandēmijas uzliesmojuma 2020. gada martā kursēja līnijā Tallina – Stokholma, 16.septembra vakarā pirmo reizi devās ceļā no Helsinkiem uz Rīgu. Kuģis ir sācis kursēt pagaidu maršrutā Rīga – Helsinki. Jauno pagaidu maršrutu Tallink Grupp aizsāka šovasar ceļojumu ierobežojumu dēļ, kuru laikā atcēla daudzus uzņēmuma regulāros maršrutus.

No jūnija beigām līdz septembra vidum maršrutā, kas šīs vasaras sezonā guva atzinību un kļuva populārs somu un latviešu klientu vidū, kursēja uzņēmuma kuģis Silja Serenade. Ņemot vērā, ka koronavīrusa situācija no augusta vidus sāka pasliktināties, pasažieru skaits samazinājās, un uzņēmums bija spiests kuģi Silja Serenade nomainīt ar kuģi Baltic Queen, kas ekspluatācijā ir rentablāks un ekonomiskāks. 

Kuģis Baltic Queen, saukts arī par Baltijas jūras karalieni, tika uzbūvēts 2009. gadā un ir viens no jaunākajiem kruīza kuģiem Tallink Grupp flotē. Ievērojot ostas tradīciju, Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš Baltic Queen kapteinim kā piemiņas zīmi pirmajā kuģa ienākšanas reizē pasniegs ostas ģerboni, sveicot kuģa komandu Rīgā.

Kuģis Baltic Queen kursēs maršrutā Rīga – Helsinki divas reizes nedēļā. Kruīzā no Rīgas uz Helsinkiem pasažieri var doties katru ceturtdienu. Taču, plānojot garākas brīvdienas Helsinkos un Somijā, ar kuģi Baltic Queen no Rīgas līdz galamērķim varēs aizceļot ceturtdienās un sestdienās. Ceļotāji aicināti iepazīt jauno kuģi, izjust jaunu ceļojuma šarmu ar patīkamu atpūtu un izklaidi, gardiem ēdieniem un krāšņām šovu izrādēm. Ekskluzīva iespēja Baltic Queen pasažieriem – baudīt talantīgā Igaunijas šefpavāra Artura Kazaritska veidoto, īpašo ēdienkarti – Nordic Menu, kurā ir izceltas ēdiena īpašās Ziemeļvalstu garšas, tradīcijas un vērtības.

Somija šobrīd ir viens no drošākajiem galamērķiem ceļošanai. Arī tagad, zelta rudens laikā, šī ir brīnišķīga vieta īsākai vai garākai atpūtai. Plānojot rudens skolēnu brīvdienas, ģimenes ar bērniem šeit atradīs daudzveidīgas izklaides iespējas, vienlaikus atpūšoties droši un atbildīgi. Pārgājieni, nacionālie parki, taiga ar neskarto dabu iedvesmos aktīvās atpūtas cienītājus. Somija ir arī viens no galvenajiem galamērķiem ziemas sezonas atpūtnieku vidū – slēpošana, ziemeļblāzma, suņu pajūgi un sauna ir tikai dažas idejas lieliskai atpūtai.

“Šīs vasaras jaunais pagaidu maršruts Rīga – Helsinki guva labu atsaucību pasažieru vidū, un mēs ceram, ka tas turpinās piesaistīt klientus arī rudenī, neskatoties uz izaicinājumiem ar vīrusa izplatību,” sacīja Tallink Grupp valdes locekle Piret Mürk-Dubout.

“Mūsu klientu aptaujās redzam, ka arī rudenī daudzi vēlas ceļot, ieplānojot atpūtu tuvu savām mājām, kur var justies droši un pasargāti. Mūsu mērķis ir turpināt nodrošināt šīs ceļošanas iespējas iespējami drošākā, rūpīgākā un profesionālākā veidā, piedāvājot pasažieriem iespēju baudīt jūras ceļojumu pieredzi, lieliskus ēdienus un augstas kvalitātes izklaidi pat šajos izaicinājumu pilnajos laikos,” piebilda Mürk-Dubout.

“No savas puses mēs turpinām īstenot visus iespējamos piesardzības pasākumus, lai garantētu ikviena pasažiera drošību uz kuģa – ir ierobežots maksimālais pasažieru skaits, tiek nodrošināta nepieciešamā sociālās distancēšanās iespēja, publiskās telpas tiek uzkoptas vēl rūpīgāk, virsmas tiek dezinficētas, utml.,” uzsvēra Mürk-Dubout.

Ceļojumu biļetes ar kuģi Baltic Queen var iegādāties uzņēmuma tīmekļa vietnē www.tallink.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47412419sec.