Velosipēdistu drošībai [1]

Velosipēdam jābūt aprīkotam ar bremzēm, skaņas signālu un gaismas atstarotājiem: priekšpusē - baltu, aizmugurē - sarkanu, abos sānos (riteņu spieķos) un pedāļos (priekšpusē un aizmugurē) - diviem oranžiem (dzelteniem). Braucot ar velosipēdu, ieteicams lietot aizsargķiveri, kā arī vilkt spilgtas krāsas apģērbu ar gaismas atstarotājiem, kas ļauj citu transportlīdzekļu vadītājiem savlaicīgi pamanīt velosipēdistu.

 

Nav ieteicams pārvietoties pa ceļa braucamo daļu, taču ja esi nolēmis to darīt, brauc pēc iespējas tuvāk ceļa labajai malai. Neaizmirsti, ka ceļa malā stāvošās automašīnas durvis var atvērt transportlīdzekļa vadītājs. Ņem vērā, ka daudzi autovadītāji velobraucējus neuzskata par pilnvērtīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem un var pabraukt garām dažu centimentru attālumā. Nebrauc pārāk tuvu apmalēm, jo pie apmalēm var būt atvērtas notekūdeņu šahtas, bedres un asfalta gofrējumi. Iesācējiem pirkstus ieteicams turēt uz bremzēm - tas palīdzēs laicīgi reaģēt. Esi vērīgs pie sabiedriskā transporta pieturām. Cilvēki izkāpjot no transporta parasti neskatās, kur iet.

 

Noteikti brīdini citus braucējus

- par nogriešanos pa labi

- par nogriešanos pa kreisi.

 

Braucot ar velosipēdu, nav ieteicams skaļi klausīties mūziku. Tā tu nedzirdēsi, kas notiek uz ielas. Velosipēdista drošību mēdz apdraudēt arī slikti audzināti mājdzīvnieki. Suņi! Šiem dzīvniekiem piemīt nepārvarama vēlme mesties pakaļ riteņbraucējam, mēģinot iecirst zobus kedā vai bikšu starā. Ja četrkājainais ir īpaši agresīvi noskaņots, nokāp no riteņa, turi to starp sevi un suni, līdz dzīvnieks atkāpsies.

 

Braucot pa ietvi, esi uzmanīgs no vārtrūmēm – no pagalmiem mēdz izskriet bērni, dzīvnieki, izbrauc automašīnas. Tāpat uzmanies braucot ap māju stūriem un citiem asiem pagriezieniem. Slapjā laikā, šķērsojot tramvaja sliedes, brauc uzmanīgi. Ritenis var ieslīdēt sliedē, bet pats nokritīsi.

 

Augstāk minētās velobraucēja tiesības var iegūt nokārtojot eksāmenus Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). Sagatavoties eksāmenam var testa interneta versijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Edgars 08/17/2009 10:10 Paldies par noderīgo informāciju! Es pats jau pavisam drīz likšu tiesības.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Kaļķu vārti
,


Kauno kolegija
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15818882sec.