Jahta «Spaniel» devusies pēc kārtējās uzvaras regatē «The Tall Ships Races 2011»

Latvija jahta „Spaniel” dodas pēc kārtējās uzvaras regatē „The Tall Ships Races 2011” Lai piedalītos vērienīgākajā regatē „The Tall Ships Races 2011” Latvijas jahta „SPANIEL” šodien no Andrejostas jahtkluba devās ceļā uz Īriju, kur jau 3. jūlijā uzsāks cīņu par galveno regates godalgu. Jahta „Spaniel” piedalās regatēs „The Tall Ships Races” kopš 1998. gada un ir vienīgā jahta regates flotes C klasē, kas šajā laika periodā izcīnījusi 15 godalgotas vietas savā klasē, tajā skaitā 7 pirmās vietas.

Kā pastāstīja Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Kalmanis, regate „The Tall Ships Races 2011” notiks laikā no 2011. gada 3. jūlija līdz 8. augustam maršrutā Vaterforda (Īrija) – Grīnoka (Lielbritānija) – Lervika (Šetlendu salas, Lielbritānija) – Stavangera (Norvēģija) – Halmstada (Zviedrija). Regatē piedalīsies ap 90 burinieki un jahtas no 16 valstīm.

Jahtas Spaniel kapteinis Jānis Dupats: „Kā kapteinis šajā regatē dodos pirmo reizi, un burāšu līdz Vācijas ostai. Nākotnē ceru burāt un izmēģināt spēkus arī kādā no sacensību posmiem, bet tam vēl nepieciešama papildu pieredze. Burāšana ir komandas darbs, regulāri starp kapteiņiem ir darbu sadale: treniņu vadīšana, pārtikas krājumi, jaunu komandas locekļu piesaiste, komandas komplektēšana. Visam jābūt perfektā kārtībā, jahtu un komandu sagatavotību ārkārtas situācijām regates organizatori pārbauda pirms katra reisa.

“BTA Insurance Company” SE valdes locekle Jeļena Alfejeva: „Mūsu atbalsts „Spaniel” kļuvis par tradīciju. Jau divpadsmito gadu dāvinām jahtas komandai apdrošināšanas polisi – šogad 110 000 ASV dollāru vērtībā, - lai sportisti varētu justies droši. Kā Latvijas apdrošināšanas sabiedrībai, mums ir prieks, ka varam dot savu artavu, lai mūsu pašu, Latvijas, jahtas komanda ceļā varētu doties ar drošības sajūtu un mierīgu sirdi. BTA savu darbību sāka, specializējoties tieši jūras transporta un gaisa kuģu apdrošināšanā un šobrīd līdzīgi kā Spaniel cenšamies nest Latvijas vārdu pasaulē.”

Rīgas vicemērs, Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks: "Man patiess prieks, ka Latvijā ir tik daudz azartisku cilvēku, kuri ir gatavi savā dzīvē uzstādīt augstus mērķus un tad ar enerģisku darbu tos arī sasniegt. Turēsim īkšķus par mūsu burātājiem un ar nepacietību gaidīsim 2013.gadu, kad arī Rīga atkal būs iekļauta "The Tall Ships Races" regates maršrutā, lai līdzīgi kā pirms 8 gadiem uz pāris dienām mēs atkal varētukļūt parBalto burulielpilsētu, pulcējot Rīgas ostāteju simts varenu daudzmastu burinieku un jahtu no visas pasaules."

Tāpat kā 2003. gadā, arī 2013. gadā viens no regates atbalstītājiem būs BTA, kas nodrošinās pasākumam civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu 10 milj. EUR vērtībā. STI ir apstiprinājusi regates „The Tall Ships Races 2013” maršrutu: Orhusa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija). lRīgā regate būs aikā no 2013.gada 25.jūlija līdz 28.jūlijam.

Par regati „The Tall Ships Races”:

Līdz 2003. gadam regare „The Tall Ships Races” notika ar nosaukumu „The Cutty Sark Tall Ships Races” un to organizēja Starptautiskā burāšanas mācību organizācija Sail Training International (STI). 54 gadu laikā regates ir bijušas apmēram 100 pilsētās Eiropā, ASV, Kanādā un Bermudās.

STI ir pārstāvētas 25 valstu nacionālās burāšanas mācību organizācijas, Latviju pārstāv Latvijas Burāšanas mācību asociācija (LBMA). LBMA panāca, ka 2003. gada 10.-13. augustā šīs regates flote – 80 burinieki un jahtas no 18 valstīm viesojās Rīgā. Četrās dienās kuģus apskatīja ap 500000 rīdzinieku un pilsētas viesu. STI atzina Rīgu par 2003. gada regates labāko ostu, pasniedzot Rīgai speciālu ceļojošo balvu.

Uģis Kalmanis

Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs

e-mail: [email protected], mob. 26303039

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Tiesiai.lt
,


Medžiotojų užeiga
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93684697sec.