Īsti makšķernieki dodas zelta zandarta medībās Zebrus ezerā

Lai arī ārā ir sniegs un sals, īstu makšķernieku tas apturēt nevar. Kad citi ezeri guļ dziļā ziemas miegā, uz Zebrus ezera miera nav – te makšķernieki cer izvilkt savu zelta zandartu.

Zebrus ir 412 ha liels, salīdzinoši sekls ezers – tā vidējais dziļums tikai 1,5–2 metri. Bet kādas zivis tur mājo! Asaris, plaudis, plicis, līnis, zutis, līdaka, rudulis, sudrabkarūsa, rauda, karpa un, protams, zandarts, kurš pēdējos gados sevi uzskata par Zebrus karali.

Ziemā to ķer ar šķērsbļitku vai vertikālo uz sāniem lēni planējošu bļitku. Šķērsbļitkas iecienītākā krāsa ir sarkans ar dzeltenu un zaļu (tā sauktais papagailis),vertikālās bļitkas krāsu ieteicams pieskaņot zandartu iecienītajai uzkodai – vīķēm – sudrabaina, sudrabaina ar zilganu vai sudrabaina ar zeltainu nokrāsu.

Ivans Ariko, kurš zandartu makšķerēšanai Zebrus ezerā ziedojis vai katru brīvo brīdi divdesmit piecu gadu garumā, pamatoti tiek uzskatīts par lielu zandartu speciālistu, kura padomos vērts ieklausīties. Sākumā pētījis, kā zandartus makšķerē citi, pamazām eksperimentējot izveidojis pats savu metodi. Tiesa, tā esot saistīta arī ar raksturu, jo Ivans ir straujš pēc dabas, tāpēc arī makšķeri rausta ašāk, ne tā kā citi – maigām, plūstošām kustībām. Pavērojis, kādas formas bļitkas zandarti grābj visaktīvāk, sācis pats tās gatavot ne tikai sev, bet arī draugiem. Un vēl kādas! Sudraba un ar monogrammām! Tik žēl, kad tāda varoņbļitka aiziet kopā ar lielo zivi! Ja nu kāds makšķernieks izvilks desmitkilogramīgu zandartu omīti ar svešu bļitku vēderā, atdodiet!

Ziemā Zebrus zandarti vislabāk ķeroties, kad uz ledus sāk kust sniegs. Tad zivis, kuras aukstumā gulējušas mazkustīgi un vienaldzīgi, pēkšņi sajūt milzīgu apetīti. Ilgstošs aukstums jau nevienam nepatīk.

Sākot no ezera aizsalšanas līdz ledus izkušanai Zebrus ezera laivu bāzē (tālrunis 29252368) nopērkama dienas ziemas sezonas licence (cena Ls 2.00).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Zemgales Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41138887sec.