LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma aģentūras «Antario» direktores Veronikas Grīnvaldes

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie tūrisma aģentūras «Antario» direktores Veronikas Grīnvaldes

Kad, pirms gandrīz 10 gadiem, Veronika Grīnvalde izveidoja savu biznesu – tūrisma aģentūru "Antario", pašas ticība nebūt nebija tik liela, ka tūrisms būs īstā nodarbe. Tomēr ar uzcītīgu darbu, uzņēmumam izdevies izveidot spēcīgu komandu, iegūt simtiem klientu uzticību un atvērt durvis uz galamērķiem gandrīz visā pasaulē.

BalticTravelnews.com: Ceļojumu aģentūra "Antario" pārsteidz, ka tā aizvien strādā birojā, kurā jebkurš apmeklētājs var ienākt, skatlogu aicināts. Vai tiešām ielas birojam joprojām ir nozīme, ja mēs 10 gadus to vien runājam, ka ceļojumu pārdošana nākotnē būs internetā.

Veronika Grīnvalde: Cilvēki pie mums tiešām nāk! Viņi vēlas aprunāties, īpaši, ja iecerēts ceļojums uz kādu no eksotiskajām valstīm. Grūti visu paskaidrot niansēs pa telefonu vai sarakstē internetā. Piemēram, cilvēks vēlas doties uz Malaiziju, bet mēs izjautājam, vai viņam labāk patīk peldēties, tātad attiecīgi piedāvāsim galamērķi salās. Ja vēlas piedzīvojumu, piedāvājam ekskursijas uz džungļiem, iespēju satikt dzīvniekus, bet skatāmies cilvēka reakciju, vai viņam piedāvāt grūtāku pārgājienu vai arī jau birojā saprotams, ka cilvēkam tur būs bail no visa, tāpēc labāk piedāvāt mazāk bīstamas vietas.

Uz vietas ātri varam datorā parādīt dažādus piedāvājumus, cenu kategorijas, atsauksmes, padalīties savā pieredzē, jo tāpat daudzviet dodamies infotūrēs. Reizēm klātienes saruna ir koncentrētāka un īsāka, nekā izmantojot kādas modernās tehnoloģijas. Cena vien nenosaka to, vai cilvēks nāk uz biroju. Arī nelielus ceļojumus uz kaimiņvalstīm citiem labāk patīk iegādāties mūsu birojā. Galvenokārt tie ir klienti vecumā virs 50 gadiem, bet reizēm arī jauniešiem patīk atnākt pie mums. Protams, ja ērtāk ir iegādāties internetā, tad pērk arī šādi. Turklāt daudziem nemaz nav plašas iespējas atstāt savu biroju vai tml. un veltīt laiku ceļojuma iegādei klātienē... Ja nepieciešams, pastāstām pa telefonu, Skype, Whatsapp, Viber vai savādāk - kā vien klients vēlas. Aptuveni 70% no mūsu klientiem ir ir latviski runājošie!

BalticTravelnews.com: Kā Jūs uzrunājat jaunus klientus?

Veronika Grīnvalde: Katru gadu mēs piedalāmies tūrisma izstādē Balttour, Ķīpsalā. Esam tajā bijuši pārstāvēti vismaz astoņas reizes! Tāpat plaši izmantojam sociālos tīklus, piemēram sava Facebook lapā veidojam arī sarunas ar jaunajiem klientiem. Bieži atnāk cilvēki, kuri ir vecāki par 50 gadiem un sāk stāstīt, ka visu mūžu strādājuši, bet nekur pasaulē nav bijuši. Atrodam viņiem piemērotu ceļojumu, un viņi sāk ceļot regulāri - piemēram, katru pusotru gadu.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs salīdzinātu Latvijā strādājošās ceļojumu aģentūras ar ārzemju aģentūrām?

Veronika Grīnvalde: Pie mums var nopirkt ceļojumu uz jebkuru vietu pasaulē un jebkuram laika posmam. Reizēm pie mums ir izdevīgāk nekā to pašu ceļojumu pērkot citā valstī! Piemēram, mums ir klienti no Kazahstānas, kuri ceļojumus iegādājas pie mums, tāpat kā viņu šeit dzīvojošie draugi, radi. Interesanti, ka viņi visi nopērk vienu ceļojumu un satiekas kādā no pasaules vietām. Cik vien esmu ar ārzemju partneriem runājusi, tikai Latvijas klientiem ir vēlme ceļojuma noslēgumā obligāti atpūsties pie jūras. Nevienas citas valsts klienti šādu vēlmi neizsaka – ja nav paredzēts, tad nav. Mūsu cilvēki mīl jūru, bet vasarā tik reti iespējams peldēties, tad nu vēlas papeldēties vismaz ceļojuma noslēgumā!

BalticTravelnews.com: Salīdzinājumā ar laiku pirms 10 gadiem, kad sāka strādāt "Antario", kas ir mainījies?

Veronika Grīnvalde: Cilvēki var atļauties vairāk maksāt par ceļojumiem un vēlas lidot uz arvien tālākiem galamērķiem. Piemēram, vēl pirms dažiem gadiem no populārākajiem galamērķiem Taizeme bija gandrīz vai tālākā vieta. Tagad mūsu cilvēki Taizemi jau iepazinuši, pieraduši kā pie Turcijas un vēlas lidot, piemēram, jau uz Seišelu salām. Agrāk uz tām bija tikai dažas rezervācijas gadā. Turklāt "Turkish Airlines" atvēra reisu tā, lai ceļotāji no Latvijas Seišelu salās var nonākt ar vienu pārsēšanos. Arī Maldivu salas kļuvušas pieprasītākas.

BalticTravelnews.com: Kas Latvijas ceļotājiem ir eksotiski galamērķi, ja Jūsu minētie zaudējuši šo statusu?

Veronika Grīnvalde: Tanzānija un Zanzibāra, Madagaskara. Varbūt šie vēl nav ļoti pieprasīti, bet tiešām uzskatāmi par jaunajiem galamērķiem eksotikas cienītājiem. Šajos ceļojumos mūsu klientiem patīk baudīt divu vai vairāku dienu safari braucienus, apskatīties vietējo dabu, dzīvniekus. Populāri ir safari braucieni uz četrām, piecām dienām, pēcāk atpūšoties pie ūdens.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs saredzat ceļojumu aģentūru nākotni?

Veronika Grīnvalde: Cilvēki noteikti aizvien vairāk ceļojumus iegādāsies internetā. Tomēr mums ir tik daudz piedāvājumu, ka katram ceļojumam diez vai izveidosim iespēju iegādāties to klientam tiešsaistē. Šaubos, vai arī pēc 10 gadiem eksotiskos ceļojumus pārdos vairāk internetā. Cenšamies veidot personīgu kontaktu ar klientiem, priecājamies, ja viņi atgriežas un ar daudziem noteikti strādāsim arī vēl pēc 10 gadiem, jo darām visu, lai viņi būtu apmierināti.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat starptautiskās lidostas "Rīga" darbu un tās piedāvātos galamērķus?

Veronika Grīnvalde: Lidosta strādā labi, cilvēkiem ir iespēja labi pavadīt brīvo laiku, apkalpojošais personāls zina angļu, krievu valodu. Turklāt jebkuru reisu no Rīgas varam savienot tālāk ar lidojumiem uz citiem galamērķiem ar mazu starplaiku.

BalticTravelnews.com: Vai klientiem ir svarīgi, lai būtu mazi starplaiki starp lidojumiem?

Veronika Grīnvalde: Protams, jo neviens vairs nevēlas lidostā sēdēt ilgāk par četrām stundām. Optimālais starplaiks starp reisiem ir divas stundas. To arī klienti ir ar mieru pavadīt tranzīta lidostā.

BalticTravelnews.com: Vai, plānojot ceļojumus, izmantojat tikai klasisko lidsabiedrību piedāvājumu, vai arī Jūsu piedāvājumā ienāk zemo izmaksu lidsabiedrības?

Veronika Grīnvalde: Jā, sadarbojamies ar gandrīz visām aviokompānijām. Nekad nav bijušas kādas problēmas, lai gan daudz pārlidojumus izmantojam, piemēram, no aviokompānijas "Ryanair". Tai ir ļoti labi virzieni, kāpēc neizmanot šādu iespēju?! Bieži vien izdevīgāki ir tieši mūsu kopīgi veidotie ceļojumi, cilvēki paskatās aviokompānijas mājaslapā un saprot, ka neko lētāk paši nenopirks. Tāpat ne vienmēr Booking.com ir labākās cenas naktsmītnēm, un tieši šādos kompleksos piedāvājumos ir izveidota labākais iespējamais piedāvājums. Savukārt mēs vēlamies, lai klients saņem pilnu pakalpojumu paketi, ne tikai lidojumu un viesnīcu. Rūpējamies, lai katru ceļotāju galamērķī sagaidītu mūsu partneru cilvēks, pie kura var vērsties ar dažādiem jautājumiem, kurus turpat tad arī uzreiz risina. Citādi klients vienalga dienā, vakarā, naktī zvanīs uz mūsu biroju. Šādā veidā klientam ir nodrošināts transfērs un mūsu atbalsts. Nodrošinām arī, ka pēc vajadzības sagaidošie cilvēki, ekskursiju vadītāji ar mūsu ceļotājiem runā krievu vai angļu valodā, bet iepriekš jāpasaka, kuru valodu izvēlēsies. Gados jaunie cilvēki labi runā angliski, krievu valoda vairāk nepieciešamāka cilvēkiem gados.

BalticTravelnews.com: Kā cilvēki apmaksā ceļojumus?

Veronika Grīnvalde: Cik cilvēku, tik maksāšanas veidu! Ļoti maz cilvēku ceļojumu pērk ar kredīta palīdzību. Pirms 10 gadiem šis pakalpojums bija daudz populārāks, bet tagad vairumam klientu ir nauda. Taču par ceļojumu viņi vēlas maksāt pa daļām, nevis uzreiz. Reti kurš samaksā visu summu uzreiz. Tagad sāk pirkt ceļojumus jau nākamā gada novembrim, ziemai. Tas arī ir saprotams, jo katrai viesnīcai ir atlaides, ja rezervē agrāk. Arī aviokompānijām ir agro pārdošanu atlaides un tās sāk pārdot gadu iepriekš. Reizēm ceļojuma kopējais ietaupījums sasniedz pat 50%, ja to pērk tik savlaicīgi! Nesezonas ceļojumus var nopirkt lētāk, bet jūlijā, protams, būs dārgāk.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs uzzināt par dažādiem jaunumiem un izdevīgiem piedāvājumiem?

Veronika Grīnvalde: Galvenokārt izmantojam informāciju, ko atsūta sadarbības partneri – tūroperatori, aviokompānijas, viesnīcas utt. Izstādēs un citās darījuma tikšanās gadiem ilgi esam atstājuši savus kontaktus, kas arī tiek izmantoti šādam nolūkam. Ar šo nodarbojos galvenokārt es un vēl viena kolēģe. Bieži vien esošās programmas pakāpeniski papildinām, ja saņemam vēl kādus interesantus piedāvājumus.

BalticTravelnews.com: Vai ir cilvēki, kuri vairākkārt ceļo uz vienu un to pašu galamērķi?

Veronika Grīnvalde: Jā, Turcijā, Grieķijā, Taizemē daudzi cilvēki atgriežas atkal un atkal no jauna. Daži klienti Turcijā ir bijuši kādas 30 reizes, jo lido turp vismaz divreiz gadā. Viņi uz šīm vietām brauc kā uz vasarnīcu, jo pat viesnīcu izvēlas vienu un to pašu. Izveidojusies tendence, ka katru gadu kādas pārdesmit ģimenes aizbrauc ziemā padzīvot uz pāris mēnešiem Taizemē, Kanāriju salās. Aviobiļešu izmaksas ir tādas pašas, ja lido uz nedēļu. Var dabūt izdevīgus piedāvājumus dzīvošanai un, ja var atļauties strādāt attālināti vai arī izkārtot ilgāku atvaļinājumu, kādēļ gan nē?! Latvijā nesezonā ir tumšs, slikti laikapstākļi, auksts, un mūsu cilvēki labprāt izvēlas pasildīties. Ja jāstrādā paralēli, es tomēr ieteiktu Kanāriju salas, jo laika starpība minimāla. Telefonsarunas, internets ar esošo Latvijas pieslēgumu neizmaksā dārgāk kā šeit. Rudens skolēnu brīvdienās visi ceļojumi gandrīz ir izpirkti, tāpat labi pērk pavasara brīvlaikam.

BalticTravelnews.com: Kā radās ideja dibināt ceļojumu aģentūru "Antario"? Kādēļ uzņēmumam izvēlējāties tieši šādu nosaukumu?

Veronika Grīnvalde: Es biju beigusi vidusskolu, nedaudz pastrādāju tūrisma aģentūrā, ko slēdza un sāku strādāt autolīzingā, bet tas galīgi nebija man. Kad pirms aptuveni 10 gadiem dibināju uzņēmumu, vēlējos, lai nosaukums būtu uz A burta, jo tad dažādos sarakstos tas būs augšgalā. Nosaukumu izdomāja mans tētis, vārdu Antario atvasinot no ezera Kanādā nosaukuma Ontario. Pilnīgi noteikti nevēlējos, lai nosaukumā būtu vārds travel (no angļu valodas - ceļojums – red.). Kad mēs atvērām biroju, man bija 20 gadi, un es nevarēju īpaši riskēt. Pārdevām čartera reisus, autobusu ceļojumus, mums tad vēl nebija arī operatora licence. Pārdevām tikai gatavu produktu! Pamazām attīstījāmies, pēc dažiem gadiem klientu bija vairāk, varējām sākt veidot paši savus ceļojumus, piedāvāt aizvien eksotiskākus galamērķus. Vietas birojā mums jau tagad ir par maz, bet arī jaunais birojs, ko noteikti atvērsim, būs tāds, kurā klienti varēs ienākt no ielas. Pārdodam ceļojumus arī klientiem reģionos, kā arī citu valstu ceļotājiem, piemēram, ļoti daudz no Ukrainas, jau pieminētās Kazahstānas, kā arī Krievijas.

BalticTravelnews.com: Kuri no galamērķiem Jums šķiet interesanti, lai pie tiem piestrādātu un aicinātu ceļotājus doties turp?

Veronika Grīnvalde: Pērn un aizpagājušajā gadā ļoti labi pārdevām ceļojumus uz Bali, kas tiešām ir labs galamērķis. Šogad vulkāna dēļ pārdošanas apjomi uz Bali ir samazinājušies. Nākotnē noteikti vajadzētu orientēties apmeklēt Maurīciju, Seišelu salas, Tanzāniju, Zanzibāru, Madagaskaru. Pati neesmu šajās vietās bijusi, bet noteikti uz kādu aizdošos. Es labprāt atpūstos salās vai apvienotu ceļojumu Seišelu salas + Maurīcija.

BalticTravelnews.com: Vai joprojām cilvēki labprāt ceļo ar autobusiem?

Veronika Grīnvalde: Ceļo. Ļoti populāri ir doties ar autobusu uz Poliju. Bieži mums interesējas par autobusu ceļojumiem uz Horvātiju, bet neiesakām, jo tas ir par tālu tādam braucienam. Daudz ērtāk un cenas ziņā līdzīgi var iegādāties lidojumu.

BalticTravelnews.com: Kāda ir Jūsu izglītība? Vai tā ir saistīta ar tūrismu?

Veronika Grīnvalde: Kā jau minēju, sāku tūrisma aģentūrā strādāt tikai tāpēc, ka vajadzēja darbu. Draugi gāja studēt arī tūrismu, un es nevarēju saprast, ko tur vēl daudz studēt?! Vēlāk pa vakariem RISEBA pabeidzu uzņēmējdarbības vadību, bet tieši tūrismu speciāli neesmu studējusi. Esmu ļoti atbildīga un strādāju kārtīgi, tāpēc gan sekmīgi pabeidzu augstskolu, gan arī uzņēmumā klienti ir apmierināti un atgriežas vēl un vēl.

BalticTravelnews.com: Vai Jums ir kādi hobiji?

Veronika Grīnvalde: Agrāk, lai nesēdētu līdz vēlam vakaram birojā, izdomāju, ka man vajag hobiju un sāku spēlēt tenisu. Vēlāk piedzima meita, spēlēju aizvien retāk, un arī tagad nesanāk laiks tenisam.

BalticTravelnews.com: Kā pati dodaties atvaļinājumā? Kur paticis atpūsties?

Veronika Grīnvalde: Nekas man prātīgs no atvaļinājuma nesanāk, jo darba ir ļoti daudz, jāstrādā vienalga un pēc brīvās nedēļas vēl ilgi darīju iekrātos darbus. Sapratu, ka tas man neder. Vasarā ar meitiņu padzīvojām Saulkrastos, no kurienes arī strādāju. Saulkrastos nav tik daudz cilvēku kā Jūrmalā, nav jādomā, ka īpaši jāpucējas, izejot no mājas, ir daudz jaunu kafejnīcu. Man patīk arī sēņot, ko var darīt turpat Saulkrastos.

Drīz ar ģimeni arī došos uz ilgāku laiku uz Kanāriju salām, kur gan pastrādāšu, gan rūpēšos par meitu. Varu tur sākt strādāt septiņos no rīta, kad Latvijā ir 9.00. Pēcpusdienā Latvijā darbdiena jau beigusies, bet Kanāriju salās vēl tikai 16.00 un varam doties kopā uz pludmali. Meitai ir 2,5 gadi, un viņa jau ir sapratusi, ka es daudz strādāju, sākusi atdarināt manu runasveidu, kad es pa telefonu runāju ar klientiem: "Kur Jūs gribat braukt? Uz Bali? Labi, tas maksās 1100 eiro!" Viņa jau uzskaita, kurp grib doties, lai gan speciāli neko neesmu mācījusi.

Šogad ar ģimeni bijām Melnkalnē, kur man ļoti patika. Tur skaista daba, laipni cilvēki, draudzīgas cenas.

BalticTravelnews.com: Kāds ir Jūsu sapņu ceļojums?

Veronika Grīnvalde: Mums ir grupas, kas šogad dosies uz Šrilanku, un es gribētu arī turp aizbraukt līdzi.

Uzziņa

"Antario" ir plašs partneru tīkls daudzās pasaules valstīs, tāpēc ir iespēja piedāvāt individuālus ceļojumus uz daudzām pasaules vietām, kā arī palīdzēt ar transporta un viesnīcu rezervēšanu, apdrošināšanu, ceļojumu plānošanu, aviobiļešu rezervācijām, vīzu noformēšanu un autobusu nomu.

Tāpat tiek piedāvāti braucieni uz slēpošanas un SPA kūrortiem, ekskursijas grupām un kolektīviem, autobusu tūres, aviobiļetes, eksotiskie ceļojumi, piedzīvojumu tūres ar atpūtu džungļos.

No 2012. gada 20. jūnija Tūrisma aģentūra "Antario" ir ieguvusi tūroperatora statusu. "Antario" klientu iemaksātā nauda ir apdrošināta "Interrisk" apdrošināšanas kompānijā.

Tūrisma aģentūrā "Antario" strādā 8 darbinieki.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un izaugusi...

Rīgā

Mans zelta likums ir...

visu iespējamo izdarīt šodien un neatstāt uz rītdienu.

Kad es... , tad...

esmu atvaļinājumā, tad nedomāt par darbu man nesanāk, es vienmēr pārbaudu e-pastu, domāju par jaunajām ceļojumu programmām utt.

Finanšu budžets...

nekad to neplānoju.

Sevi iepriecinu ar...

ēšanu un SPA, bet diemžēl SPA procedūras apmeklēt man nav laika.

Mans iecienītākais restorāns (-ni) pasaulē...

Restorāni, kuros ir oficianti ar baltiem cimdiem, man nepatīk. Man nav iecienītākā restorāna, bet, piemēram, Cēzara salāti man vairāk patīk, kā tiek gatavoti "Sunny Dune", bet gaļa, chalohadža, mājas virtuve, mīdijas "Mio" restorānā, saldā gaļa "Gan Bei". Vakar biju jaunajā Āzijas restbārā "MO", kur man daži ēdieni ļoti patika. Domāju, ka Rīgā tā būs viena no manām iemīļotākajām vietām, kur paēst, jo man ĻOTI patīk Āzijas virtuve.

Latvijas rudenī es...

šogad tāpat kā arī vasarā nezināju, ko gaidīt. 26. septembrī es sauļojos pie jūras, redzēju ļoti daudz medūzas, bet jau pēc divām dienām bija doma uzvilkt ziemas jaku...

Es uzņemtu filmu par...

man ļoti patika seriāls "Adaptācija", varētu filmēt kaut ko līdzīgu.

Vieta Latvijā, kas mani pārsteigusi pēdējā gada laikā...

Valmiera – reāli ļoti skaista pilsēta ar dažādām izklaidēm. Bija sajūta, ka esmu ārpus Latvijas.

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

man labi baro :) , ja visur ir tīrs, ja jūrā ir silts ūdens.

Ja man būtu neierobežotas finanses, es...

grūti pateikt uzreiz, nekad par to nedomāju... Varbūt atvērtu savu slimnīcu ar jaunajām tehnoloģijām, kur ne tikai šodien ārstē pacientus, bet domā kā nākotnē ārstēt, vakcinēt utt. Vēl domāju, ka izveidotu lauku saimniecību, kur būtu ekoloģiski tīri produkti.

Es iedvesmojos no...

manas meitas, jo viņa ir unikāla un ļoti gudra.

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

daudz valstīm. Man ir maza meita, un pagaidām mēs nevaram ilgi lidot, bet obligāti es gribu kruīzā apskatīt Karību jūru, atpūsties Dominikānā, ar mūsu grupu braukt uz Šrilanku, Seišelu salām, Maurīciju.

Mana ideālā diena...

kad mana meita bez raudāšanas iet uz bērnudārzu, kad es nenokavēju darbu un man ir laiks pusdienām.

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

Tā tik turēt!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13132119sec.