LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie AS «Skrundas muiža» valdes priekšsēdētāja Edgara Vizuļa

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie AS «Skrundas muiža» valdes priekšsēdētāja Edgara Vizuļa

AS Skrundas muiža” valdes priekšsēdētājs Edgars Vizulis gandrīz 10 gadus ir ceļā starp Skrundu un Rīgu, un šādā veidā nodrošina viesnīcas un restorāna dzīvei vēlamo kvalitāti un klientus. Skrundas muiža ir iecienīta kāzu un korporatīvo pasākumu norises vieta, netrūkst arī individuālo viesu, bet tuvākā nākotnē durvis vērs muižas kompleksā ietilpstošā SPA māja. Tikmēr viena no jaunākajām idejām – vēlās brokastis jeb brančs īstenosies jau janvāra pēdējā svētdienā.

BalticTravelnews.com: da iemesla pēc cilvēki brauc uz Skrundas muižu? Šeit nerunājam par pasākumu organizatoriem.

Edgars Vizulis: Cilvēki ir ļoti dažādi un tāpat arī ceļošanas un apmešanās Skrundas muižā iemesli. Jūtam, ka tuvējā reģionā atdzīvojas bizness lauksaimniecībā, mežkopībā, un pie mums apmetas līdz ar to dažādi biznesa partneri, speciālisti. Lai arī procents ir neliels, tas ir īpaši labi nesezonā. Vairāk nekā 80% no viesiem ir Latvijas iedzīvotāji. Satiekam arī Baltijas valstu apceļotājus. Mums ir noslēgti līgumi arī ar vairākiem tūroperatoriem. Dažādās mārketinga aktivitātes koncentrējam tieši individuālo ceļotāju piesaistei.

BalticTravelnews.com: Ko Skrundā dara atbraukušie viesi?

Edgars Vizulis: Skrundas muižā ir ļoti labs restorāns, kas tagad iekļauts arī White Guide Nordic ieteikto restorānu jaunākajā sarakstā. Esam par šo ļoti gandarīti, un tas viennozīmīgi ir visas komandas nopelns.

Viesi var pastaigāties pa Skrundas muižas teritoriju, tāpat izbaudīt rudenī pašvaldības atklāto pastaigas taku gar Ventu. Tā ir 522 metrus gara, un pa to var doties gar Ventas upes krastu no Saldus ielas un Ventas ielas krustojuma līdz pat Rūpniecības ielai. Šeit ir ierīkotas arī atpūtas vietas un tiltiņš.

Pie Skrundas dzelzceļa stacijas, no kuras deportēja iedzīvotājus, ir piemiņas akmens un četrasu vagons – deportāciju atceres muzejs. Kāds varbūt no viesiem aizdodas arī uz Skrundas militāro pilsētiņu, bet tās paredzētā slēgšana tūristu apmeklējumiem diez vai kā ietekmēs mūsu darbu. Var apskatīties Skrundas evaņģēliski luterisko baznīcu, interesanta ir netālā Lēnu Svētās Trīsvienības Romas katoļu baznīca. Manuprāt, šeit varētu būt interesanti arī putnu vērotājiem, jo netālu ir vieta, kur pavasarī un pirms aizlidošanas pulcējas simtiem gulbju.

Pilsēta ir maza, tajā dzīvo aptuveni 2000 iedzīvotāju. Jauki ir Skrundas pilsētas svētki, kas notiek katru gadu maijā. Pašreiz Skrundā pietrūkst Tūrisma informācijas centrs, bet arī mēs nevaram uzņemties tā koordināciju, jo privāto pasākumu laikā nevarētu apkalpot apmeklētājus.

Ceru, ka Skrundas pašvaldībai plānojot, kā piesaistīt vairāk viesu, arī mums klāsies labāk. Esam gatavi kādas aktivitātes ar pilsētu veidot kopā.

BalticTravelnews.com: Viesu vidū ir arī aktīvās atpūtas cienītāji, laivotāji?

Edgars Vizulis: Tā varbūt sākumā likās, ka šādus cilvēkus arī uzņemsim, bet laivotāji izjūt diskomfortu, lai nāktu uz muižu. Tāpat netālajos mežos notiek 4x4 automašīnu braucieni, bet arī šie cilvēki vēlas pēc tam atpūsties tuvāk pie dabas. Lai arīšādu aktivitāšu laikā viņi izvēlas savu atpūtu organizēt citur, pēc laika – kādā no saviem nākamajiem braucieniem uz Kurzemi bieži vien apciemo arī mūs.

BalticTravelnews.com: Vai vietējie pilsētas iedzīvotāji apmeklē Skrundas muižu?

Edgars Vizulis: Maz. Reizēm kaut ko svinīgu atzīmē restorānā. Cenas mums ir līdzīgas kā citos Latvijas restorānos, tādēļ es negribētu domāt, ka tas ir galvenais iemesls, kas viņus attur. Restorāna ēdienkarte, objektīvi skatoties, nevar būt lētāka, jo jāņem vērā, ka daudzos aspektos mums izmaksas ir pat augstākas nekā Rīgā, jo apmeklētāju plūsma ir daudz mazāka, savukārt vienmērīga kvalitāte jānodrošina visu laiku. Domāju, ka šis jautājums viennozīmīgi ir ļoti sāpīgs visiem Latvijas lauku tūrisma uzņēmumiem, kas vēlas nodrošināt konkurēt spējīgu piedāvājumu pilsētu restorāniem.

BalticTravelnews.com: Kādu noslodzi Skrundas muižai rada pasākumi, kāzas? Cik kāzu pie Jums aizvadītajā gadā ir notikušas?

Edgars Vizulis:Protams, ka kāzas un citi lielāki pasākumi ir viens no svarīgākajiem mūsu darbības virzieniem. Tādēļ īpaši piedomājam par konkurēt spējīgu piedāvājumu. Jau no 2017. gada vasarasesam uzsākuši sadarbību ar “Restorāns 3”, kas ir viens no labākajiem Latvijas restorāniem tā šefpavāru Jura Dukaļska un Ērika Dreibanta vadībā. Kopīgiem spēkiem nodrošinām banketu un svinību ēdināšanu, kā arī apkalpošanu pie mums.

Ja jāvērtē skaitliski, cik kāzas 2017. gadā ir bijušas, tad varu teikt, ka bijušas nedaudz zem 40 lielāka vai mazāka apjoma svinības.

Kāzas vispār ir ļoti skaists notikums, mēs esam patiesi priecīgi, ka varam būt klāt mūsu viesu mīlestības svētkos – būt tie, kuri rada daļiņu no viņu skaistās dienas lieliskajām sajūtām!

Lai atdzīvinātu ziemas sezonu, izstrādājām banketu piedāvājumu, kura izmaksas ir sākot no 19 EUR personai par trīs kārtu vakariņām. Es domāju, ka tā ir ļoti pieņemama cena, un mēs patiešām gaidām ciemos daudz vairāk arī skrundeniekus!

BalticTravelnews.com: Pāri bieži vien saprot, ka pieprasītākās kāzu svinību vietas tiek rezervētas ļoti laicīgi. Kādi ir Jūsu vērojumi?

Edgars Vizulis: Jautājums – kas ir ļoti laicīgi? Mums ir bijuši gadījumi, ka Skrundas muižu kāzu svinībām rezervē vairāk nekā divus gadus uz priekšu. Redzamākā tendence ir, ka, piemēram, vasarā sāk rezervēt svinību vietu nākamajai vasarai. Pēc tam rezervāciju birums vēl novērojams ap Lāčplēša dienu un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu, Ziemassvētkiem un īsi pēc Svētā Valentīna dienas. To skaidrojam, ka šajos laikos bijuši bildinājumi, bet brīvdienās bijis laiks apdomāt svinību norisi. Esam gatavi, ka maijā vēl būs kādi pieprasījumi, kad atsevišķi pāri pēkšņi izlems precēties un vēlēsies iespējami drīz noorganizēt kāzas.

Muižā pieejama plaša banketu zāle viesībām, iespējams uzņemt kāzu svinībās līdz pat 120 viesu. Atsevišķos gadījumos, ja kāzu organizētāji vēlas svinību rīkošanai uzstādīt arī telti, ir iespējams uzņemt lielāku viesu skaitu.

BalticTravelnews.com: Kā viesi veic rezervācijas?

Edgars Vizulis: Pasākumu vadītāji kontaktējas pa tiešo, rakstot vai piezvanot, bet individuālie viesi veic rezervācijas pamatā mūsu mājaslapā vai Booking.com, Expedia rezervēšanas sistēmās.

BalticTravelnews.com: Vai ikdienā sadarbojaties ar vēl kāda līdzīga profila uzņēmumu?

Edgars Vizulis: Objektīvu apsvērumu dēļ –atrašanās vietas –sadarbība mums ir ar netālo Piena muižu, kas atrodas Sieksātē. Piemēram, ja lielos pasākumos nevar izguldīt visus viesus, tad, ja tas attiecīgajā datumā iespējams, viens otram izlīdzam.

BalticTravelnews.com: Ar ko Skrundas muiža ir atšķirīga no citām Latvijas muižām, kas uzņem viesus?

Edgars Vizulis: Konkurence ir liela, un mums pakalpojumu ziņā ir klasisks piedāvājums. Toties mēs esam ļoti elastīgi, nākot pretī pasākumu organizatoriem, piemēram, diezgan brīvi ļaujot mainīt telpu iekārtojumu. Muižās, kuras ir gluži vai kā muzeji, tas ir problemātiskāk. Protams, cenšamies lielu uzmanību pievērst, lai mūsu pakalpojumu līmenis būtu ļoti labs.

Esam arī Latvijas piļu un muižu asociācijā. Noteikti Skrundas muiža izceļas ar arhitektūru, ne velti to dēvē par Mežotnes pils miniatūrkopiju. Interesanta ir šīs klasicisma būves vēsture, tā uzcelta 1849. gadā. Tajā ir bijusi gan skola, gan slimnīca un pat cietums. Taču, kad tagadējie saimnieki pārņēma Skrundas muižu, tā bija avārijas stāvoklī, ar aizsistiem logiem.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet nedaudz vairāk par Skrundas muižas īpašniekiem!

Edgars Vizulis:

2009. gadā tika uzsākta aktīva gatavošanās Skrundas muižas atjaunošanas būvdarbu veikšanai. Šajā laika posmā arī es uzsāku darbu SIA „Anderson Baltic”, kas ir investors Skrundas muižas atdzimšanas projektā. Apbrīnoju to fantastisko darbu, ko ir paveikuši SIA „Anderson Baltic“ līdzīpašnieki Arvis Šteinbergs un Ligita Šteinberga, dodot iespēju atdzimt vienai no Latvijas skaistajām vietām. Kā zināms, atjaunošanas darbu izmaksas vēsturiskām ēkām ir salīdzinoši augstas – un, protams, ka piesaistītās investīcijas nekustamajā īpašumā, piemēram, Rīgā, būtu krietni vien ienesīgākas. Tādēļ fakts, ka vērā ņemts ne tikai finansiāls aprēķins, bet arī vēsturiskie aspekti, noteikti ir ievērības cienīgs. Šajā ziņa domāju, ka ikviena muiža, kas Latvijā ir atjaunota, piesaistot privāto kapitālu, ir ieguvums sabiedrībai kopumā – jo tādējādi tiek saglabāts un nodots nākamajām paaudzēm mūsu kultūrvēsturiskais mantojums. Ēkas, kuras bija lemtas bojāejai, atdzimst!

BalticTravelnews.com: di ir Skrundas muižas attīstības plāni?

Edgars Vizulis: Būvējam vēl vienu māju, kurā būs pieejami SPA rituāli ar Latvijā ražotu kosmētiku, izmantojot mūsu videi raksturīgākas procedūras. Tāpat būs vēl 5jauni numuri.

28. janvārī pirmo reizi organizēsim vēlās brokastis jeb branču, kuram tiek aktīvi rezervēti galdiņi. Ceram, ka tā kļūs par labu Skrundas muižas tradīciju.

BalticTravelnews.com: Atklājot pilnīgi jaunu darbības jomu, cik liels izaicinājums reģionā ir atrast piemērotus speciālistus?

Edgars Vizulis: Pakalpojumam jābūt tikpat labam, kādu klienti raduši saņemt jebkur citur. Pašreiz esam izlēmuši piesaistīt speciālistus gan no tuvākas, gan tālākas apkārtnes.

BalticTravelnews.com: Kas tūrisma uzņēmumam traucē laukos strādāt un kas palīdz?

Edgars Vizulis: Traucē tas, ka lauku reģionā ir zema pirktspēja. Ja nav cilvēku, tad ir grūti uzturēt un saglābāt nemainīgi augstas klases produktu. Ar viesiem no Rīgas vai ārzemju viesiem, īpaši darbdienās, vien ir grūti nodrošināt vajadzīgo noslodzi. Līdzīgi kā mums noteikti klājas arī citiem uzņēmumiem laukos.

Toties varam sadarboties ar vietējām saimniecībām, izmantojot netālu izaudzēto, piemēram, dārzeņus, ogas, zivis, gaļu un citus produktus.

BalticTravelnews.com: attīstās reģions? Vai sadarbojaties arī ar Kurzemes tūrisma asociāciju?

Edgars Vizulis: Kurzemē tūrisma piedāvājums ir labs, bet Ventspils, Kuldīga, Liepāja ir galvenās pilsētas, uz kurām tūristi dodas. Mūsu darbs, lai šie ceļotāji iegrieztos arī Skrundas muižā. Darbojamies Kurzemes tūrisma asociācijā un plānojam iesaistīties aktīvāk tās darbībā.

BalticTravelnews.com: nonācāt līdz darbam tūrisma jomā?

Edgars Vizulis: Man nebija apzināta bērnības sapņa, ka es varētu strādāt tūrismā, un esmu ļoti priecīgs, ka dzīvē tā ir sanācis, ka varu darboties šajā nozarē. Sfēra ir interesanta, tai jāvelta daudz darba un uzmanības. Esmu dzimis Rīgā, bet Skrundā diezgan lielu daļu bērnības pavadīju pie vecvecākiem.

2009. gadā sākās darbu organizēšana Skrundas muižas atjaunopšanai, un man radās iespēja pieteikt savu kandidatūru, lai virzītu uzņēmuma tālāko attīstību. Sākums bija interesants, jo nekā daudz vēl nebija, redzēju vēl būvniecības procesu un daudz uzzināju. Pirms tam biju studējis uzņēmējdarbību “Turībā”.

Mana iepriekšējā darba pieredze pirms šī projekta, ko ir vērts pieminēt, ir tas ka 2007. gadā ar dažiem domubiedriem klusu Vecrīgas vietu pārvērtām par dzīvīgu pasākumu vietu – džeza bāru „Bastejs“, gāja ļoti labi, bet diemžēl dižķibele – smagie notikumi valsts tautsaimniecībā tam pielika punktu. Paguvu pastrādāt arī par filiāles vadītāju “Lulu pica” un par projektu vadītāju reklāmas aģentūrā “Skats”.

BalticTravelnews.com: Droši vien, ka noder visās darbavietās uzkrātā pieredze, lai vadītu Skrundas muižu?

Edgars Vizulis: Jā, noteikti, katra no darbavietām ir sniegusi labu pieredzi un izpratni, kuras lietas strādā labi un kuras ne tik labi. Nav jau vienas universālās formulas, lai visu laiku uzņēmums būtu uzvarētājs, jāmainās līdzi laikam. Skrundas muižai ir paveicies, ka mums ir labs un uzticams kolektīvs, tad praktiskās darba lietas rit kā vajadzīgs. Pats dzīvoju Rīgā, bet vismaz divas dienas nedēļā pavadu uz vietas Skrundā. Uzņēmuma vadības sanāksmes, tikšanās ar korporatīvo pasākumu klientiem, kāzu organizētājiem man galvenokārt notiek Rīgā, kas zināmā mērā mums pat ir ieguvums. Protams, viņi apskatās arī Skrundas muižu klātienē.

BalticTravelnews.com: da atpūta Jums patīk, kādi ir hobiji?

Edgars Vizulis: Man patīk ceļot un esmu vienmēr gandarīts, kad man izdodas tam atvēlēt laiku un iekrāt finanses. Ne vienmēr kaut kur nokļūt izmaksā ļoti dārgi, bet katrā valstī jārēķinās ar ceļa, dzīvošanas izdevumiem. Braucu ar snovborda dēli gan tepat Latvijā, gan aizdodos uz Alpiem. Latvijā, kad sanāk aizbraukt uz kalnu, tad pārsvarā uz Žagarkalnu, Cēsīs. Tā ir lieliska atpūta, varu aktīvi izkustēties ārpus biroja. Kalni man ļoti patīk! Man ir daudz draugu, kuriem patīk braukt ārpus trasēm, bet es esmu mierīgs snovotājs – trikus netaisu.

Kad laiks kļūst siltāks, izbaudu braucienus ar velosipēdu, esmu ticis gan pie šosejas velosipēda, gan arī pie MTB. Attiecīgi izbaudu gan ripošanu pa asfaltu, gan arī meditatīvu braucienu par skaistajiem Latvijas mežiem. Esmu patiesi laimīgs, kad izdodas atrast laiku izbraucienam. Tas ir tik lieliski, ka jau dažu minūšu laikā, atrodoties uz velosipēda, varu būt ārā no Juglas, kur dzīvoju, un iekšā kādā no Pierīgas mežiem.

BalticTravelnews.com: Kādā veidā Jums patīk ceļot?

Edgars Vizulis: Vairāk sanāk ceļot ar lidmašīnu, bet aizvadītajā rudenī piepildīju savu sapni un ar automašīnu aizbraucu kompānijā uz Čehiju. Ļoti daudz redzēju arī Polijā. Latvijā cilvēkiem varbūt ir nepareizs priekšstats, ka tā ir tikai tranzītzeme. Krakova ir ļoti skaista pilsēta, lielu iespaidu atstāja netālās Veļičkas sāls raktuves. Es pat teiktu, ka viena no pārsteidzošākajām vietām, kur es esmu dzīvē bijis. Pazemē ir milzīga halle. Prāgā tāpat ir loti interesanti.

Esmu bijis arī Ziemeļamerikā, austrumkrastā Vašingtonā, Ņujorkā. Iespaidīgākais bija skats uz Manhetenu naktī. Tieši pirms tam bija plosījusies viesuļvētra Katrīna. Lai arī bija mērķis aizlidot tikai uz Ņujorku, samainīja biļetes un izdevās pavadīt laiku arī Vašingtonā.

Esmu bijis arī Ķīnā, kad uz Pekinu bija izdevies nopirkt biļetes nedaudz vairāk par 200 vēl toreizējiem latiem. Arī skaista zeme, kas atstāja labu iespaidu. Interesants bija vilciena brauciens no Pekinas uz Šanhaju, kurā aptuveni 1500 kilometrus vilciens veica kādās aptuveni piecās stundās. Komforts bija ideāls! Kluss, sajūta it kā brauktu ar ērtu autobusu uz 90 km/h nevis trauktos ar aptuveni 400 km/h. Esmu bijis arī Taizemē un Bali salā, Indonēzijā.

BalticTravelnews.com: Kā vēl patīk pa Latviju paceļot?

Edgars Vizulis: Mums tik ļoti Latvijā ir audzis tūrisma līmenis, ka gribas aizbraukt uz aizvien jaunām vietām un gūt labus iespaidus, turklāt iztērējot daudz mazāk naudas, nekā ceļojot ārzemēs. Man liekas, ka ļoti labs veids ir izvēlēties kāda reģiona virzienu un apmeklēt vairākas vietas, atrodot darāmā kopumu. Man pozitīvs pārsteigums bija Latgale – Rotko muzejs, koncertzāle “Gors”, Rēzeknē, skaistie dabas objekti. Plānoju aizbraukt arī uz Maizes muzeju, kas esot ļoti interesanta vieta.

Uzziņa

Skrundas muiža atrodas augstā Ventas krastā, un tā celta klasicisma stilā 19. gadsimta sākumā.

Viesnīcā ir 12 numuri, katrs no tiem atšķiras ar individuāli veidotu dizainu, katrai istabai ir dots gan numurs, gan īpašs nosaukums.

Viesnīcai ir piešķirts Hotelstars Union starptautiski atzītais 4 zvaigžņu Superior sertifikāts, kas apliecina attiecīga līmeņa komfortu.

Skrundas muižas restorāns sadarbojas ar pieredzējušiem un visā Latvijā atzītiem pavāriem, lai regulāri atjaunotu ēdienkarti un papildinātu to ar sezonai aktuāliem ēdieniem, par pamatu izmantojot vietējos produktus. Restorāns iekļauts White Guide Nordic 2018 ieteikto restorānu sarakstā.

Muižas parkā aug agrākos muižas laikos stādīti koki, vairāki no tiem var pretendēt uz dižkoka statusu.

Skrundas muižas vīzija ir nodrošināt viesiem pilnvērtīgas atpūtas un pasākumu organizēšanas iespējas, apvienojot mūsdienu tehnoloģijas ar kultūrvēsturisko mantojumu.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Rīgā. Tomēr līdz skolas vecumam  bieži sanāca ciemoties pie vecvecākiem Skrundā un Cesvainē, trīs gadus pavadīju Dobelē, kur vecākiem bija darbs.

Mans zelta likums ir...

Grūtības būs vienmēr, tiec ar tām galā!

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Mūsdienu pasaulē lēmumu pieņemšanai tiek dots ar vien mazāk laika, jāspēj rast piemērotu risinājumu ātri.

Finanšu budžets ir...

vienmēr pilnveidojams!

Sevi iepriecinu...

pavadot laiku ar ģimeni, vai izbaudot aktīvu atpūtu, katrā ziņā pēdējā laikā mazāks uzsvars ir materiālajam, vairāk sajūtām.

Mans iecienītākais restorāns...

"Restorāns 3" un Bārs "Garāža".

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

Ilonu Masku (Elon Musk).

Es kā tūrists ārvalstīs esmu apmierināts, ja...

ir tās īpašās sajūtas, kad zini, ir lielisks piedzīvojums un tiek gūti jauni, pozitīvi iespaidi!

Es iedvesmojos no...

ievērojamu personību dzīves stāstiem, pieredzētā.

Vēlētos doties ceļojumā uz...

Grenlandi.

Mana ideālā diena...

Mierīgs sestdienas rīts, nesteidzīgi pamosties, rīta kafija un brokastis mājās, tālāk dodamies pastaigā gar jūru un piejūras parku, un tad jau turpinājms sekos.

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Lai izdodas veidot vēl vairāk oriģināla satura par Latvijas tūrisma aktualitātēm!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35292315sec.