Ceļotāja stāsts: Vai ar trim dienām Londonā pietiek?

Šī gada aprīlī devos nelielā 3 dienu atpūtas braucienā uz Londonu kas atrodas Apvienotajā Karalistē 2 stundu lidojuma attālumā no Rīgas. Lielbritānija un Londona kopumā ir viens no vispopulārākajiem tūrisma galamērķiem Eiropā.

Ceļojuma laikā man bija iespēja apmesties modernā studentu viesnīcā netālu no slavenā Vemblija stadiona, kurā bieži notiek dažādas sporta spēles un koncerti. Viesnīca atrodas ļoti izdevīgā vietā – netālu no metro stacijas un autobusa pieturām, kas padara vieglu piekļuvi visai Londonai. Metro sistēma pilsētā ir izveidota tā, lai būtu viegli un ātri iespējams nokļūt gandrīz jebkur Londonā un izkāpjot no metro nav tālu jāiet, lai nokļūtu līdz galamērķiem.

Pirmais, ko pamanīju ierodoties pilsētā bija neaprakstāmi skaistā arhitektūra – laika gaitā ir izveidojies klasiskās angļu arhitektūras un modernās arhitektūras savienojums, kas ir visai iespaidīgs. Bieži radās sajūta it kā atrastos kādas filmas uzņemšanas laukumā, jo lai gan nekad dzīvē neredzēts, viss šķita tik ļoti pazīstams.

Jau, var teikt, no pirmās minūtes Londonā, ļoti pārsteidzoša un patīkama bija cilvēku attieksme. Visos veikalos, restorānos un pat uz ielas cilvēki ir ļoti izpalīdzīgi un pieklājīgi. Man, pat nevienam pašai nejautājot, piedāvāja palīdzību, jautāja vai esmu apmaldījusies gan uz ielām gan metro un vilcienu stacijās. Cilvēki vienmēr sveicinājās un pateicās par kādas vietas, piemēram veikala, apmeklējumu. Lai gan šī savstarpējā saskarsme bija bieža tomēr neradās iespaids, ka tā būtu uzbāzīga vei uzspēlēta.

Esot Londonā vēlējos apskatīt gan populārākas gan mazāk populāras apskates vietas. Protams, viens no maniem pirmajiem galamērķiem bija Londonas acs – milzīgais panorāmas rats, kurš dod iespēju pārlūkot gandrīz visu Londonu. Interesants, negaidīts pārsteigums bija tieši pie paša rata esošais veikals Shrek’s Adventure, kurā bija iespējams iegādāties visu, kas saistīts ar Dreamworks filmu studijas ražoto saturu. Pārsteigumu radīja šī veikala novietojums pie paša rata. Tur pat netālu atradās slavenais Big Bens, kurš diemžēl tika rekonstruēts, tādēļ bija iespējams apstatīt vienīgi pulksteņa ciparnīcu torņa galā. 15 minūšu gājiena attālumā atradās Bekingemas pils, kas īstajā dzīve ir daudz iespaidīgāka nekā fotogrāfijās.

Salīdzinoši neilga metro brauciena attālumā no viesnīcas atradās Oksfordas iela, kas ir vispopulārākā iepirkšanās iela Londonā. Ielai cauri gadījās iet vairākas reizes dienas laikā un vienmēr tā bija cilvēku pilna. No Oksfordas ielas 10 minūšu laikā bija iespējams aiziet līdz Šerloka Holmsa muzejam un veikalam kā arī Bītlu (Beatles) veikalam, kuri pārsteidzošā kārtā atradās blakus viens otram. Cenas šajos veikalos mani patīkami pārsteidza – neradās sajūta, ka būtu veikts nepamatots uzcenojums.

Vēlāk izlēmu doties aplūkot plaši pazīstamo mūzikas ierakstu studiju Abbey Road Studios, kur savus albumus ierakstījuši neskaitāmi daudz pasaulē pazīstamu mākslinieku, kā piemēram, jau minētie Bītli. Pa ceļam uz studiju atrodas arī slavenā gājēju pāreja uz kuras uzņemts Bītlu slavenais albuma vāciņa foto – pie šis pārejas drūzmējās vismaz 30 cilvēku un garām braucošie autovadītāji neiebilda nedaudz uzgaidīt, lai tūristiem būtu iespēja uzņemt foto uz šīs pārejas.

Londonas centrā ir ļoti daudz restorānu, bāru un citu vietu, kur iespējams garšīgi paēst. Šīs vietas ir visdažādākās, iespējams atrast piemērotu ēdienu jebkura gaumei. Runājot par cenām – ēdiens ir daudz dārgāks pilsētas centrā nekā pilsētas nomalē, piemēram, restorānā ar tādu pašu nosaukumu var būt atšķirīgas cenas vienīgi tā atrašanās vietas dēļ.

Kopumā ļoti izbaudīju šo braucienu, lai gan Londonā pavadītais laiks nebija ilgs, izdevās apskatīt daudzas gan pazīstamas gan mazāk pazīstamas vietas. Noteikti vēlētos atgriezties un pavadīt ilgāku laiku. Londonai ir savs šarms, ar kuru tā pievilina cilvēkus no dažādām pasaules valstīm – šīs pilsētas vide un tajā mītošie cilvēki rada patiešām lielisku kopējo atmosfēru un vietu, kuru pat negribas pamest.

Fotogaleriju skaties ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14001107sec.