TOP3 noderīgi suvenīri no Albānijas

Magnētiņi un krūzītes, kas patiesībā ražotas Ķīnā un nevis Albānijā – protams, tā ir vispieprasītākā tūristu prece. Ak, jā, pieskaitīsim vēl pludmales dvieļus – pa 5 eiro – sarkanus un ar Albānijas ģērboni (atcerēsimies, ka daudzās viesnīcās ir problēmas ar pludmales dvieļiem). Bet ko atvest tādu, lai noderētu dzīvē un nekrātu putekļus uz plauktiņa?

Sudraba juvelierizstrādājumi

Viesojoties Krujā acus skats uzreiz apstājās pie neskaitāmiem juvelierveikaliņiem, kuros acis krāšņoja ļoti skaistas sudrablietas. Smalki vijumi, filigrāns darbs – šādi varētu raksturos albāņu juvelieru darbu! Šķiet, nebija nevienas dāmas mūsu grupā, kuras nenopirktu kādu rotu sev vai ģimenes locekļiem. Turklāt, par ļoti saprātīgām naudiņām – piemēram, skaisti auskariņi un ķēdīte ar kuloniņu – šāds komplekts maksāja, sākot no 35 eiro. Turklāt, Albānijā var arī pakaulēties. Tiesa gan, atlaide nebūs lielāka par 10%.

Vietējais brendijs

Ja kāds Jums mēģina iestāstīt, ka vīns – tā ir štelle Albānijā, neticiet. Ar īpašām vīnu tradīcijām šīm valsts nudien nav slavena, un vīns ir ļoti tālu no izcilības. Toties vietējais brendijs gan (lai gan nacionālais dzēriens, protams, ir rākija).

Brendijs, kas izglāba mūsu grupas meitenes pēc salīšanas, bija vietējais “Skënderbeu”. Te gan ļoti viegli var uzķerties uz viltojuma, tādēļ, pērkot šo brendiju, jāpievērš uzmanība, ka uz etiķetes rakstīts virsū brendijs nevis konjaks, etiķetei otrā pusē ar melniem burtiem arī redzams uzraksts “Skënderbeu”. Ja šādu pazīmju nav – tas ir viltojums priekš tūristiem!

Kokgriezumi un keramika

Virtuves dēlīši, karotes no koka, kā arī māla trauki – skaisti un noderīgi saimniecībā, ne tikai uz plauktiņa kā dāvanas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67465806sec.