Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» iepazīst Melnkalni: Ulcinja – gluži kā Turcijā

Pie pašas Melnkalnes – Albānijas robežas atrodas Ulcinja (Ulcinj), salīdzinoši liela pilsēta, kas vēsturiski ilgstoši bijusi Turcijas ietekmē. Arī mūsdienās šajā pilsētā ir vislielākā musulmaņu koncentrācija valstī, un vietām redzami Turcijas karogi.

Arī arhitektūrā vairāk līdzības ar Turciju (un arī Albāniju), nekā ar Melnkalni – Veneto ietekmi nomainījusi Osmaņu impērijas mantojums.

Pilsētā dzīvo nedaudz vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju (visā Melnkalnē ap 620 000), pārsvarā tie ir albāņi, un pat ceļazīmes ir divās valodās – serbhorvātu jeb melnkalniešu, un arī albāņu.

Ulcinjā paveras arī pilnīgi savādāka ainava – spicos, klinšainos kalnu reljefus nomaina daudz lēzenāki un zaļāki kalni, un arī pludmalēs ir smiltis, nevis akmeņi. No Tivatas lidostas līdz Ulcinjai jābrauc apmēram divas stundas.

Latvijas tūroperatora “Coral Travel Latvia” infotūres ietvaros mums bija iespēja ne tikai izstaigāt vecpilsētu, bet arī apskatīt divas viesnīcas.

“Azul” 4* - brīnišķīgs kūrorts ar plašu smilšu pludmali, skaistu, sakoptu un zaļu teritoriju, daudziem baseiniem un restorāniņiem. Arī istabas gaišas, plašas un mājīgas. Šīs viesnīcas galvenā pievienotā vērtība – viena no retajām Melnkalnē, kas piedāvā “ultra viss iekļauts” jeb UAI konceptu. Tātad – viss ir iekļauts cenā. Pati būtiskākā pievienotā vērtība – ēdiens šeit ir ļoti gards un daudzveidīgs! Gan jūras veltes, gan gaļa, gan dārzeņi, kā arī picas un burgeri! Īpašs kompliments konditoram – šajā viesnīcā bija visvisvis garšīgākie deserti!

Tātad – ja ir vēlme labi atpūsties, gardi paēst un izbaudīt Turciju Melnkalnē, nedodoties tālās ekskursijās, par naktsmītni jāizvēlas “Azul” viesnīca.

“Palata Venezia” 4* - fantastiska viesnīciņa pašā Ulcinjas vecpilsētas sirdī! Viesnīcā ir izveidots pat muzejs, kas stāsta par pilsēta vēsturi. No istabiņām paveras elpu aizraujoši skati gan uz vecpilsētu, gan uz līci. Uz brīdi šķiet, ka esi nokļuvis austrumu tūkstoš un vienas nakts pasakā!

Šai pasakai gan ir arī otra puse – viesnīca atrodas kalnā, un līdz tai ir gana augstu jākāpj. Automašīnas šeit nevar iebraukt – koferus atved ar īpašiem traktoriņiem (tūristiem pašiem tas nav jādara). Viennozīmīgi – šī naktsmītne vispiemērotākā ir romantikas un vēstures baudītājiem, kuriem ir vēlme izbaudīt gaisotni, nevis slinku pludmales atpūtu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34315395sec.