Travelnews.lv sadarbībā ar «Coral Travel» iepazīst Melnkalni: TOP 6 suvenīri

Melnkalne ir Eiropas jaunākā valsts, nule kā nosvinējusi vien savu 17. dzimšanas dienu, un tās galvenos ienākumus veid tūrisms. Melnkalne pamatoti var lepoties ar zaļumu vārda tiešā un pārnestā nozīmē, jo valstī praktiski nav rūpniecības, kad to padara par vienu no ekoloģiski tīrākajām.

Taču šai situācijai ir arī blakne – kādus suvenīrus atvest no Melnkalnes, ja tur nav rūpniecības? Ķīnā ražotus magnētiņus un krūzītes, vai arī kaimiņvalstīs izgatavotos saldumus, kas smuki sapakoti kastītēs ar uzrakstu “Montenegro”? Noteikti nē! Travelnews.lv piedāvā TOP6 suvenīrus, un šī izvēle tapusi "Coral Travel Latvia" infotūres laikā, iepazīstot valsti tās dažādajās izpausmēs.

1. Pršut

Vītināta cūkgaļa, kuras pagatavošanai izmanto tikai un vienīgi cūkas pakaļkāju. Pršut pagatavošanai gaļu sasāla un pakarina tumšā, labi vēdinātā vietā, kur tai jānogatavojas vairākus mēnešus. Ciemats, kurā ir visizkoptākās pršut pagatavošanas tradīcijas ir Ņeguši ciemā.

Šī delikatese ir gana garda, un var kalpot kā ļoti labs suvenīrs mājiniekiem, kurš nenoklāsies ar putekļiem, bet diezgan drīz tiks gardu muti notiesāts.

2. Olīveļļa

Noteikti ir jēga doties uz tirgu, kur kārtīgi zemnieki tirgo savus labumus. Starp tiem atradīsiet arī olīveļļu, kas spiesta tiešām no olīvēm! Mājinieki būs pateicīgi par šādu dāvanu.

3. Vīns

Melnkalnē ir daudz vīnogulāju, kas arī kļuva par iemeslu, ka šīs valsts iedzīvotāji nodarbojas ar vīna darīšanu, un patiešām zina, kā to darīt! Iecienītākās Melnkalnes vīna šķirnes – “Vranac” (sausais sarkanvīns).

4. Siers

Zemnieki ir naski uz siera ražošanu. Ja esat kādā no Melnkalnes pilsētu tirdziņiem, noteikti dotieties pie zemniekiem pagaršot dažādus sierus. Ja iegaršosies, pārdevēji sapakos vakuumā, un tās būs daudz labāka dāvana, nekā veikalā pirktie.

5. Olīves

Melnkalne ir olīvu paradīze. Tirdziņos olīves maksā ap 10 eiro kilogramā. Izvēle ir gana plaša – ar kauliņiem, bez kauliņiem, pildītas, vai vienkārši turētas ķiplokos vai paprikā. Tiešām, olīves katrai garšai. Tirdziņā, ja izvēlas olīves ar kauliņiem, pārdevēji tās iesaiņo vakuumā, un tad bez problēmām tās var atvest kā dāvanu uz Latviju.

6. Lavanda

Kalnos aug lavanda, daudz lavandas. Ja nu kādam ir slinkums paša tekalēt pa kalniem, lai lasītu šo smaržīgo puķi, var iegādāties maisiņus ar kaltētu lavandu. Tie ļoti labi noder kā suvenīri, bet varēja būt arī mazliet lētāki. Piemēram, Francijā, kur arī lavanda aug griezdamās, lavandu maisiņi tiek tirgoti vismaz divreiz lētāk. Bet Melnkalnē viens tāds maisiņš maksā no 3-6 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49026513sec.