Kas piesaista latviešus Bulgārijā?

Nav jālido tālu, lai kvalitatīvi atpūstos un baudītu saulainu laiku par pieņemamu cenu. Tikai nedaudz vairāk kā divu stundu lidojums ļauj nokļūs saulainajā Bulgārijā, kur sagaida ne tikai gastronomiski piedzīvojumi, ārstnieciskās dūņu vannas un ūdens aktivitātes Melnajā jūrā, bet arī dažādas kultūras pieredzes, kas pārsteigs visu vecumu ceļotājus. Kāpēc latviešiem tas ir viens no šīs vasaras pievilcīgākajiem atpūtas galamērķiem, stāsta ceļojumu eksperts.

Viens no īsākajiem lidojumiem

Baltijas valstu lielākā ceļojumu organizatora “Novatours” pārdošanas vadītāja Liāna Pudule Indāne stāsta, ka pēdējos gados uz Bulgāriju ceļojumos dodas arvien jaunāki ceļotāji. Saulainajā Balkānu pussalas valstī atpūtu izvēlas gan jauni pāri vai ģimenes ar maziem bērniem, gan seniori, kuri šo valsti jau sen ir iemīlējuši.

“Īss lidojums un viena no lētākajām valstīm Eiropā, kurā var pavadīt saulainu atvaļinājumu – šie ir divi galvenie iemesli, kādēļ daudzi savai vasaras atpūtai izvēlas Bulgāriju. Lidojums uz Bulgāriju aizņem vien 2.5 stundas, un jūs esat Saulainajā krastā, malkojot bezalkoholiskos dzērienus un baudot labos laikapstākļus. Laika apstākļus var dēvēt par patiesi brīnišķīgiem, jo saule Bulgārijā spīd vidēji 2223 stundas gadā,” stāsta L. Pudule Indāne.

Melnās jūras piekraste Bulgārijā ir 400 kilometru gara un tā lepojas ar smilšu pludmalēm, no kurām lielākajai daļai ir Zilā karoga sertifikāts. Pēc jūras prieku baudīšanas var apbrīnot Bulgārijas skaisto dabu - ziedošos saulespuķu un lavandas laukus, kalnus un zaļojošas lejas. Kvalitatīvai atpūtai saulainajā Balkānu pussalas valstī galamērķa eksperte iesaka izvēlēties sev atbilstošu viesnīcu: “Viesnīcu izvēle ir patiesi bagāta un daudzveidīga. Šeit var atrast gan greznas viesnīvas ar "viss iekļauts" pakalpojumu klāstu, privātām pludmalēm un spa, gan viesnīcas, kas nodrošina tikai brokastis ar laisku atpūtu pie jūras, gan budžeta klases viesnīcas tiem, kam ir nepieciešamas tikai naktsmājas, lai pa dienu varētu doties ceļā un iepazītu valsts plašumus”.

No džipu safari līdz viduslaiku pilsētai

Atpūšoties Balkānu pussalā, ir vērts doties uz Burgasas pilsētu Bulgārijas dienvidaustrumu piekrastē – tā atrodas tikai 30 kilometru attālumā no Saulainā Krasta, tāpēc brauciens ar autobusu aizņems vien 15 minūtes. “Ģimenes varēs apmeklēt milzīgo Jūras dārzu, arheoloģiskās vietas, doties ekskursijās uz muzeju. Ir vērts apmeklēt arī Burgasas jahtu piestātni, kas stiepjas gandrīz 300 metrus no Jūras dārza malas līdz Melnajai jūrai: tā ir atpazīstamākā Burgasas celtne savas raksturīgās "T" formas dēļ. Gan vietējiem iedzīvotājiem, gan atpūtniekiem patīk romantiski pastaigāties pa molu un apbrīnot skatu uz piekrasti,” stāsta L.Pudule Indāne.

Viesojoties Bulgārija, noteikti ir jāapmeklē vienu no vecākajām pilsētām Eiropā – Nesebāru, kas tiek dēvēta arī par brīvdabas muzeju un ir aizsargāta ar UNESCO. „Tā ir pilna ar vēsturiskām baznīcām un ēkām, redzēsiet iespaidīgo cietokšņa mūri un oriģinālās 19. gs. koka mājas. Noteikti apskatiet koka vējdzirnavas, kas atrodas ziemeļu daļā un savieno pilsētas jauno daļu ar veco. Tās tika uzceltas 19. gadsimtā, Bulgārijas atmodas laikā. Acīs iekritīs arī Nikolaja statuja ceļa dienvidu pusē, tuvāk ieejai vecpilsētā. Svētais Nikolajs, jūrnieku un zvejnieku patrons, ir arī Nesebras simbols. Lai gan Nesebāru var apmeklēt visu gadu, tāpat kā citās pilsētās Melnās jūras piekrastē, lielākā daļa restorānu, veikalu un vietējo apmešanās vietu strādā tikai vasarā”, stāsta tūroperatora pārstāve.

Eksperte iesaka apmeklēt arī viduslaiku pilsētu Veliko Tirnovu, kas atrodas trīs pakalnos starp līkumoto Jantras upi: “Tās vecpilsēta ir viens no galvenajiem tūrisma objektiem Bulgārijā. Jantras upes kanjona malā ir daudz tradicionālu māju un iespaidīgais Tsarevets cietoksnis, kur kādreiz atradās cara pils un Bulgārijas pareizticīgo baznīcas mītne. Pilsētas centrs nav īpaši liels, tāpēc to var viegli iepazīt, dodoties nesteidzīgā pastaigā."

Savukārt tie, kam patīk mazpilsētu romantika, var apmeklēt Sozopoles zvejas ostu, kas atrodas aptuveni 60 kilometrus no Saulainā krasta kūrorta. Tās vecajā daļā būs redzamas zvejnieku laivas un 19. gadsimta koka ēkas, sens dārzs, cietokšņa sienas un torņi. Vairums viesnīcu atrodas jaunajā pilsētas daļā – tur atrodama arī izklaide.

Tūrisma speciāliste atzīmē, ka ceļotāju iecienītākā ekskursija ir džipu safari: “To mīl gan mazi, gan lieli. Tas ir ne tikai lielisks veids, kā piedzīvot ekstrēmu bezceļu izklaidi, bet arī redzēt vairāk dabas.”

Ārstnieciskās dūņu vannas

Viens no galvenajiem atpūtas elementiem Bulgārijā ir dabiski izveidojušās dubļu vannas ar ārstnieciskām dūņām, uz kurām diedināties brauc cilvēki no dažādām pasaules malām. Ārstnieciskās dūņu un minerālūdens procedūras ir ārkārtīgi populāras, un viesnīcu spa piedāvā plašu izvēli: no vienkāršas relaksējošas masāžas līdz individuālai labsajūtas programmai, ko izstrādājuši profesionāli ārsti.

“Netālu no Burgasas pilsētas, Melnās jūras krastā, atrodas pilsētiņa ar nosaukumu Pomorie, kas slavena ar saviem labsajūtas centriem un piesaista ceļotājus no visas pasaules, pateicoties ezera sāļajam mālam, maigajam jūras klimatam un ūdenim. Tikai 2 km attālumā no tā atrodas Pomorijas ezers, ko senatnē sauca par "svēto" - tagad tā ir ārstniecisko dūņu un sārmu "zelta vieta". Ezera dibenu klāj melni dubļi, kas ir bagāti ar minerālvielām. Tos ārstniecībai izmanto kopš seniem laikiem, un mūsdienās šeit var baudīt spa procedūras,” stāsta “Novatours” pārstāve.

Gardēžu pieredze

Atpūta Bulgārijā piedāvā arī izsmalcinātu garšu baudu. Tāpēc viena no lietām, ko nevar palaist garām, atrodoties atvaļinājumā Bulgārijā, ir šīs valsts unikālā virtuve.

“Bulgārija ir slavena ar dārzeņiem, augstas kvalitātes piena produktiem un dažādām maigām garšvielām. Savukārt reģiona vīna darīšanas tradīcijas sniedzas vairāk nekā divus tūkstošus gadu senā pagātnē. Vasaras kulminācijā ārkārtīgi populāri ir Shopska salāti, kas gatavoti no tomātiem, gurķiem, saldajiem pipariem un vietējā brinzas siera. Vēl viens populārs bulgāru vasaras ēdiens ir jogurta zupa Trator, kurā ietilpst gurķi, ķiploki un valrieksti. Pludmales restorāni nav iedomājami bez ceptu šprotu smaržas. Šī kraukšķīgā jūras velšu uzkoda ir nacionālā apsēstība, ko dzīvespriecīgi dēvē par "tsatsa". Ceptās zivis pasniedz ar citrona šķēli un ceptiem kartupeļiem”, par ēdiena priekiem stāsta L. Pudule Indāne.

Bulgāriju visieteicamāk ir baudīt laikā no jūnija līdz septembra vidum. Tad to lutina vasarīgi laika apstākļi un ceļojums noteikti piepildīs kāroto atvaļinājuma pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46557212sec.