5 iemesli sapņu brīvdienām Maltā kopā ar ģimeni

Malta ir Vidusjūras sirdī paslēpts dārgakmens, kas piedāvā idillisku vidi lieliskām ģimenes brīvdienām. Ar savu seno vēsturi, gleznaino ainavu un viesmīlību ikviens ģimenes loceklis Maltā atradīs ko aizraujošu. Maltas Tūrisma aģentūra (Malta Tourism Authority) piedāvā piecus iemeslus, kāpēc sapņu brīvdienas plānot tieši šajā valstī.

Saule, jūra, smiltis un miers

Malta lepojas ar ainavisku jūras piekrasti, kristāldzidru tirkīza krāsas ūdeni un gleznainām smilšu pludmalēm. Saulainās dienas var pavadīt, būvējot smilšu pilis, snorkelējot un iepazīstot zemūdens pasauli vai vienkārši gozējoties Vidusjūras saulē. Populārākās ģimenēm draudzīgās pludmales ir, piemēram, Zelta līcis (Golden Bay), Malliehas līcis (Mellieħa Bay) un Ghajn Tuffieha. Tās piedāvā drošas peldvietas un iespēju nodarboties ar dažādiem ūdens sporta veidiem. Lai gūtu līdzvērtīgu pieredzi, bet mazāk pārpildītā pludmalē, ir vērts izmēģināt Ramla līci Gozo salā. Jāatzīmē, ka Malta ir atzīta par vienu no tūristiem drošākajām valstīm Eiropā.

Vēsture, kas atdzīvojas

Ģimenēm, kuras aizrauj vēstures izzināšana, Malta ir īsta dārgumu krātuve. Arhipelāga stratēģiskā atrašanās vieta gadsimtiem ilgi ir piesaistījusi dažādas civilizācijas, atstājot bagātīgus vēstures nospiedumus. Senā, mūru ieskautā Mdina jeb "Klusā pilsēta" ir pateicīga, lai klīstu pa šaurajām ieliņām un izbaudītu viduslaiku šarmu. Savukārt UNESCO pasaules mantojuma sarakstā iekļautā galvaspilsēta Valleta pārsteigs ar iespaidīgiem nocietinājumiem, grandiozām pilīm un aizraujošiem muzejiem.

Piedzīvojums gaida

Piedzīvojumus alkstošām ģimenēm Malta piedāvā plašu aktivitāšu klāstu. Dodieties braucienā ar laivu uz elpu aizraujošo Zilo grotu - jūras alu sistēmu, kas ir slavena ar satriecoši zilu ūdeni. Tikpat labi variet ienirt zemūdens pasaulē, izvēloties kādu no snorkelēšanas vai niršanas piedzīvojumiem, lai izpētītu pasakainus koraļļu rifus un iepazīstu aizraujošo jūras dzīvi. Lai gūtu patiesi unikālu pieredzi, jādodas ģimenes pārgājienā gar dramatiskajām Dingli klintīm vai uz noslēpumaino Svētā Pāvila katakombu izpēti Rabatā.

Aktivitātes mazajiem pētniekiem

Maltā ģimenes ir īpaši gaidītas, un šeit ir daudz atrakciju, kas paredzētas mazajiem ceļotājiem. Esplora interaktīvajā zinātnes centrā bērni iepazīsies ar izinošiem eksponātiem un atklās zinātnes brīnumus. Savukārt, Papaja ciemats - kinofilmas uzņemšanas vieta - pārtapusi par atrakciju parku un piedāvā dažādas aktivitātes, tostarp izbraucienus ar kuģīti, ūdens batutus un interaktīvus šovus, kas visi saistīti ar populāro multfilmu "Papajs".

Baudījums garšas kārpiņām

Ēdiens ir neatņemama Maltas kultūras sastāvdaļa, un vietējās virtuves iepazīšana būs neaizmirstams piedzīvojums visai ģimenei. Nobaudiet tādus tradicionālos ēdienus kā pastizzi (kārtainās mīklas izstrādājums, kas pildīts ar ar rikotas sieru vai zirņu pākstīm), ftira (maltiešu maize, kuru ēd ar dažādiem pildījumiem) un hobz biz-zejt (maltiešu maize ar tomātu pastu, tunci, olīvām un kaperiem). Nepalaidiet garām arī gardos vietējos saldumus, piemēram, kannoli un imqaret, kas noteikti patiks ģimenes saldumu mīļiem.

Malta ir lielisks galamērķis neaizmirstamām ģimenes brīvdienām. Neatkarīgi no tā, vai meklējat atpūtu saules pielietās pludmalēs, bagātinošu vēsturisku pieredzi, aizraujošus piedzīvojumus vai kulinārijas baudījumu garšu kārpiņām - Maltā ir viss! Izpētot šo burvīgo salu kopā ar saviem mīļajiem, radīsiet atmiņas visam mūžam.

Lai gan Latvija un Malta atrodas salīdzinoši tālu, ceļošana nebūs sarežģīta, jo no Rīgas tiešos lidojumus veic gan airBaltic, gan Ryanair, un lidojums ilgst aptuveni 3,5 stundas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72529101sec.