Atvaļinājums bez liekām rindām un raizēm: kā to noorganizēt

Dodoties sen gaidītā atvaļinājumā, mēs ceram pilnībā atpūsties un aizmirst par ikdienas rūpēm. Daudzi iztēlojas ideālu ceļojumu – kad ne par ko nav jāuztraucas, bet bieži vien atvaļinājuma laikā ne viss notiek kā plānots, un noskaņojumu var sabojāt garās rindas lidostās, viesnīcās vai apskates vietās. Kā norāda Baltijas valstīs lielākā ceļojumu organizatora “Novatours” pārdošanas vadītāja Liāna Pudule - Indāne, ja zini dažas vienkāršas viltības, gaidīšanas laiku var ne tikai saīsināt, bet atsevišķos gadījumos pat izvairīties no tā.

Uzmanība ietaupīs laiku lidostās

Gatavojoties atvaļinājumam, ir svarīgi jau pirms došanās uz lidostu pārskatīt spēkā esošos noteikumus, drošības un bagāžas pārbaudes prasības, jo kabatā atstātās monētas vai aizmirstas rotaslietas var aizkavēt drošības pārbaudes laiku. Bagāžas pārbaude palīdzēs izvairīties no lieka uztraukuma un samazināt gaidīšanas laiku rindās.

“Protams, ka ceļojot vēlamies atpūsties, uzvilkt ko tādu, kas raisa atpūtas noskaņu, un rotāties ar ekskluzīvākiem aksesuāriem. Taču, dodoties uz lidostu, ar to visu nevajadzētu pārspīlēt. Pirms došanās uz drošības pārbaudi ir jāpārbauda apģērbu kabatas, vai tajās nav metāla vai citu aizliegtu priekšmetu, kuru sarakstu vienmēr var atrast šeit: https://www.riga-airport.com/lv/bistamie-un-aizliegtie-prieksmeti. Tādā veidā ietaupīsiet ne tikai savu, bet arī citu ceļotāju dārgo laiku,” norāda L.Pudule - Indāne.

Lidostās ir stingra politika attiecībā uz līdzi paņemtajiem šķidrumiem, tāpēc lidojumā var ņemt līdzi tikai dažus 100 ml. ietilpības pudeles. Kā norāda ceļojumu eksperts, mēģinājums lidmašīnā ienest vairāk šķidrumu ir viena no biežāk pieļautajām ceļotāju kļūdām: “Šķidrās higiēnas preces ir jāiepako pareizi, kā arī pirms ceļojuma jāpārskata lidostas drošības noteikumi.” Es neieteiktu ņemt līdzi daudz ķermeņa mazgāšanas līdzekļu vai šampūnu pudelītes. Tie ne tikai aizņem aizņem daudz vietas bagāžā, bet daudz vienkāršāk ir šos produktus iegādāties uz vietas pēc ierašanās valstī, vai arī izmantot higiēnas preces viesnīcā. Kā uzņēmums, kas veicina ilgtspējīgu ceļošanu, mēs aicinām plānot bagāžu atbildīgi un draudzīgi videi. Atcerieties, ka mazāks čemodāna svars nozīmē mazāku CO2 piesārņojumu. Tāpēc es ieteiktu iepriekš izveidot sarakstu ar lietām, kuras plānojat ņemt līdzi - tas palīdzēs saglabāt kārtību un nodrošinās, ka paņemat tikai to, kas patiešām nepieciešams."

Rezervējiet transportu pirms ceļojuma

Ierodoties svešā lidostā, mēs varam pavadīt daudz laika, gaidot taksometru, īpaši, ja esam ieradušies vakarā, kad sabiedriskais transports uz pilsētas centru vairs nekursē. Taču transportu vienmēr var rezervēt iepriekš, kas nereti palīdz ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu.

“Ja ceļo ar tūroperatoru, viesnīcas transfēra pakalpojums parasti ir daļa no kopējās paketes, tāpēc par to nav jāuztraucas. Taču, ja ceļo neatkarīgi, taksometra iepriekšēja rezervēšana ierasti izmaksās lētāk nekā brauciens ar maršruta autobusu, kas gaida lidostā. Turklāt ietaupīsiet arī laiku, jo lidostā bieži vien ir rindas ar taksometriem,” stāsta “Novatours” pārstāve.

Biļetes uz tūrisma objektiem ieteicams iegādāties iepriekš

Aktīvās atpūtas cienītāji atvaļinājuma laikā cenšas apmeklēt pēc iespējas vairāk populāru muzeju un vēsturisku objektu. Tiesa, īpaši sezonas laikā pie daudziem atraktīvākajiem apskates objektiem veidojas tūristu rindas, kur var nākties gaidīt pat vairākas stundas. Tāpēc pirms brauciena ieteicams ir izveidot plānu ar vēlamajām apmeklējumu vietām un apskatīt, vai ir iespēja iegādāties biļetes iepriekš.

“Ja vēlaties apmeklēt kādu populāru tūrisma objektu, internetā jāskatās biļešu iepriekšpārdošanas piedāvājumi, kas patiešām palīdzēs ne tikai ietaupīt laiku, bet arī naudu. Šķiet, ka mēs visi to zinām, bet bieži to atceramies pēc ierašanās vietā. Ir vērts ielāgot, ka ar iepriekš iegādātu biļeti nereti var izlaist gaidīšanas rindas muzejos, kā arī rezervēt sev ērtu apmeklējuma laiku vai ekskursiju gida pavadībā. Daži muzeji piedāvā arī nedaudz dārgākas biļetes, kas palīdz izlaist rindas, tāpēc, ja atpūtas laiks ir blīvi saplānots, var izvērtēt šādu iespēju,” iesaka L. Pudule – Indāne.

Lai izvairītos no rindām, svarīgi izvēlēties pareizo diennakts laiku. “Rindas pie muzejiem vai apskates objektiem parasti no rītiem ir īsākas, tāpēc, lai ietaupītu laiku, atvaļinājuma apskates daļu mēģiniet plānot uzreiz pēc brokastīm,” piebilst “Novatours” pārstāve.

Uzmanību vajadzētu pievērst arī kombinētajām biļetēm - vairākus muzejus vai tūrisma objektu apmeklēšanai vai ģimenes komplektiem – ar tām lētāk var apskatīt pilsētas populārākos apskates objektus: „Ieteiktu kombinētās biļetes iegādāties internetā vai pilsētas tūrisma informācijas centros. Tādā veidā ne tikai ietaupīsiet laiku, bet arī varēsiet jautāt par tūristu retāk apmeklētiem objektiem un iegūt interesantus ieteikumus, ko ne vienmēr var atrast brošūrās vai populārāko maršrutu aprakstos.”

Pirms ierašanās viesnīcā ir nepieciešams pārbaudīt reģistrēšanās laiku

Ierodoties viesnīcā pēc lidojuma, mazākais, ko gribas darīt, ir gaidīt reģistratūrā rindā. Lai gan tas šķiet neizbēgami, tas nav atkarīgs tikai no viesnīcas personāla.

„Ja ceļojat patstāvīgi, rezervējot numuru caur rezervēšanas lietotni, neaizmirstiet informēt viesnīcu, kad ieradīsieties, kāda bagāža jums būs un vai jums būs nepieciešama palīdzība tās transportēšanā. Izmantojot šo informāciju, darbinieki varēs sagatavoties lielākai ceļotāju plūsmai noteiktā stundā. Un, ja viesnīcas reģistratūrā redzat rindu, parūpējieties par visiem nepieciešamajiem dokumentiem jau laikus – tā jūs ne tikai ietaupīsiet laiku, bet arī palīdzēsiet citiem viesnīcas viesiem ātrāk nokārtot reģistrāciju”, stāsta L. Pudule - Indāne.

Turklāt ceļojuma laikā ir ļoti svarīgi pārbaudīt, kādos laikos viesnīca pieņem viesus reģistrācijai. Lai arī ierasti reģistrācija ir atvērta no pulksten 14, ir iespējams dabūt savu numuriņu arī agrāk, taču par šo vēlmi jābrīdina jau iepriekš – rezervācijas laikā: “Parasti viesnīcas norāda konkrētus darba laikus, lai maksimāli sagatavotos apmeklētāju ierašanās brīdim. Nevajag cerēt, ka viesnīca uzņems viesus jebkurā laikā, īpaši aktīvajā brīvdienu sezonā, īpaši, ja šāda vēlme iepriekš nav norādīta. Tiesa, dažreiz telpas tiek atbrīvotas un iztīrītas agrāk, taču tas drīzāk ir izņēmums nekā likums” iesaka L. Pudule - Indāne.

Elastība un iešējais miers

Noslēgumā tūrisma eksperte atgādina, ka, lai cik rūpīgi būtu plānots ceļojums, tas nenovērš negaidītu situāciju rašanos. Ar vieglumu esiet gatavi veikt korekcijas savos plānos un maršrutā, ja tas būs nepieciešams, padomājiet par alternatīvām aktivitātēm vai atrakcijām, lai varat maksimāli izmantot atvaļinājumu, pat ja jūsu sākotnējie plāni mainās.

Atcerieties, ka atslēga atvaļinājumam bez stresa ir rūpīga sagatavošanās, pieejamo resursu izmantošana un pozitīvas domāšanas saglabāšana. Ieviešot šos padomus un trikus, ir iespējams samazināt nevajadzīgu stresu, tādējādi nodrošinot patīkamāku ceļojuma pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81165099sec.