Ceļotāja stāsts: 11 dienas, 10 valstis

Savu stāstu konkursam pieteica Ieva Bārbale, kas ar tautas deju ansambli "Pērle" traukusies cauri Eiropai, dažu dienu laikā piedzīvojot skaistas emocijas.

Daudz jaunu ķeksīšu kartē par vietām, kur būts. 11 dienas, 10 valstis, 6 viesnīcas. Mokoši garas stundas autobusā, uzņemot dabasskatu fotogrāfijas caur logu un izmēģinot jogas cienīgas pozas, lai iemigtu. Tajā visā bija kas īpašs, bet tas bija arī liels pārbaudījums, jo jāsadzīvo bija visiem: gan gulētājiem, gan dziedātājiem, gan ēdājiem, runātājiem, staigātājiem un arī autobusa vadītājiem.

Kad cauri kalniem plūst dzidras upes un ezeri, tad cauri mums plūda neizmērojams prieks un apbrīns par šo tīro dabas skaistumu. Brīži, kad tika aizmirsts viss ikdienišķais, kad visu baudījām ar tādu mieru, prieku un baudu. Baiļu un sevis pārvarēšana un lepnums par izdarīto, asas adrenalīna sajūtas un pārdzīvojumi, un sevis iepazīšana no jauna. Ar vienu elpu, lidojuma sajūtu, smaidu, sirdsmieru un mīlestību pret deju, pret brīdi, pret cilvēkiem, ar kuriem atrodies uz skatuves. Tās emocijas, sirsnību un prieku, ko jutām gan mēs, gan arī skatītāji, nevar vārdos aprakstīt. Laiks apstājas un dvēsele gavilē.

Dabas skati, kas vilina aizvien vairāk un vairāk, kad skati aiz loga mainās no klajumiem uz mežiem, no mežiem uz laukiem, no laukiem uz pilsētiņām un visbeidzot uz kalniem. Braucienu pavadīja kalni – zemāki, augstāki, cilvēka veidoti, pieejami, neiekarojami, to bija tik daudz, ka, iebraucot Rīgā, autobusā ar sajūsmu skanēja viss ir līdzens. Maķedonijas neierobežotais skaistums un pasakainā un ainaviskā Melnkalne. Neatkārtojams dabas skaistums!

Kopīgā sadziedāšanās autobusā, kavējot garās brauciena stundas. Deja. Citu valstu dejotāju priekšnesumu baudīšana, kā arī pašu mākas rādīšana, kas novērtēta ar vairākiem komplimentiem. Čehijas ansambļa deju mūzikas spēle, slovāku, poļu, čehu un latviešu sadejošanās, priecāšanās un saprašanās vienā – dejas valodā. Bezrūpības pilni, taču lieliski vakari. Brauciens pa taras upi ar dzidrā ūdens dzeršanu, raftings, lekšana no vairāku metru augstuma aukstajā Taras upē, melnkalnietis, kurš runā latviski, un saulrieta baudīšana 1500m augstumā kalnos. Līdz ar to neplānots koncerts Melnkalnes kempingā. Patiess prieks un sirsnība, kas valdīja gaisā, dejojot mazajā un reizē lielajā koncertā kalnu kempinga vietējiem "rūķīšiem" un viesiem, un pašiem sev.

Neatklātie Balkāni nu ir nedaudz iepazīti un noteikti aicina vēlreiz pie sevis ciemos. Katra diena mums kopā bija jauns piedzīvojums. Kopumā braucienu var salīdzināt ar labu un garšīgu pusdienu porciju. Ir jau arī iekšā kāds pipariņš vai ēdiena sastāvdaļa, kura īsti neiet pie sirds, bet kopumā var teikt – ES GRIBU VĒL, jo tas bija viens lielisks piedzīvojums un pārdzīvojums ar kopīgiem laimes mirkļiem. Paliks joki un īpašie izteicieni, piedzīvojumi ar augstpapēžu kurpēm Ohridā, brauciens ar taksi, kurš nemaz nebija taksis… Tik tiešām mums emociju un atmiņu ir pār pārēm! Mēs izgaršojām lauku virtuvē gatavotas brokastis, pusdienas un vakariņas, izbaudījām trakos braucienus pa kalnu ceļiem gan ar mūsu lielo autobusu, gan ar vietējiem safari džipiem. Mans līdz šim aizraujošākais piedzīvojums, kurā apvienojās kaislības dejā, azartā un harmonijā ar dabu. Tas bija kas īpašs katram no mums. Pārsteidzām sevi, un apkārtējo acīs nebija noslēpjams starojums. Fantastiski maģisks vasaras noslēgums. Vienkārši vārdos neaprakstāmi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47478104sec.