Itāliete Karlota Servidžio: Katra diena Latvijā sniedz emocijas un pārsteigumus

Pirms ierados šeit studēt, neko par Latviju nezināju, bet ļoti vēlos iegūt vērtīgu pieredzi, studējot ārvalstīs, un vienlaikus iepazīt attiecīgās valsts kultūru un cilvēkus, kā arī iegūt vērtīgus kontaktus starptautiskā vidē, stāsta Biznesa augstskolas Turība studente no Itālijas Karlota Servidžio (Carlotta Serviddio). Viņas lielākais izaicinājums šeit ir četri dažādie gadalaiki. Tāpat meitene atzīst, ka ieradusies Latvijā, lai sasniegtu savus mērķus.

Pirms studiju uzsākšanas es nekad nebiju bijusi Latvijā, bet nodomāju, kāpēc neizmantot izdevību paviesoties jaunā valstī, turklāt apvienojot to ar izglītības iegūšanu. Godīgi sakot, esmu tiešām priecīga būt Latvijā un iepazīt šo valsti. Ja salīdzinu Latvijas iedzīvotājus ar itāļiem, pamanāmas vairākas atšķirīgas iezīmes. Latvieši ir mierīgāki un nosvērtāki, mazāk impulsīvi, sākotnēji pat šķita auksti. Protams, iepazīstot cilvēkus tuvāk, komunikācija uzlabojas, latvieši kļūst atvērtāki, un sarunas raisās daudz brīvāk. Itāļi pēc dabas ir karstasinīgāki, straujāki un atvērtāki, bet tieši tāpēc kultūras atšķirības un to iepazīšana ir tik interesanta un vērtīga.

Lai gan studēju Rīgā, esmu paguvusi paviesoties arī citās Latvijas pilsētās, piemēram, Ventspilī. Man bija iespēja apskatīt arī pilsētu un tās skaistākās vietas. Ventspilī ir klusa, pievilcīga un sakopta vide, bet jāatzīst, ka Rīga man patīk labāk. Es vēlos dzīvot lielā pilsētā ar plašām iespējām. Rīga gan nav ļoti liela, taču noteikti atbilst manai lielpilsētas definīcijai –  iespēju ir daudz, var doties kur un kad vēlies, darīt – ko vēlies. Transports ir pieejams praktiski visur, tāpat veikali, kinoteātris, kultūras pasākumi un skaisti parki – sarakstu varētu turpināt vēl un vēl.

Pa šo laiku ir izdevies nobaudīt arī daudz no latviešu virtuves. Man ļoti patīk tie pārtikas produkti, kuri nav pieejami Itālijā, piemēram, dažādu veidu maizes – rupjmaize, ķiploku un graudu maizes. Latviešiem tik ikdienišķais produkts kā skābais krējums man ir kas jauns un neparasts. Esmu izmēģinājusi arī dažus latviešu restorānus, kur tiek piedāvāti tradicionāli ēdieni, un varu sniegt tikai pozitīvas atsauksmes. Protams, jāņem vērā fakts, ka esmu veģetāriete. Esmu priecīga, ka pārtikas veikalos vienmēr ir pieejami svaigi produkti – augļi, dārzeņi un citi gardumi.

Plānoju ķerties arī pie latviešu valodas apguves. Pagaidām esmu iemācījusies vien dažus vārdus, protu pateikt "labdien" un "paldies", varbūt vēl dažus, bet noteikti ne tik daudz, cik vēlētos. Manas prasmes noteikti uzlabosies, jo jau nākamajā semestrī mācīšos latviešu valodu speciāli tam paredzētajos kursos. Tā ir cieņas izrādīšana pret valsti, kurā attiecīgajā brīdī dzīvoju. Es ierados Latvijā, lai gūtu jaunu pieredzi starptautiskā vidē, kas vēlāk man palīdzēs profesionālās karjeras izveidē. Šeit neesmu atbraukusi tāpat vien, man ir savi mērķi, kurus vēlos sasniegt.

Braucot uz Latviju, mani visvairāk biedēja četri dažādie gadalaiki. Nevarēju iedomāties, kā pie kaut kā tāda varēšu pierast, bet jāteic, ka nav tik traki. Lai gan es mīlu vasaru, sauli un silto laiku, līdz šim esmu pratusi sadzīvot ar Latvijas laikapstākļiem, bet, iespējams, tāpēc, ka vēl nav pienākusi kārtīga ziema – dzīvosim, redzēsim.

Runājot par manu dzīvi Latvijā, jāsaka, ka tā ir intensīva un piepildīta. Es, protams, tikai sāku iepazīt šo zemi, cilvēkus un kultūras īpatnības, bet līdz šim katra piedzīvotā diena sniedz jaunas emocijas un pārsteigumus. Arī pirmie iespaidi bija lieliski – atšķirīga, skaista zeme ar iespaidīgu arhitektūras mantojumu. Esmu apmeklējusi arī vairākus muzejus – vienmēr cenšos iemācīties un uzzināt pēc iespējas vairāk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69489408sec.