Viedoklis: Kurš uzņemas atbildību par nokavētu avioreisu?

Lidošana ar pārsēšanos, cilvēkiem bieži vien ir papildus stress, jo laiks starp pirmo un otro reisu ir mazāks nekā gaidīts, vai arī lidostā rodas negaidīti sarežģījumi, piemēram, kā garas rindas. Šoreiz mūsu ekspertiem vaicājām viedokli par to, kurš uzņemas atbildību par nokavētu reisu, ja biļete iegādāta ar ceļojumu aģentūras starpniecību?

Inese Krūmiņa
Ceļojumu aģenūras Travel Art vadītāja

Ir divu biļešu veidi - saistītā un nesaistītā. Ja esat nopircis saistīto biļeti , tad aviokompānija, ar kuras reisu lidojat, uzņemas atbildību par nākamo reisu, ja tās dēļ esat nokavējis nākamo.

Nesaistītās biļetes gadījumā Travel Art saviem klientiem iesaka vismaz 2 stundu starpību starp reisiem un apdrošināšanas polisi, kas sedz zaudējumus limitētā apmērā, ja esat nokavējis savu reisu. Ja kļūdu ir pieļāvis tūrisma aģents, tad atbildību uzņemas pati aģentūra, jāpiemin, ka cilvēki bieži vien neseko aģentu ieteikumiem par vismaz 2 stundu starpību.



Larisa Koļesņikova
Tūrisma firmas Fortuna Travel direktore

Tūrisma aģentūrā piedāvā jau gatavas ceļojumu paketes ar konkrētu piedāvājumu un šādi gadījumi ir praktiski neiespējami. Ja nu gadījumā reiss tiek nokavēts, tad atbildību uzņemas aviokompānija. Fortuna Travel direktore teic, ka šādi gadījumi ir tiešām reti un pat neatceroties, kad ir bijis pēdējais šāda veida incidents.





Irina Tereško
Tūrisma firmas Ozolciems Tūre direktore

Ja ir vienas aviokompānijas biļete, tad aviokompānija. Var gadīties, ka esam kļūdījušies ar laika starpību un izdrukājuši nepareizu biļeti, tad atbildību noteikti uzņemas "Ozolciems Tūre". Vienmēr cenšamies ievērot 4 stundu starpību reisiem, lai izvairītos no šādiem starpgadījumiem, jo īpaši tad ja lidojumi ir ar dažādām aviokompānijām. Gadījums, kad mūsu klienti lido ar saistītajām biļetēm laika starpība var būt mazāka, jo aviokompānija apzinās cik daudz pasažieri lido ar nākamo lidojumu. Šādi gadījumi nenotiek pārāk bieži, tie ir aptuveni 2% no visiem lidojumiem, bet vislielākā iespējamība varētu būt ar airBaltic, jo aviokompānijai nav noslēgti līgumi ar visām lidsabiedrībām un tā apkalpo aptuveni 90% ceļotāju no starptautiskās lidostas Rīga. Saviem klientiem vienmēr iesakām iegādāties apdrošināšanu, lai izvairītos no zaudējumiem. "Ozolciems Tūre" vienmēr uzmanīgi seko līdzi laikiem, aviokompānijām un katram sīkumam, lai klienti justos droši un būtu apmierināti ar ceļojumu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


1st-studio.com
,


Daugavkrasti
,


Kaļķu vārti
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82189989sec.