Viedoklis: Kādus ēdienus restorānos visbiežāk izvēlas vietējie un ārzemju viesi?

Mēdz teikt, ka garda maltīte pieskaitāma pie lielākajām baudām uz zemes. Ceļotāji nereti izvēlas galamērķus vadoties pēc gastronomiskajām vēlmēm. Itālija izsenis slavena ar pastām un picām, Ukrainas pērle ir gardi sālīts salo jeb speķis, savukārt jautājumu, kas ir iecienītākie ēdieni Latvijas restorānos, uzdevām restorānu vadītājiem.

Vadītāja Antra Mētra, restorāns "La Piazza"

Tā kā mīlestību pret itāļu virtuvi un mūsu viesiem mēs ar prieku tiecamies izpaust katrā pagatavotā ēdienā, lutinām ikviena sava viesa garšas kārpiņas. Ja runājam par latviešu publiku mūsu restorānā, tie visbiežāk uzdod jautājumu par to, vai produkti mūsu ēdienos nav sasaldēti pirms gatavošanas, vai tajos ir pirmatnējais svaigums un vitamīni. Savukārt ārzemju viesi visbiežāk jautā, no kurienes nāk produkti, ko piedāvājam savā ēdienkartē gatavotajos ēdienos – vai zivis ir mūsu un tomāti ir Latvijā audzēti. Kopējais pieprasījums ēdienu izvēlē ir ļoti līdzīgs – top pasūtījumi ir risoto, pasta, teļa karē un mīdijas. Ziemas laikā vairāt tiek pasūtīti ēdieni ar gaļu tā sastāvā, piemēram, jērs, karpačo, pasta ar gaļu. Savukārt pavasara un vasaras sezonā ēdienu izvēlē mūsu viesi kļūst gaisīgāki un izvēlas vieglāku maltīti, salātus, zupas, vieglas uzkodas un arī zivi.

Vadītāja Liene Stepanova, restorāns "International"

Jau pats restorāna nosaukums "International SV" ir kā atbilde, ka te sastopama dažādība gan ēdienu izvēles ziņā, gan viesu ziņā. Gardēži ir un paliek gardēži – tos neiedala ārzemju vai latviešu viesos, jo mūsu restorāna viesi cenšas izvēlēties īpašu maltīti, lai remdētu izsalkumu un vienkārši baudītu ēdienu garšu. Tas, ar ko izceļamies citu restorānu vidū, ir mūsu īpašais piedāvājums - degustāciju ēdienkarte no šefpavāra. Tajā ietilpst 5 līdz 7 ēdieni, kas ieved mūsu viesus garšas baudas ceļojumā. Nobaudot šo ēdienkarti, viesiem noteikti rodas skaidrs priekšstats par garšas niansēm, ko savā restorānā piedāvājam. Kā populārākās pozīcijas restorāna "International SV" viesu izvēlē varu minēt cara zivju zupu, buļļa vaigu. Īpaši iemīļots ir Kamčatkas krabju spīļu gaļas tempuras rols. Tāpat viesi neliedz sev nobaudīt arī ko iepriekš negaršotu un pasūta mūsu jaunumu – Burgundijas vīngliemežus. Pats iecienītākais ēdiens mūsu restorānā jau ilgāku laiku nemainīgi gan latviešu, gan ārzemju publikai ir zandarta fileja, siera kūka un ananāsu ravioli. Sievietes šajā vērtējumā šad tad ar izvēli mēdz atšķirties un iemīļojušas tīģergarneļu salātus, kā arī kastaņu krēmzupu. Visiem viesiem gan rūp, lai produkti ir svaigi un, ja vēl tie ir vietējie, maltīte ir ceļā uz izdošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4591949sec.