Viedoklis: Vai Latvijas restorānos skan dzīvā mūzika

Restorānā baudāmu atmosfēru rada ne vien tā dizains, izsmalcināta ēdienkarte, izcils ēdiens un laipni viesmīļi, bet arī mūzika, kas skan un teju vai ieaijā, ļaujot baudīt īsto restorāna būtību. Jautājām Latvijas restorānu vadītājiem, vai pie viņiem dzirdama dzīvā mūzika.

Restorāna vadītāja Dace Lagzdiņa, restorāns "La Tour de Marie"     

Mūsu restorānā dzīvā mūzika ikdienā neskan, bet ikreiz, kad kāds viesis svin dzimšanas dienu vai svētkus privātā pasākumā, kā arī īpašos gadījumos, kā, piemēram, bildinājuma gadījumā, viesi parūpējas par dzīvo mūziku, ar mums iepriekš to saskaņojot. Allaž esam atsaucīgi un ļaujam saviem viesiem izpausties. Pavisam nesen restorānā piedzīvojām skaistu ainu gluži ka no TV ekrāniem – puisis savu meiteni bija uzaicinājis vakariņās un abus sagaidīja ģitāristi. Sākotnēji meitene neko nenojauta, bet mirklī, kad ģitāristi sāka spēlēt romantisku mūziku, kas apliecināja bildinājumu, visi klātesošie sāka aplaudēt un meitene, protams, pateica patiesu "Jā!". Ikdienā mūsu restorānā skan populāra franču mūzika, kā, piemēram, Patrīcija Kāsa un cita restorāna būtību raksturojoša mūzika Francijas noskaņās.

Īpašniece Astrīda Arklone, restorāns "Taverna"

Ik nedēļas nogali mūsu latviskajā restorānā valda patiesi tradicionāla atmosfēra, jo skan dzīvā mūzika. Sākas aktīvā sezona un dzīvs muzikālais pavadījums mūsu restorānā būs ikkatru piektdienu, sestdienu un svētdienu. Īpaši sajūsmināti par mūsu muzikālajiem pavadījumiem ir ārzemju viesi. Tiem izdalām arī dziesmu vārdus un restorāna ciemiņi aktīvi dzied līdzi. Īpaši mīļi izklausās, kā tiem skan "Rīga dimd, Rīga dimd, kas to Rīgu dimdināja", jo daudzām tautām ir grūti izrunāt mūsu vārdus, bet tas netraucē tiem gūt latvisku dziedāšanas pieredzi. Bieži vien mūsu restorānā iegriežas krievu tūristi, un, kad jautājam, kurš viņuprāt ir populārākais cilvēks Latvijā, viennozīmīga ir atbilde – Raimonds Pauls. Tad nu tiek dziedātas arī komponista sacerētās dziesmas – gan latviešu, gan krievu valodā. Pie mums bieži ciemojas grupa "Rikši", kas lustīgi iekustina ikvienu, kā arī akordeoniste Marija, kas ļauj dziedāt savas izpildītās mūzikas pavadījumā.

Direktors Oskars Evaltovičs, restorāns "Hercogs Mārupe"

Mūsu restorānā dzīvā mūzika neskan. Tomēr ikkatrs, kurš pie mums izvēlas svinēt savus īpašos svētkus, var ierasties ar savu izvēlēto grupu. Bieži vien sniedzam ieteikumus, ja viesiem vajag idejas par kādu grupu, kas garantē skaistu noskaņu. Viesiem privātām svinībām tiek piešķirts 2. stāvs un pārējiem restorāna ciemiņiem muzikālais pavadījums netraucē. Ikdienā restorānā skan smooth jazz mūzika. Viesiem tā ļoti patīk, sniedz mierīgu atmosfēru un atslābina no ikdienas rūpēm, ļaujot baudīt maltīti un ikdienu pārvērst skaistos svētkos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52746415sec.